söndag 29 januari 2023

Skyltsöndag #403

Den här veckan passade jag på att fota många skyltar. Tänkte att det ju är inte så dumt att ha ett litet lager. Har i och för sig för avsikt att alltid lägga upp veckofärska skyltar, men det kan ju faktiskt hända att jag inte hittar några vettiga skyltar, så… Enjoy!

Där ser man. Jag trodde att den välbekanta slogan gick ut på att ”tänka utanför boxen”, men uppenbarligen tänker apor innanför boxen. Kollade på vinets produktbeskrivning, och det vinet är alldeles för sött för min del.Kommer ni ihåg Scrub Mommy i förra veckans Skyltsöndag? Nu har jag hittat originalet som är Scrub Daddy.

En skylt till från Systembolaget. Hittade nämligen ytterligare ett ”konstigt” vin – Steak Wine. Okej, det sägs att de bästa steaken kommer från Argentina, så det är kanske inte så konstigt att de ”skapar” ett passande vin också. När jag tittar på innehållsförteckningen känner jag mig inte frestad att testa. Men jag dricker jag ju inte rödvin så...Veckans höjdare. Förmakspalm. Alltså vem har kommit på detta idiotiska namn. Eller är det bara jag som tänker på förmaksflimmer här;-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

20 kommentarer:

nalta norrland sa...

Förmak är väl ett rum på nått vis eller tänker jag fel 🤔💭 ska googla

nalta norrland sa...

svar: Synonymer till förmak

salong, sällskapsrum; förrum, väntrum,

🙈 🙉 🙊 vin har jag aldrig druckit, men jag gillar rött vin 🍷

Bra skyltat 👍

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sedan blir det säng säng sova sova sova så jag orkar se Händelser vid vattnet kl 21

🤗

Åke sa...

Ja det vinet går bort i vårat hem. Kul med så många skyltar. Vi eller jag håller mig till dom Italienska smakerna, resten går bort. Det här med namn de hittar på är ju lite hursomhelst... också finns det det ju namn på diverse kändisar också. Eller dom lånar ut namnet mot betalning säkerligen. Om dom vet hur det smakar det är en annan fråga. Den där Scrub Daddy hade läcker nyans.

Carita Liljendahl sa...

Ja, vi har det där vinet hos oss också. Roliga bilder och fyndig text, men vinet är för sött också i min smak.

femfemman sa...

Läste också förmaksflimmer. Konstigt namn. Men det kanske blir en väldigt fin växt.
Trodde att det var ananas i "gubb-skrubb-burken.
Ha det gott!

byblixtra sa...

Tre apor och Steak Wine var två ovanliga namn på viner.
Jag tänkte på ett rum men visst påminner det om förmaksflimmer.

Guldkryckan sa...

Tre apor ja, "Hör inget, ser inget och säger inget", står tre apor utanför post hotell här nere i stan med samma budskap.
Vitt vin utgår tyvärr ur mitt sortiment men man kan ju alltid prova.
Steak wine är nog mer min modell, det är ju rött iallafall. ;)

Förmaksflimmer låter mer bekant än förmakspalm...absolut. :)

Ha en fin kväll nu Bp.

LillaSyster sa...

Alltid bra med ett skyltlager =)
Oj, vinet är ju sött som hallonsaft.....
Svar: det repar ju lacken om du drar med fingret i gruset och ritar. En dödssynd..... kanske är jag extra känslig då jag varit med och slipat, spacklat och slipat och spacklat några omgångar innan det går att grunda och lackera i rätt färg. Ha en bra kväll!

Geddfish ♥ sa...

Tre apor går bort för mig, alltid. För sött,men en bra skylt!
Skyltar är alltid bra att ha ett litet lager av, man vet ju aldrig, säger jag, vis av skadan, haha...

Susjos sa...

Tre apor som tycker vi ska tänka innanför boxen, hihi! Har nog provat det vinet, och nej tack, för sött för min smak också.
Däremot skulle jag säkert gilla det röda vinet, Argentina har bra viner ;-)

Förmakspalm var ett lustigt ord !
Snyggt skyltat!
Ha en fin kväll!
Kram

KajsaLisa sa...

Känns inte som namnet tre apor passar på ett vin. Steakwine påminner mig om en drink jag smakade en gång på Hotel Continentals takbar som smakade bacon, kul första klunken sen äckligt.
Förmakspalm påminner mig om samma sak, kanske dyker upp i hälsokostbutikerna snart i malet skick och botar flimmer :)
Länkar upp dig nu.

Ditte sa...

Kul skyltning! Skrattade åt aporna och deras budskap. Men vinet är inget för mig.
Bra att veta att "Scrub Daddy" finns,
Att Argentina har bra kött har jag läst om och testat på plats.Kanske verkar inte detta vin så bra men Argentina brukar ha bra rött vin.
Namnet förmakspalm kan en ju grunna över.Men jag vetatt dessa förr fanns just i hem där en hade förmak, som var en sorts hall

Hannas krypin sa...

Jag gillar inte vin men det var roliga förpackningar. Tre apor bjöds tanterna och farbröderna på mitt gamla jobb. Minns inte vilket rött vin de fick.

Anki sa...

"Tre apor" har jag smakat, men det var alldeles för sött för mig ... tror jag skulle gilla det röda bättre - föredrar ju rött vin - alltid :)
Förmakspalm - korkat namn!
Ha en bra måndag!

Stare Ström sa...

Ser att du också har letat växter!

svar: Nej, vi har inte haft många dagar med minusgrader. Vet inte om vi ens har haft så många vinterdagar att det har definierats som vinter. Mera blåst och regn. Det gör naturligtvis sitt till. Nu verkar såväl växter som fåglar ligga i startgroparna för en ny vår. Men väntan känns så lång så här års.

Klimakteriehäxan sa...

Flera av mina gröna växter är på upphällningen, men eftersom jag inte har nåt förmak blir det nog ingen förmakspalm ...
Apvinet har jag inte provat, trots att jag brukar köpa på etiketterna!

christian sa...

Apvinet lockar ju pga den roliga bilden, fast å andra sidan förmedlar den inget seriöst intryck...jag dricker ju lite rödvin då å då å det får gärna vara lite sötma, men eftersom frugan inte nyttjar starkt är en bag-in-box alldeles för mycket för lilla mig.
Förmak var udda minsann, själv tänker jag på tempelbyggnader förr i tiden, inte minst bibliska berättelser där det skrivs om förmak å det allra heligaste!

Ha en fin vecka!

Paula sa...

Sagolikt varierad skyltning BP, tummen upp! Aporna var ju för gulliga, men vad heter vinet? Tre apor? trtre apor???
Jag dricker inte heller rödvin längre så jag slipper fundera på steak vinet, men oxen är fin, då lär jag mig var rumpan sitter! Förmakspalm är ett helt idiotiskt namn, o visst flimrar flimret förbi men jag tänker också på ett förmak i forna hem, en lite hall innan man kom in i salongen?

Stefan Karlsson sa...

Härliga skyltar.
Vinet trodde jag var ett drickbart skämt, men visade sig vara riktigt gott.

Anni sa...

Förmaket är ett lite svalare rum, en hall t ex, där palmen trivs bättre än i varma salongen. :-)
Malbec brukar vara en god druva, det betyder såklart inte att alla viner gjorda på den är goda. Men tänk så mycket förpackningens utseende betyder!