onsdag 4 januari 2023

Fotbollstankar en grå onsdag

Ronaldo
Cirkus Ronaldo verkar ha fått sin upplösning. Han kommer avsluta eller börja (beroende hur man ser på det) sin karriär i Al Nassr i Saudiarabien. Föga förvånande blir han världens bäst betalda idrottsperson. Att killen är smart, men relativt osympatisk står fast. Och att han inte kan hålla isär Saudiarabien och Sydafrika är väldigt beklagligt och tyder på en IQ under långt efter genomsnitt.

Zlatan
Zlatan befinner sig i Miami, Florida just nu. Han är några år äldre än Ronaldo och har passerat 40. Han tillhör fortfarande AC Milan och rehabiliteras just nu efter en korsbandoperation. Jag gillar killar med vältränade kroppar, men den bringan(& co.) är rentav avtändande. Observera den nya frisyren… Inte att Zlatan bryr sig om min åsikt, men ändå. Läs mer här.

Beckham
Nu råkar det ju vara som så att legendariska David Beckham äger en fotbollsklubb i Miami – Inter Miami CF. Han råkade också befinna sig i Qatar som ambassadör för VM 2022. Om han träffade på Ronaldo, som mest satt på bänken för sitt Portugal i Qatar vet jag inte, men han träffade inte på Zlatan i alla fall. Min kvalificerad gissning är att Zlatans besök i Miami inte är en slump. Frågan är om Inter Miamis rosa matchställ snart kommer att bäras av en viss Zlatan. Observera Beckhams tatuerade hand.

15 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Zlatan var jättehärlig när han log som ung. Såg en dokumentär och hans ögon var helt ljuvliga att se, fulla av skratt och värme. Kroppen är förstås supertränad, lite till och det blir inte roligt alls! Idag har han tatuerat sig åt h-e, precis som Beckham. Frisyren är ju lätt att ändra, värre är det med tatueringarna ...

Klimakteriehäxan sa...

PS Ronaldo förvarar väl hela sitt intellekt i fotbollsskorna, oklart vilken storlek han har.

femfemman sa...

Inga killar jag skulle vilja hänga med... inte ens om jag hade åldern inne. Lite väl styva i korken. : )

Kina sa...

Tycker att Slatan är vältränad och ganska fin i kroppen. Tatueringen på armen är ganska fin, men den på bröstet ser inte särskilt proffsig ut. Och Beckhams hand ser ut att ha gjorts av hans barn. Styva i korken är de säkert alla tre, men efter att ha läst boken om Slatan så kan jag förstå honom på ett annat sätt. Han blev inte särkilt bra behandlad i fotbollsklubben under uppväxten och inte annars heller. Vill nog ge igen! Om nu det kan vara en ursäkt för att vara stöddig!

nalta norrland sa...

Stöddiga fotbolls (sport) killar som jag inte är direkt förtjust i. Tyvärr tycker jag att de flesta kända sportkillar uppför sig onödigt otrevligt.
Min åsikt 😜
Men det är väl kanske så man blir när man går från 0 till 100 från barndomen till medelåldern.
Många sportkändisar verkar haft en jobbig uppväxt.
🤗

Äventyret framtiden sa...

Nej men tjejer då, så osnälla ni är mot de söta gossarna ;)
Men jag känner dem förstås inte så vad vet jag om hur styva de är i korken eller så?
Som alltid handlar det om pengar, pengar och åter pengar. Det otrevliga med fotboll och annan idrott av idag. Men stora idoler är de likväl överallt där de drar fram, konstigt nog.

Stefan Karlsson sa...

Mitt intresse för fotboll finns kvar, om än något svalare än förr. Tyvärr är dessa "stjärnors" jakt på pengar en avtändande faktor som förstör fotbollen allt mer.
Hur kan man motivera månadslöner på ett par miljoner och ännu värre, gnälla över att man tjänar för dåligt?

LillaSyster sa...

Minns när Zlatan var med i Lilla Sportspegeln.....Vilken supertalang redan då =) Håller med dig.....vältränad är snyggt men det får inte gå över styr.
Har läst hans boj Jag är Zlatan för några årsedan och jag gillar Zlatan och hans attityd i boken ♡
(Jag ska överväga det där med blomskotten =)

Susjos sa...

ACk ja, dessa fotbollskillar! Ronaldo har tyvärr aldrig varit någon idol, däremot Zlatan ( vi fyller också år på samma dag! ) efter att ha läst hans bok "Jag är Zlatan", vältränad är han, men ack dessa tatueringar!
David Beckham är så snygg ( men inte hans tatueringar! ) men så hörde jag han prata i nån dokumentär för länge sedan, och jösses vilken hemsk dialekt ( cockney?)...kanske han pratar bättre nu, hihi..jag vet inte!
Ha det gott!
KRAM

Ditte sa...

Zlatan har råd att vara den han är- Miami? känns tveksamt. Han gillar ju Italien och behöver ju inte ev. pengar från Beckham- Och hans attityd gillar jag.
Och Ronaldo? Tja...
Han har ju gjort det bra. Tja, ett land som börjar på S. Och han visste ju att det inte var Sverige eller Schweiz. Bra så kanske. Geografi var nog inte hans vassaste ämne.
Kul att läsa dina tankar.

Tony sa...

BP och fotbollssnack... då sitter jag på avbytarbänken. Men intressanta reflektioner.

Anki sa...

Jag har ingen som helst åsikt om dessa fotbollskillar, mer än att de kan sparka boll. Jo en sak - jag gillar inte Zlatans nya frisyr :)

Guldkryckan sa...

Ronaldo gör ju bort sig tycker jag, IQ typ vandrande pinne fast då är jag taskig mot pinnen som förmodligen har bättre förstånd än Ronaldo.

Vältränad kan man ju vara men visst finns det ändå en gräns.

Tillönskar dig en fin torsdag Bp.


Annika sa...

Den snyggaste av dem är Beckham ... lätt.
Men annars ... eeehhhh ...
Ja, sportstjärnor kan verkligen ibland uttrycka sig väldigt konstigt. Som Ronaldo tex ...

Åke sa...

Heja heja Klimakteriehäxan: Bästa kommentaren jag sett :) Att Ronaldo förvarar väl hela sitt intellekt i fotbollsskorna, oklart vilken storlek han har.