söndag 15 januari 2023

Skyltsöndag #401

En vanlig Skyltsöndag idag närmare bestämt den 401:a i ordningen. Efter jubiléet förra söndagen hoppas jag att ni härliga skyltare vill satsa på fem hundra (500) Skyltsöndagar som nästa milstolpe. Man vet ju inte vad som händer framöver, men så länge vi tycker det är kul med att fota skyltar kan vi ju lika gärna fortsätta, eller vad tycker ni? 

Min skyltskörd den här veckan är rätt rolig och definitivt varierad. Enjoy! 

Det må gå knackigt för H&M och företaget har fått stänga många butiker, men deras skyltfönster för barnkläder är fortfarande hur kreativt och färgglatt som helst.

Täby Centrums nya slogan ”More extra, less ordinary” är en direkt följd av ägarbytet till Westfield.Det poppar upp nya bryggerier precis överallt. Hos den lokala ICA finns mellanölet ”The tail of a whale” bryggt av ”Brutal brewing”. Hur var det nu igen ”Less is more” eller om ”More extra less ordinary” även gäller här…

Veckans höjdare: Ballongen med texten ”Du är fin” finns hos Kalaskompaniet. Klockrent då butiken ligger granne med min frisör:-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

15 kommentarer:

Åke sa...

Jag ska då köra på, 500 är helt klart nåbart. Skyltar på reklam ska väl vara så lockande som möjligt. En skylt ska ju helt klart påpeka något. Jag kanske skulle haft riktiga barn som kläder/pryder tröjorna... eller är jag gammalmodig då kanske... Täbys Centrums slogan var rätt påhittig. Bryggerier ja... hur ska man hinna med alla? Du är fin var fint talande faktiskt, men vad händer när luften avtar inuti? Nu jobbar vi vidare på 402 :)

Guldkryckan sa...

Lokala bryggerier finns ju lite varstans, har köpt några av deras produkter här för att stötta dem, kul att det finns tycker jag. (Och gott)

Jo, nu kör ni 99 skyltsöndagar till, alltid kul att se tycker jag.

Ha det bäst nu Bp.

LillaSyster sa...

Klart vi kör på =)
Det finns många skyltar kvar att föreviga.
Ha en bra ny vecka.

femfemman sa...

Eller bra...eller schysst... eller dugerxeom du är. Bra budskap alltihop. Häftiga damer på bio...eller vad de nu hör, med glasögon på. 3D?
Har inte koll på hur det går för butikskedjor...men det är ju inte konstigt att man i dessa tider inte prioriterar kläder. Så det borde bli kärvt för många klädkedjan...
Ha det gott! God satsning mot 500. Får se om jag "springer på" någon ovanlig skylt någongång. Eller förresten...det gjorde jac igår... på skogsrundan. Tog t.o.m bild. Får återkomma en annan söndag..m

byblixtra sa...

Här var det en färgglad Skyltsöndag!
Härlig bild från Täby Centrum.
Intressant namn på en öl och visst är det så att det finns många små ölbryggerier numera.
Gillar rosa ballongen. Den skulle din frisör köpa in och ge till varje kund efter klippning/behandling. :-)
Jo, klart att jag fortsätter med Skyltsöndag.

Klimakteriehäxan sa...

Har inte varit på MoS på en evighet. Kanske läge att återvända och kolla nu när det blivit Westfield.

Carita Liljendahl sa...

Klart att vi ska fortsätta med Skyltsöndag så länge vi lever!
Jag tycker att jag inte hittar så många skyltar så det blir ofta bara en i taget, men bättre så än inga alls.
De där damerna är härliga, klart det ska vara MORE av det som är EXTRA :-)

KajsaLisa sa...

Gillar skyltfönstret, som du sa kreativt. Brutal Brewing har funnits några år. Jag brukar köpa Ship full of ipa den gula varianten bredvid. Körderas alkoholfria, bra när det inte passar med alkohol.

Susjos sa...

Underbara färgglada skyltar, tackar så mycket!
Ölen The Tail of a whale drack jag för första gången i Järvsö för något år sedan, hur god som helst ( dock var det starköl!)
Ballongen är hur fin som helst, perfekt att ha bredvid frisören!
Ha det gott!
Kram

Ditte sa...

Tack! Visst satsar vi på 500. Absolut! Tycker du lyckats med en rolig och färgglad Skyltsöndag- Fastnade extra för "More Extra" som verkligen piggade upp.
Vad gäller HM har jag inte alls i City sett dessa kreativa barnskyltningar. I princip inga alls så det kanske är Täby de satsar på.Verkar som om de lägger ner mycket. "The Tail" har jag testat och den smakade helt ok. Kul med lite nytt på fronten.
Och ballongen passar ju dig. Kanske oss andra också som skyltar.

Paula sa...

Haha, är det två skyltare som sitter där i salongen, käkar popcorn och skrattar gott? Kunde vara jag och...??? du??? Lite blonderad och uppiffad, men ändå...
Gillar HMs förnster, klart godkänt.Tail of a whale, ja där har man något kul att komma ihåg!
Jag har redan börjat förbereda och skaffat en ny fotomapp för nästa hundra skyltteman!

Anki sa...

Härlig skyltning!
Såklart fortsätter vi framåt!

nalta norrland sa...

Missade gårdagen på grund av livet 🫠 men det blev en kombinerad uppdatering och skyltmåndag idag 😅
Gillar balkongen 👍 känns positivt med en sådan bredvid frissan 😅

christian sa...

Håller helt med, mycket kul å spännande skyltfönster hos HM .....
Visserligen bra (?) att hålla igång gallerior men måste det alltid vara på bekostnad av svenska språket?!?
Ska jag vara ärlig å det brukar jag ju vara så har jag än idag inte smakat något gott öl från nåt mikrobryggeri, det brukar mest vara beskt....tro det har gåt inflation i det hela, precis som i mycket annat!
Ballongen är fin . . . allt som har ett trevligt budskap är välkommet!

Anni sa...

Vi som gillar färg gillar biodamerna! Och ballongen! Men gillar vi vit ale? Ingen aning. Jag får köpa en valstjärt och testa. (Varför låter val stjärt inte alls lika gott som whale tail?)