tisdag 2 augusti 2022

Prideveckan

Ser ni Prideflaggan!?

Fortsatt semesterstämning (och -klädsel) hos Starfish & Coffee.

Älskar "rough and ready"-stilen hos Starfish & Coffee. Borden är återanvända lastpallar och sätena är återvunna från  läktarna på Täby Galopp. Återvinning när den är som bäst (och roligast).

Efter två ”förlorade år” inleddes Prideveckan i Stockholm igår. Officiellt invigs festivalen imorgon med party på Östermalms IP. Schlagerpride äger dock rum på Hasselbacken, Djurgården den 5 augusti. Den cirka fem kilometer långa Prideparaden genom Stockholm sker på lördag, den 6 augusti. En folkfest som nollåttorna nog har saknat både 2020 och 2021. 

Flaggor
Det är kutym att bussarna i stor-Stockholm smyckas med Prideflaggor under veckan. Yvonne berättade att så skedde i innerstaden, men förortsbussara i Täby är inte "kvalificerade". Därför blev jag extra glad när jag av en ren slump tittade upp från Starfish & Coffee’s solstol och upptäckte en Prideflagga bakom trädet. Nu syns den inte så bra, eftersom idag var en av få dagar då det var totalt vindstilla. Ja, ja man kan inte få allt;-)

Pride i Sollefteå
Åsa har precis kommit hem från "Kul på hjul semestern" i Sollefteå. Där gick hon och dottern Elin med i Prideparaden. Så himla kul! Det är tyvärr inte möjligt i Stockholm att spontant - bara sådär - gå med i paraden. Däremot brukar Susjos besöka Schlagerpride, men i år är schlagerkompisen sjuk, och de har inte planerat ett besök. Synd.

12 kommentarer:

nalta norrland sa...

Vadå? Får inte ”vem som helst” delta i pridetåget i 08a land? Är det skillnad på folk och folk plötsligt 🤔💭 mycket märkligt och synnerligen negativt 👎 det kunde jag ju aldrig trott…

Tack för boken 💖

Äventyret framtiden sa...

Jodå, flaggan syns! :)
Roligt att paraden ska gås igen efter två år utan parad.
Jag känner många vänner som brukar vandra med.

Jag gillar också det lite ruffiga återvunna cafémöblemanget.
Det är riktigt kul. Ser också att lastpallarna är rejält målade vilket är bra, för de brukar innehålla impregneringsmedel som inte är särskilt bra för människan, men i det här fallet så är återvinningen toppen!

LillaSyster sa...

Härligt att folk ff är semesterklädda! Bara för att almanacka säger augusti behöver ju inte höstkläderna åka fram. Har sett många idag i både jack och långbyxor, något jag kommer att vänta med så länge som möjligt med att ta på. Än är det sommar! Återvinningen är perfekt och ja jag serflaggan och tänker äntligen en vindstilla dag=) Ha det gott!

Guldkryckan sa...

Här i stan flaggas det överallt, både bussar och spårvagnar brukar vara klädda i den flaggan, precis som det ska vara
Och visst ser jag flaggan där. :)

Tackar för tipset där om husbilar, de bygger ut för turismen mer och mer där, fint som sjutton därute ju.
Kanske jag flyttar tillbaka dit någon gång, man vet aldrig.

Ha det bäst Bp.

Anki sa...

Visst ser jag flaggan ... måste man anmäla sig för att gå med i Prideparaden? Gillar också möblemanget med gamla lastpallar ... bra att de kommer till användning.
Augusti räknas också till sommaren ... så varför ska man inte ha sommarkläder och semesterstämning :)

Geddfish ♥ sa...

Jag ser flaggan!
Jag kan nog förstå att man vill ha det mer organiserat i en storstad som huvudstaden.
Ha det fint!

Ditte sa...

Visst ser jag Prideflaggan! Och att Pride pågår märks i hela stan- Paraden är på lördag så den vill jag inte missa. Har ju sett och även gått i paraden i olika omgångar.
Men visst får man även i Stockholm gå med i Pridetåget i år. Går ju inte att stoppa folk från att hoppa in och som fotgängare är man även välkommen i år. https://www.stockholmpride.org
(Det är fordon och liknande som är begränsade)
Och Stockholms innerstad är verkligen prytt i prideflaggor.
Trevligt att Starfisgh & Coffee tar ställning.
Många borde göra det.

Ditte sa...

PS Går inte att titta in till Åsa eftersom kontot fortfarande är låst.

Susjos sa...

Jodå, flaggan syns! Å visst är det lite annorlunda att sitta på Täby galopps stolar på en lastpall, smart lösning där!
Härligt med prideveckan, och visst är det trist att min kompis är sjuk , tack för länken ;-)
Såg att schlagerpride går på Hasselbacken, lite trångt där om man jämför med ÖstermalMS IP...fast läser nu när jag googlar att det är schlagerpride på Östermalms IP, till det facila priset av 600kr?! Lite trist at tmissa i alla fall, i morgon får jag träffa min schlagerkompis, få se hur hon mår?!
Ha en fin kväll med Vera, jag tittar också!!

byblixtra sa...

Visst är det fortfarande sommar i augusti!
Bra med återbruket av lastpallarna och sätena från Täby Galopp.
Kan tro att det råder festivalstämning i Stockholm under Prideveckan.

Stare Ström sa...

Så härligt att det blir en Prideparad i år! Även i Reykjavik hade pride satt sina spår.

svar: Nu la jag upp sista avsnittet från Island. Jätteroligt att du har orkat följa med.Jag uppskattar dina kommentarer!

Freedomtravel sa...

Pride feeling är härligt och upplyftande! :)