måndag 23 januari 2023

Glad måndag

Har ju sagt det många gånger förut – ett besök i en Lidl-butik resulterar nästan alltid i ett stort antal roliga skyltar. Men idag behövde jag inte ens gå ut i den minus 6 gradiga kylan, utan två roliga annonser i deras katalog damp ned på hallmattan. Avsändare: Lidl. Stort tack;-)

Sprout
Alltså engelska ”spout” med ”t” på slutet har man ju hört talas om. Sprout betyder gro, groddar (sprouts) och så brussel sprouts, brysselkål på svenska. Men nu finns alltså något som heter ”Sproud” med ”d” på slutet också.
 

Sproud
Sproud är ungefär samma sak som Oatly, men istället för att vara baserad på havre görs Spoud på ärtor. Ärtor!!! Som i gröna eller gula. Å det ska jag ha i mitt kaffe????? Tur att jag kan skratta åt det hela;-) Ni som känner är manade får gärna testa den politiskt korrekta "ärtiga mjölken". Skriv gärna en recension sedan!

Överdragschoklad
Överdragsbyxor, överdragsklädsel för bilsäten samt överdragslakan känner vi väl alla till. Men se där! Nu erbjuder Lidl även överdragschoklad. Politiskt korrekt är den också, vegansk såklart. Förstår i och för sig vad man förväntas göra med den om man skulle ge sig in på pralintillverkning, men jag bara skrattade. Man har ju inte roligare än man gör sig;-)

En glad måndag tack vare Lidl. Det gråa iskalla vädret däremot gör ingen glad…

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

15 kommentarer:

femfemman sa...

Har ju aldrig mjölk eller grädde i kaffet! Tycker att det är vedervärdigt! Dlullw absolut inte bli mindre vedervärdigt med ärtor. Havregrädde funkar bra i matlagning. Och vispar havregrädde är riktigt god. Men ärtgrädde... låter inge vidare
Överdragschoklad? Är det sådant man "pyntar"tårtan med? Jaja, det får veganerna ha för sej själva. Äg glad att döttrarna bara är "icke köttätare". Det går bra att fixa... speciellt som de äter fusk och skaldjur...
Ha en fin kväll!

LillaSyster sa...

Nej, tack till båda produkterna - men bra att de gjorde din måndag!
Vädret.....har inga ord för denna isande kyla som går genom märg och ben.
Ååååå vad jag längtar tillbaka till sol och värme =)
Glad måndag!

nalta norrland sa...

Överdragschoklad 😅 aldrig hört talas om, nästan så jag känner jag borde försöka ta mig till ett Lidl… havremjölk var ju något R drack när han var hos oss och det blev ju en läskig hinna på glaset efteråt.
Ärtor äter jag inte, jag är faktiskt allergisk mot ärter, ärter och jordnötter är baljväxter och tillhör samma familj, vilket gör att jag nästan blir lika sjuk av ärtor som jordnötter.

Min måndag: Elin hemma eftersom hon startade dagen (morgonen) ned att kräkas och vara akut toaberoende 😑
Igår bet jag sönder en tand, när jag skulle ta volvon till affären så startade inte bilen så jag fick vänta till J kunde skjutsa mig.

🤗

Carita Liljendahl sa...

Här har vädret varit bra med minus två grader, ingen kall blåst. Vacker rimfrost på träden.
Ja, det blir många smil med nuförtidens nymodigheter, - allehanda veganska alternativ - och överdragschoklad... ja, kanske som du säger, om man gör praliner själv?
Tack för måndagsbidraget!

Susjos sa...

Tack för lite skrattretande bilder denna gråa måndag, vegansk överdragschoklad, herre min je!!!
Kram!

Guldkryckan sa...

Står nog över de där vätskorna som de vill att jag ska köpa, provade på kneget, det var ingen höjdare kan jag säga, kul om någon gillar det antar jag.

Fantastiskt vad den marknaden har vuxit, när jag var liten minns jag bara att det fanns morotsplättar och groddar, fast det kanske fanns annat också, morsan gillade det iallafall.

Lidl har mycket bra grejer, blir nog en tur dit ganska snart, lovar försöka komma ihåg att fota lite.


SV: Jo, riktigt svårt för små barn som får diabetes, oroliga föräldrar mm mm.
Då är det ju bra att de har personal på plats som vet hur man gör.

Ha nu en underbar afton Bp.

KajsaLisa sa...

Äntligen, vegansk överdragschoklad, som jag har väntat :) :) :)

Ditte sa...

Kul!Skulle inte ens tänka tanken att ha surrogat i kaffet. Vare sig havre eller ärtor. Jag skrattar också. Och hur vet en att ärterna skulle minska klimatavtrycket. Tveksamt.
Avstår även den veganska överdragschokladen men skrattar åt skylten. Varför skulle jag köpa den. Icke.
Tänker på hur det var för 10 år sedan. Livet var lite enklare då vad gäller det en äter.
En glad måndag fick du till. Absolut.

Klimakteriehäxan sa...

Inser vid närmare eftertanke att jag inte besökt "mitt" Lidl på ett tag. Kan nog vara dags för det!

Åke sa...

Glada saker du bjuder på, jag som är glad att slippa lämna gården :) Vi har bara ICA Supermarket på ön. Men jag fick allt ihop en glad måndag.

Anonym sa...

Couverture menar överdarg på franska eller cover på engelska. Det är lite konstigt att du tycker att vegan choklad och växtmjölk är politisk korrekt.

Annika sa...

Haha, ditt inlägg fick mig att skratta!
Har testat havremjölk och mandelmjölk, gillar ingetdera. Men jag gillar inte vanlig mjölk heller (inte kall). Men använder det gärna i mat och tar en latte och njuter av det. Men kall mjölk klarar jag inte av.
Lidl har vi här också numera, flera stycken tom. Men det är väldigt sällan jag handlar där.
Ha en glad tisdag!

christian sa...

Du kan ju försöka att byta ut överdragsbyxor mot överdragschoklad, tror det kan bli riktigt kul!!!

Paula sa...

Sitter och tänker så det knakar, vad är nu denna överdragschoklad! Jo jag vill ha det till något som kexchoklad, den innehåller ju kexsmulor, haha, inte lätt, med nötter blir det nötchoklad...jag tycker dom ska strunta i överdragen! Ärtmjölk måtte de ha använt vit färg till, jag förmodar att den inte är grön! Det skulle se ut det!
Tusen tack för vinsten i skylttävlingen! Så jätte-jättefin! Du får ordna hur många tävlingar du vill! Mumin ligger o fundilerar på köksbordet, kan inte bestämma mig om den ska sitta på norrsidan eller södersidan nämligen! Men det löser jag, tror det blir norr, annars svettas jag ihjäl när jag ser hur varmt det är i solen i sommar!

Anni sa...

Veganchokladen stod jag faktiskt och höll i när jag var på Lidl igår. Insåg att brorsbarnbarnet som är laktosintolerant kan äta den. Vet inte om hon gillar hasselnötter men kaksmulor borde fungera. Överdragschoklad är dock ett uselt namn på den.

Varken ärtmjölk eller havremjölk kommer i närheten av mitt te.