fredag 20 januari 2023

Fem en fredag: Vecka 3 – ”Skrivna ord”1. Vem skrev du senast ett brev till?
Ett handskrivet brev – det minns jag inte. Men jag skrev fyra julkort till äldre personer som inte uppskattar mejl. Sedan så skriver jag ganska ofta "mejlbrev" till vissa personer.

2. När skrev du senast under ett kontrakt?
Det måste ha varit ett hyrbilskontrakt i Spanien – kanske 2017. Så det var ett tag sedan.

3. Har du någonsin skrivit dagbok?
Nej, aldrig.

4. Har du en läslig handstil?
Den var läsligare förr, när man fortfarande skrev från hand dagligen. Men jag är ändå rätt nöjd med min handstil. Döm själva - "Fem en fredag" handskriven som rubrikbild;-) Texten är visserligen sned, men rätt så snygg tycker jag;-)

5. Vad brukar du oftast skriva på din inköpslista?
Har slutat med inköpslistor. Ja, jag vet att det låter konstigt i min ålder. Men sedan något år tillbaka minns jag faktiskt vad jag ska köpa utan listor som jag ändå ofta glömde hemma…

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

20 kommentarer:

femfemman sa...

Helt ok handstil. Klart läslig.Tyvärr är det många barn som inte kan skriva läslust för hand. En av datoriseringens nackdelar.
Inköpslista. Oftast. Beroende på om man ska handla lite eller mycket.
Dagbok har jag skrivit. Dåvoch då. Och min blogg är ju egentligen en offentlig dagbok

Robert W sa...

Jag brukar skriva inköpslistor som jag sedan glömmer att ta med mig :)

nalta norrland sa...

Jag fick ju ett julkort/klapp av Dig där Du skrivit fullt läsbart 🤩 men det är sällan man vanligtvis skriver med penna numera, jag vet inte om Elin gör det nån gång eller om allt skolarbete är på dator.
Dagbok skriver jag fortfarande 😜 min blogg skulle nog klassas som dagbok 😊
Om jag har inköpslista så är det i mobilen.

Idag har jag pratat med Elins läkare Lycksele Sjukhus.

Vi ska strax äta hemgjord pizza 😋
🤗

Violen sa...

Lätt att läsa din text så det är inget fel på handstilen. Personlig och tydlig.
Jag skriver inköpslista men ändå kommer jag hem utan en del varor. Det är något trolleri i butiken, vissa rader på listan blir osynliga tills jag kommer hem och kollar listan. Och visst har jag missat en del. Såå förargligt!

Guldkryckan sa...

Bra handstil har du, helt klart läsbart, något jag själv inte kan skryta med tyvärr.
Kan ju knappt läsa vad jag själv skrivit ofta men det fungerar väl ändå konstigt nog.

Här har vi inköpslistor som uppdateras varje dag tills det blir inköp av förnödenheter, lite av en hobby för oss skulle man kunna tro. ;)

Ha det bäst nu BP.

Hanneles bokparadis sa...

du skriver läsligt i alla fall 🙂

LillaSyster sa...

Det som inte står på listan kommer inte med hem =) Men det kan slinka ner något annat som inte alls var planerat - som typ skriker i affären: KÖP MIG!
Ja, du känner ju till hur jag funkar nu. Men ska jag handla mat så brukar jag ha en lista, sen kan det hända att jag på vägen till butiken eller under dagen tänker att det ska jag också handla, så när jag kommer till butiken har jag helt glömt det och står det inte på listan då, så kommer det inte med hem. Det märkliga är att när detta inträffar så kommer jag nästan alltid på vad det är jag har glömt vid samma ställe dvs tre trafikljus bort från affären och där går inte att vända.....Nu brukar det ju inte vara något superviktigt så det gäller att ha det i minnet tills man kommer hem och kan påbörja en ny handlingslista. Skriver ju dagligen journal för hand - gillar att ha det analogt. Mkt förkortningar och på latin det mesta - ibland går det fort och då har jag svårt att tyda mina egna kråkfötter vid nästa besök.... Men annars så skriver jag mest på datorn. Dagbok var längesedan - nu är det bloggbok som gäller. Din handstil är charmig och fullt läsbar =)
Ha nu en fin fredagskväll! Kram

Bokdamen sa...

