lördag 14 januari 2023

Bokmärke och en bokGick in på min mapp ”Bokmärken” på datorn idag och räknade hur många märken jag faktiskt har där. Kunde med glädje konstatera att jag efter dagens inlägg har 21 bokmärken kvar. Första halvåret 2023 är därmed räddat:-)

Eget bidrag
Efter många ”gästbidrag” väljer jag idag ett eget bokmärke som jag fått i julklapp av bästisen Yvonne. Akademibokhandeln har ju ett samarbete med Efva Attling och jag fick ett annat exemplar av henne julen 2020 här. Tycker läderbokmärkena är väldigt ”eleganta” och stilrena. Gillar även ”idén” med ”travel green - read a book”. Kanske borde bokmärket varit grönt och inte svart…

En bok som berörde mig är Orsakullans tema idag. Perfekt, för ett bokmärke och en bok hör ju liksom ihop;-) En bok som verkligen berörde mig var ”Not without my daughter" (Inte utan min dotter), en bok baserad på en sann historia. Författare: Betty Mahmoody. 

Jag har hittat temat Bokmärken hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Om ni har tur visar även Hannele, Gerd, Åsa och Emma bokmärken.

12 kommentarer:

Hannele sa...

Snyggt, tror jag äger denna, gillar budskapet

Guldkryckan sa...

Har sett filmen "inte utan min dotter" bra film, synd att den är ur verkligheten bara, man önskar ju att det inte var så, världen är ganska kass egentligen. :(

Ha en fin kväll Bp.

LillaSyster sa...

Också en bok man bär med sig hela livet tror jag. Kommenterade hos någon om Anne Frank som också är en sådan bok som finns kvar. Likaså Hon hette Esmeralda.
Snyggt bokmärke och så bra att du har bokmärken på lager eller i alla fall sådana som kan användas som bokmärken.

nalta norrland sa...

Boken Inte utan min dotter liksom filmen var både läsvärd och vad jag tyckte då en bra film. Att det var verklig historia gjorde ju allt otäckt, jag var så pass ung att jag inte riktigt var så cynisk och blasé att jag tog allt med en nypa salt utan jag sög åt mig hela storyn.
Bokmärken har Du gott om 😃
Kram

femfemman sa...

Snyggt bokmärke ! Alla borde nog ha ett riktigt bokmärke. Eller åtminstone jag...som slänger alla etikettslappar. Och gör hundöron...

Ditte sa...

Efva Attling är ju ett vinnande koncept även bland bokmärken. Gillar ju även hennes smycken.
Roligt att du fått ett av Yvonne. Tror just att svart &silver är lite av hennes signum- Men grönt och silver? Varför inte. Snyggt är det-
Oj, den boken är gammal! Och säkert är den aktuell än idag. Många liknande öden finns.

Hanneles bokparadis sa...

Inte utan min dotter är en stark bok, tror jag sett filmen också.

Susjos sa...

Vilket snyggt bokmärke! Visste inte att Attling designade bokmärken.
Ja, den boken minns jag, har läst den för länge sedan, och visst berörde den!
Ha det fint!
Kram

http://hannaskrypin.se sa...

Inte utan min dotter är hemsk men bra. Har både läst boken och sett filmen.

Anni sa...

Så äntligen tar jag mig tid att läsa din blogg igen och nu har jag sett allt sedan före jul! Kan lugnt säga att jag missat mycket, bl a det ljuvliga gamla bokmärket som Anki bidrog med för en vecka sedan. Tänk att precis ett sådant har/hade jag också som barn. Blev otroligt nostalgisk av bilden. Tror att det någonstans i gömmorna finns en ask med några av mina gamla bokmärken.
Gillar också dagens märke, riktigt snyggt av Efva Attling. Lite klass med läder och är det äkta silver?
Noterar att lunchmenyn enbart består av rätt bastanta kötträtter. Kan inte låta bli att tycka att många av dem förr räknades som finare helgmåltider. Inte åt man bea till lunch en vanlig veckodag? Kanske inte så konstigt att folk blir större och större? (jag äter inte bea alls, men är stor ändå så det finns ju en hel del annat att skylla på också ;-) )
Rutig pyjamas fick maken i julklapp. Tur att han inte har den på sig annat än i sovrummet :-D
Gårdagens handbollsmatch mot Kap Verde blev en intressant historia, eller hur? Från överlägset spel till att nästan tappa allt. Man kan ju tro att de var djurgårdare (suckade hon).
Kokt ris och kokt pasta i färdiga tråg. Nog undrar man. Är de storsäljare tro? Du kan väl fråga?
Fascineras över mängden sprayflaskor med rengöringsmedel du har! Vad gör du med alla?
Att Paulas skylt vann jubileumstävlingen verkar helt rätt, den gamen var underbar!
Avslutar med att du borde få se blå himmel idag - det gör jag just nu men ser också ett gigantiskt moln österut, så jag kanske bara har tur som befinner mig väster om en front?
Kram på dig och tack för alla dina kommentarer!

christian sa...

Har också läst den samt sett filmen...starkt öde!

Ha en fin vecka!

Klimakteriehäxan sa...

MCHMOODYS BOK MINNS JAG SOM GRIPANDE. SNYGGT BOKMÄRKE.
HOPPSAN, I DAG KÖR VI MED VERSALER!