onsdag 25 januari 2023

Ingen kommentar.

För att vara ärlig så tycker jag att den här outfiten är rätt så elegant. Men jag har inte kommit underfund med om det är den "dagsdress" eller pyjamas.


Måste säga att jag var väldigt nära en bloggtorka idag. Kan bero på att jag hade bestämt mig för att besöka Täby Centrum för inspiration, men jag backade ur. Hade ingen ursäkt för beslutet, men väl en förklaring: fem plusgrader är ju helt okej, men blåsten på det – nej tack. 

Halvsnödag/Paulusdagen
Sedan var det Åsa som uppmärksammade att vi kommit halvvägs denna vinter. Den 25 januari kallas visst för halvsnödag eller Paulusdag - midvinter så att säga. Tänk, här lärde jag mig nåt nytt igen och delar så gärna med mig till er;-) Tack för bloggfodret Åsa:-)

Lönedags
Dessutom är ju denna onsdag lönedags för de flesta. Gissar att många är rätt så glada och tacksamma över att årets ”fattigaste” månad är över. Antar också att många passade på att fira detta med inköp av någon flytande föda på Systembolaget;-) Dessutom är det ju lillördag;-) Själv fick jag ju min ”lön” redan den 18 januari;-)
 

PS. Bilderna har ingenting med inlägget att göra. De är tagna i måndags, så de är inte dagsfärska heller;-) DS.

10 kommentarer:

femfemman sa...

Fick lite lön idag också. Finns ju flera typer av pension. Och lite kommunal lön på fredag. Inget flytande inköpt idag. Det finns i huset redan...
Dräkterna överst... sådana gillar mina barnbarn.
Gott att vintern går in på sin sista halva i morrn. Ny kunskap för mej!Ha det gott

LillaSyster sa...

Gissar på pyjamas, skulle inte gå runt i den om dagarna =) Men man gör ju som man vill!
Handlade gjorde jag i måndags, lugnt och skönt i butiken. Jag vet inte...fattigaste månaden - man får ju tänka till lite innan är min filosofi.
Du gjorde helt rätt i som stannade inne, samma väder här och det kändes som om man tog ett kliv fram och två bakåt i morse då jag gick in till jobbet. Men jag hade faktiskt medvind på hemvägen =)
Då har vi lärt oss något nytt både du och jag idag, tack Åsa & BP!
Ha en bra kväll =)

Annette Juhlin sa...

jag var femton var det en trend med någon slags pyjamasbyxor, pösiga som haremsbyxor. Vissa sydde egna av lakan. Ungefär likadana hade mina tjejer när de var i sju-åttaårsåldern. För några år sedan tog pyjamastrenden ett steg vidare, då hade Lisa Ekdahl på sig en dress som såg ut som en sidenpyjamas när hon uppträdde i Uppsala konserthus. Fint, men jag skulle inte känna mig klädd. Ungefär samtidigt och fram till i dag ser jag ungdomar i rutiga pyjamasbyxor när de går till skolan, handlar mat mm. Pyjamasmode :)

Usch, har vi lika mycket vinter kvar innan det blir vår?!

nalta norrland sa...

Pyjamasmodet verkar ju vara här för att stanna, jag som inte går hemifrån klädd i ”joggingbyxor/mjukisbyxor” skulle ju aldrig gå ut/gå hemifrån i pyjamasbrallor. Men smaken är ju som baken = delad 🤪

Den 18 fick jag min ”lön” och typ samma lika summa var vår elräkning på så jag blev lika fattig direkt efter jag fick in pengarna på kontot 😑

Vädret är märkligt, plusgrader och det töar, är livsfarligt halt. Igår regnade det trots vi då hade minusgrader.

Om folk haft det fattigt under januari så verkar det ju otroligt dumt att handla upp löningen på Bolaget, tycker jag.

🤗

Guldkryckan sa...

Värsta månaden ekonomiskt är över, många barnfamiljer som är glada för det förstår jag.
Ja, alla är väl glada antar jag.
Lönedag här infaller den 27, på fredag således, bra, då räcker den längre. ;)
Vintern närmar sig sitt slut, helt ok för mig, nu vill jag ha en ordentlig vår.

Outfitten där, ser ut som en finare modell av pyjamas men då är jag ju totalt okunnig när det gäller mode förstås.

Ha nu en fin avslutning på denna kväll Bp.

Klimakteriehäxan sa...

Den grå outfiten är definitivt snygg! Och eftersom jag sover naken, så skulle jag inte ta den som pyjamas ...
Halvsnödagen hade jag aldrig hört talas om.

Susjos sa...

Visst är den grå outfiten snygg, fast det ser ut som en pyjamas?!
I morgon får jag min lön, och vet du...kors i taket, jag får en lön extra! Vi som väljer att stanna kvar och jobba på NKS får nu i januari DUBBEL lön! (vet dock inte om det bara är barnmorskorna eller hela husets personal, tyvärr får inte undersköterskorna detta, för det är ingen brist på dem!)
Det är ju många barnmorskor (och en del uskor) som nu har valt att säga upp sig och börja på S:t Göran, som öppnar i april...
Till helgen blir det champagne!!!
Kram

Ditte sa...

Första bilden förstår jag att du lämnade utan kommentar- Klädseln i bild nr 2 kunde jag ta på mig om det gällde ett pyjamasparty.Å andra sidan skulle säkert någon annan bära upp den bättre utan att den såg ut som en pyjamas.
Förstår egentligen inte varför januari är årets fattigaste månad. Men kanske gör en av med mer pengar än en har i december.
Vad gäller blogginlägg så fick du ju till det. Bra jobbat!

Annika sa...

Tycker nog det ser ut som en pyjamas, hehe.
Hörde på ngt svenskt radioprogram att detta är den fattigaste januari på många år. MEN idag är det lön då, eller igår. NICE!!
Midvinter ja, det är nu det. Längtar noll till våren, men vill gärna ha äkta vinter innan den är slut.
Tackar också Åsa för infon om Paulusdag. Nytt för mig med!!

christian sa...

Ja du, om jag fattar rätt så är det nog inte meningen att man ska se skillnad på dag å nattkläder nu för tiden....