Absolut läslig handstil har du! :) jag skriver en hel del för hand, läskigheten växlar beroende på hur bråttom jag har ;) bra att slippa skriva lista, jag är lite av en listperson ;) dagbok skriver jag, gjort läänge, men numera bara några korta meningar. Ha en skön helg!

Mrs Calloway sa...

intressant handstil, skulle jag säga. brev skriver jag då och då till barnbarnen. annars blir det mejl och sms, tyvärr. men jag skriver mycket annat för hand

Hannas krypin sa...

Du har definitivt en läslig handstil. Tänkte också att jag skulle lägga ut min stil men sen blev det inget av det. Valde en vintrig bild istället.

Paula sa...

Du har en snygg och personlig handstil! Jag har listor för allt! Jag gillar helt enkelt listor, men att-göra-listorna blir sällan fullt avbockade..
Med dagens porton ska man inte skriva några vanliga brev! Det blir hiskeligt dyrt, i synnerhet till utlandet

Ditte sa...

Kul! Din handstil är ju fullt läsbar. Men visst är det ju så att även den måste hållas igång,
Håller med dig vad gäller inköpslistor.
Kan anteckna i telefonen ibland för den har jag med mig men rukar komma ihåg det jag ska ha. Bra att träna minnet.

Monica sa...

Har aldrig varit någon flitig brevskrivare.
Skrev två julkort leden tunnar ur tyvärr.
Dagbok har jag skrivit på 60 talet, riktigt
underhållande att läsa i dagens läge.
Inköpslista är ett måste om jag ska få hem det
jag behöver åldern tar ut sin rätt.
Jacob tittar alltid in på Illum bolighus när vi
är i Täby ett riktigt mysigt ställe.
Tulpaner köper jag aldrig vet inte varför jag inte
lyckas få dom att slå ut, inte ens lökarna i rabatten funkar för mej.
Ha en skön helg KRAM

LillaSyster sa...

Svar: peppar peppar så var det längesen hon hade sönder något. Senast var nog då hon som kattunge lyckades välta en fönsterlampa om natten som var tänd, före ledlampornastid, så det brände hål i trasmatta, golvmatta och ner i spånplattan och jag vaknar av rökutveckling. Det bl3v nytt golv från försäkringsbolaget och samtidigt passande jag på att hänga upp nya tapeter. Sedan dess har vi bara led lampor och nästan alla fönsterlampor är hängande.
Sista buset var väl att bidraga till brödfödan med en liten fågel. Ha en bra lördag!

Anki sa...

Du har en himla snygg och personlig handstil - dessutom helt läslig! själv har jag ingen handstil alls numer - förr skrev jag hygglig skrivstil och ganska bra textning, men numer ... suck ... inget jag är stolt över.

Janerik Sundh sa...

Helt okej handstil som dessutom säger att du är en positiv person! Har för mig att jag någon gång läst att om handstilen lutar uppåt så är det så.
Men mitt intryck av dig är att du är positiv.
Inköpslista är absolut nödvändigt för mig, det enda jag inte behöver skriva upp är fastlagsbullar och croissant. Det köper jag alltid på fredagarna, antingen croissant eller fastlagsbulle alltså.
Ha en skön helg!

Kina sa...

Absolut en fullt läslig handstil och precis som min, en blandning mellan textat och skrivstil.
Skriver alltid inköpslista. Om inte så kommer jag hem med det jag inte ska ha och det viktiga har jag glömt. Faktum är att jag har penna med mig och prickar av det jag lägger i korgen! Är det nå´t fel på mig?
Ha nu en fin fortsättning på helgen!

Lottens Bokblogg sa...

Jodå, din handstil var fullt läslig! Det är så olika tycker jag vem man skriver för om det blir läsligt.

Susjos sa...

Din handstil är snygg, ser så mjuk ut!
Alltså, inköpslistor skriver jag inte heller, jag har dem i huvudet, möjligen skriver jag en lista om det ska bjudas på middag här hemma...
Ha det gott!

Anni sa...

Fullt läslig och mycket personlig handstil! "Driven" brukade man väl kalla sådan?