måndag 16 januari 2023

Glad måndag

Den här bilden har ingenting med inlägget att göra, men jag älskar upptäckter av "grunkor" som jag inte vet vad de föreställer;-)

Ja, ja jag vet. Det är en dödssynd att inte fota solen och en blå himmel när de äntligen visar sig. Och det gjorde de med besked idag. Äntligen:-) Men som sagt, ni får tro mig. Inget regn, inga översvämningar, ingen snö och inget is. Och då skriver vi ändå bara den 16 januari. En glad måndag alltså.
 

Pizza
Hur firar man då denna glada måndag? Jo, med att testa hur pizzan smakar på stamstället. Grejen med deras pizzor är att du komponerar den själv. Alltså du kan välja vilka ingredienser den ska ha. Och om man delar på en XXL-pizza, vilket jag gjorde så kan ena halvan ha ett helt annat innehåll än den andra. Perfekt!
Omdöme
Vet inte när jag åt en pizza senast, men det är några år sedan. Senast jag åt en så här god pizza var i Tel Aviv 2013. Knaprig och tunn deg, inte soggy i mitten (hemlagad, jag frågade), perfekta pålägg och en pizza roller för att göra lagom stora slices. Ytterligare ett vinnande koncept hos Startboxen. Kaffe och kaka ingår. Kostnad: 119 kronor. Verkligen en glad måndag:-) 

Idrottsgalan
Ja, och så har vi Idrottsgalan på det klockan 20, med programledarna Måns Zelmerlöw och Pernilla Wiberg. Spännande:-)

Foto: Aftonbladet.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

15 kommentarer:

nalta norrland sa...

Måns Zelmerlöw känns otippad på en idrottsgala.
Din pizza verkar ge Dig mersmak, inte sista gången Du testar antar jag.

LillaSyster sa...

Generöst att kunna välja olika topping på halvorna av pizzan- men det vill så till att hålla sina kunder nöjda och framförallt behålla sina kunder nu.
Här var det annat väder än hos dig, blåste motvind i morse, gick ett steg fram och blåste tillbaka två när jag gick in till jobbet. Blåste lite mer från sidan då jag gick hem, summerar 12km och skoskav på ena hälen =( fötterna var inte riktigt vana vid vinterkängorna nu......
Glad måndag och kl 20 får du bänka dig, säger som Åsa Måns var ett otippat kort.

Guldkryckan sa...

Inte fel att ha olika halvor på en pizza, absolut inte, gott gott gott.
Har du provat en "Libapizza" som znogge gör?
Ska ta till det i helgen med frugan, längesedan nu.

Ha en underbar afton Bp.

femfemman sa...

En del sol hos oss också. Lite regndroppar kväll.
Massor av vatten på marken...
Pizzan ser verkligen god ut.Bra koncept att få bestämma "toppingen". Och riktigt bra pris... trots att det är Stockholmspris.
Idrottsgalan... ja, den är kul.

Ditte sa...

Visst var det en glad måndag! Både vädermässigt och på andra sätt.
Visst är det gott med en välgjord pizza . Några få ställen gör den. Bl.a också på 100 Gradi som Jesper Blomqvist äger. men där är prisläget helt klart ett annat. Inser att jag och Agneta en tisdag får ta oss till "Startboxen". Perfekt att kunna dela pizzan och med olika pålägg-
Och visst ser vi på Idrottsgalan.
Bidrar också till en glad måndag.
Trevlig kväll.

KajsaLisa sa...

Pizzan såg annorlunda men god ut.

Marita sa...

Aha så Starboxen har pizzor också. Kanske man ska prova. Annars föredrar numera jag äkta Napolitanska pizzor om jag får välja, som t ex 450 gravid på Lidingö eller Piatto Fresco i Hägernäs strand. Dyrare än på andra vanliga pizzerior men det kan vara värt.

Marita sa...

haha :-D gravid 450 gradi ska det vara 😂

Anki sa...

Pizzan ser riktigt god ut ... länge sedan jag åt någon, men nu blev jag sugen :)
Svar: Det är inte samma sorts lav på min och på Anna-Lenas bilder ..

Annika sa...

Älskar pizza, men äter det inte så ofta. Tycker Sverige har sååå goda pizzor överlag, svårt att misslyckas när man beställer pizza hemma. Lite som att det är utlätt att äta goda hamburgare här vart man än kommer.
Vad fint att du fick se solen ett tag, vet dock att det är lite sämre med varan idag. Det sa min mamma när jag talade med henne nyss :-)
Der regnar här med, men det är OK.

christian sa...

Det var mig en rejäl "grunka" vill jag lova . . .
Pizzan ser mycket smaskig ut, men vad valde du för pålägg?

Susjos sa...

Härligt att du blev nöjd med pizzan, den ser väldigt god ut!
Hoppas idrottsgalan blev en trevlig tillställning, Måns är ju en van programledare.
Hoppas du haft en fin tisdag också, fast troligen ingen sol idag?
Ha det gott!
Kram

Paula sa...

Men kära nån, jag som trodde jag var sämst på pizzaätning! Smäller i mig kanske tre pizzor om året, trots att jag tycker det smakar jättegott! Åt nog flera i Fredriksberg där jag kunde sitta ner i restaurangen och ta en pilsner till och träffa bekanta, här är det hämtpizza som gäller och den är garanterat kall när jag kommer hem balanserande på mitt pizzapaket..
Blev allt lite sugen nu

Anni sa...

Smart att kunna få två olika varianter på samma pizza! Jag brukar inte heller äta mer än halva, men nu har jag hittat en så god tunnbottnad pizza (lokala haket har bytt ägare - till det bättre) att jag smäller i mig hela (och har ont i magen efteråt).

Carita Liljendahl sa...

Att själv få komponera pizza är toppen!
Och den där grunkan... vad tusan föreställer den? :-)
Tack för måndagsbidraget och länken!