torsdag 5 januari 2023

Tråktorsdag

Då grundaren av Tråktorsdag KajsaLisa lagt upp både en Skyltsöndag och en ”Glad måndag” efter juluppehållet utgår jag ifrån att hon även hittar på något till Tråktorsdag. Det har jag gjort i alla fall;-)

Är vädret som det är så väljer undertecknad att ta det säkra före det osäkra och beställa mat hem till dörren. Å visst blir man glad när man får en kartong med en sådan rolig text. Förra veckans text var den här. Nej, det var inte alls tråkigt.Kartongens innehåll däremot ser aningen tråkigt ut, och jag vet att många av er inte gillar bläckfisk i någon form. Men det gör jag – MUMS!Avloppsrensning fredagen den 13 januari(!). Det bådar inte gott. Dessutom är själva jobbet fruktansvärt tråkigt.Säger termometern fem minusgrader kan man alltid fotografera den vintertråkiga innergården. Sedan kan man rotera bilden så att det hela ser ut som ett skevt hus. Man har inte roligare än man gör sig;-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

13 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Någon gång ska jag väl äta bläckfisk igen, frugan är inte så förtjust i det tyvärr.
Här ska ventiler kontrolleras igen, fast denna gången är det de ovanför fönsterna, här ska nog inte avloppet spolas än på många år hoppas vi. Vi hade ju en "reline" förra året.

Vi hade två minusgrader i eftermiddags, skönt att slippa gå ut resten av helgen. ;)

Ha nu en fin afton Bp, frugan hälsar.

nalta norrland sa...

Bläckfisk urk 🤢 tycker till och med att det är äckligt som kattmat 😧 tur vi får tycka olika 😅
Bekvämt att få maten hemlevererad, någon sån service finns inte här… skulle ju underlätta för min mor, nu kan hon inte spontant välja ”köpemat” till exempel från Tonys pizzeria om hon inte går in på samhället och beställer eller ber mig fixa.
Du är smart som unnar Dig lite vardagslyx.
🤗

Geddfish ♥ sa...

Bläckfisk mums!
Jag svarade dig inne hos mig.
Ingen tråkig dag hos mig, väninna ringde och frågade om jag ville ha något extra gott när ho ändå var på ICA.
Kul bild som du roterat!

Susjos sa...

Mums med bläckfisk säger jag också, och kul text av Taverna Brillo!
Usch så trist med avloppsrensning ( och på fredag den 13...) , hoppas du får hjälp att ta bort badkarsfronten!

Cool bild du fick till av din vintriga innergård!
Ha en fin kväll!
Kram

Äventyret framtiden sa...

Bläckfisk är gott och i all synnerhet de där små som vi kallar lulas. Grillade sådana kan få mig att gå i glädjespagat.
Tråkigt var det inte alls här inne hos dig idag. :)

femfemman sa...

Inte fel att få maten hemkörd. Iaf när vädret inte lockar till utevistelse. Har ätit god bläckfisk och vidrig bläckfisk. Länge sedan sist. Inte så vanligt mat här på landet... Iaf inte om man ska ha den färdiglagad.

LillaSyster sa...

Ibland är bläckfisk segt, ibland är den perfekt tillagad.
Då vet du vad som väntar den 13:e
Bilden passar bra att höja humöret med =)

Ditte sa...

Nja, inte särskilt tråkigt denna dag. Har varit ute och traskat 5 km och det var faktiskt helt ok. Handlade lite gott på hemvägen. Vi har ju nära butiker så det är smidigt.
Fint att du beställer hem maten för att skotta fram bilen och åka och handla är ju ingen hit i trist väder. Och en god bläckfiskrätt äter jag också gärna. Och den smakade ju bra.
Bra att de ordnar med avloppsspolningen i sig så att du slipper. Men en del pyssel för dig blir det ju både före och efter.
Kul bild från huset och innergården-Och ibland kan ju tillvaron var lite upp och ner.

Klimakteriehäxan sa...

Jag gillar bläckfisk men inte "fötterna" ... och inte den ättiksartade inläggningen man ibland får i Grekland. Men friterad, jodå.
Mycket snö har vi fått och mer ska det bli. Tänker på de stackar som inte har nånstans att bo. Men de har inga problem med rensning av avloppet förstås ...

Anki sa...

Det blev en kul bild!
Hm ... bläckfisk är väl inget jag längtar efter ... men kanske ska jag testa någon mer gång.
här tror jag vi slipper avloppsspolning den närmaste tiden - de gjorde ju relining för inte så länge sen :)

christian sa...

Tyckte inte inlägget var ett dugg tråkigt . . . sorry . . . husbilden är härlig, "skyltsöndagstexten" på matlådan suverän . . . ja det skulle väl vara det där med avloppet förstås . . . .

Annika sa...

ÄLSKAR bläckfisk!! Så gott, gott GOTT!!
Jag skulle lätt kunna käka upp rubbet i din låda och vilja ha MER!!!
Visst är det skönt med "delivery" ibland, hemkörd mat. Vi nyttjar det då och då, finns ju så många företag som kör ur mat numera.
BP, ha en jättefin helg!!
PS, gillar snön hos dig ;-)

KajsaLisa sa...

jag gillar friterad bläckfisk, ser gott ut. kul bild på innergården, formen på ditt hus är ju som gjord för att leka med och hitta nya vinklar med kameran.
Det som är roligt tycker jag (efter att jag bränt av en massa pengar på ny fotoutrustning) är att man kan få kul bilder med en enkel kamera.