torsdag 12 januari 2023

Tråktorsdag

Då jag sällan klagar över barmark under vintern, inte gnäller över duggregn i januari heller och absolut inte gråter när snön lyser med sin frånvaro så är den här Tråktorsdagen egentligen inte tråkig alls. Ändå är jag liiiiite trött på att se ”50 shades of grey” i två veckor vid det här laget.

Hemlagad mat
Det är ju ingen hemlighet att jag ofta utnyttjar möjligheten att få maten levererad till dörren alternativt köper hemlagade rätter hos den lokala ICA. Lill-ICA i Näsbydal har gått steget längre. Efter expansionen vill den gärna gå i storebrors (ICA Kvantum i Täby Centrum) fotspår och har börjat med… ja, ni ser själva. Suck!

Fredagen den 13:e
Imorgon är det fredagen den 13:e och avloppsrensning i huset. Tråkjobbet för mig ikväll är att bland annat röja allt som står under diskhoarna samt rulla ihop mattorna i köket och i hallen så att spolmanicken har fritt fram till köket/badrummet. Just ja, badrumsmattan ska såklart också tas bort. Upphetsande, eller hur;-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

11 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Kan tänka mig att det är skönt då det finns så många alternativ till att köpa mat i TC, och att beställa hemleverans. Här finns det mest pizzor, men under pandemin kördes allt möjligt ut - kanske de har servicen kvar - borde kolla!

femfemman sa...

Vilken ordning du har och så fräscht det är hos dej! Men...blev så förvånad...Kan man köpa färdogkokt ris och färdigkokt pasat. Det är nnog bara i Stockholm... ? : -) Smaklig måltid. Jag ska steka mej lite blodpudding ( så gott) Maken ska ge sig av på "gubbapoker"....där det också bjuds på mat....

Guldkryckan sa...

Ett tag sedan nu som vi fick färdig mat levererad till dörren, men visst är det helt underbart, eller hur?
Aldrig direkt bekvämt med hantverkare hemma, idag var de här och fixade ventilationen i badrummet, den mojäng som jag tejpat fast byttes ut mot en som satt fast på egen hand...halleluja som Petrus sa en gång i tiden. ;)

Ha en fin kväll Bp.

Susjos sa...

Ja, jösses färdigkokt pasta och ris...men kanske det finns de som behöver ha det väldigt enkelt vad gäller matlagningen...
Avloppsrensning..suck...men bra att det görs, tror de var hit förra året och gjorde det, trist bara att vänta in dem, för man får ju ingen exakt tid minns jag!
Håller med dig, nog är det lite väl grått ute? Men skönt att slippa halkan om det var snö ute!
Ha en fin kväll!
Kram

Klimakteriehäxan sa...

Älskar den där mattan.
Har hittills aldrig beställt hemkörd mat ... men takeaway, visst.

Ditte sa...

Mattan är jättesnygg och den piggar ju verkligen upp. Gör mig glad.
Men pust att ens sälja kokta makaroner och kokt ris. Verkligen trist.
Att beställa hem "bra och god mat" är ju annat än dessa torftigheter.
Lycka till med avloppsrensningen. Blir ju bra när det är gjort.

Kina sa...

Har aldrig beställt hem mat, men däremot hämtat hem från kvarters-restaurangen. Snygg matta och mycke rengöringsmedel! Hoppas rör-rensaren är lika snygg som doktorn, så du får lite utbyte av besöket! Ha det gott!

LillaSyster sa...

Supersnygg matta!
Oj vad städmedel du har, jag kör med yes till det mesta, sen finns det star clean och svinsto och mina mirakeltrasor. Har parkerat i min egna säng nu, så skönt och Buset har fått mycket gos. Skulle aldrig köpa färdigkokt pasta eller ris.....men bra att det finns för den som behöver.

Anki sa...

Ja, nu är den här dagen för spolning ... sen dröjer det nog många år till nästa gång. Älskar din matta!
Kokt ris och kokt pasta ... jodå, jag såg samma i min Ica - och funderade på om det finns någon som betalar för sånt - och jo det gör det förstås ...

Anki sa...

Jag igen ... med svar: Vi är nog lyckligt lottade både han och jag för vi trivs bra tillsammans. Charlie gjorde många målade alster och jag gjorde två ... kul hade vi i alla fall :)
ACK står för Anne-Christine Kekonius :) Syslöjd var verkligen inte kul!

KajsaLisa sa...

Din tråktorsdag lät härligt tråkig och bra passande bilder. Tyvärr har jag suttit fast i klubbande både Torsdag och Fredag och inte hunnit kika in. Men det finns material till morgondagens Skyltsöndag i alla fall och nästa vecka med samt Gladmåndag så jag har bunkrat en del.
Syns i morgon.