tisdag 16 augusti 2022

Tisdagsteman

Måste säga att jag verkligen är glad över att Orsakullan inte gjort sommaruppehåll med sina dagliga teman. Utmaningen har levt i minst tre år, och frågorna blir klurigare och klurigare. Himla kul att engagera hjärncellerna även om det var 27 grader varmt även idag.
 

En vacker plats
Det finns många vackra platser i världen. Och en plats som jag tycker är vacker kanske anses som ful av en annan. Tur att vi alla har olika smak. Världens vackraste plats för mig är utan tvekan Benidorm på spanska Costa Blanca. Vid havet är det Europas Seattle med alla skyskrapor. I bergen kan man vandra hur många kilometer som helst. Vyerna är storslagna och pitstops finns det överallt:-)
Blåbär, svamp, hjortron och lingon. Vad har du i korgen?
Ärligt talat så äger jag ingen korg, inte ens en cykel dito. Plockar varken bär eller svamp, förutom de jag hittar hos den lokala ICA, rensade och redo att ätas:-) Som alternativ kan jag visa upp min handväska med litet ”alternativt” innehåll;-)

Och så satt den bara där… den alternativa bartendern i en bar i Benidorm;-)

Det är Orsakullan som håller i ”Augusti 31 dagar”.

12 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Vackra vyer där tycker jag, Spanien är ju ändå spanien. ;)
Enda korgen vi har innehåller värmeljus och en laddare till min mobiltelefon, det räcker så tror jag.
Bästa bartendern där tycker jag, man får nog vad man vill ha av den bartendern. ;)

Ha en fin kväll Bp.

LillaSyster sa...

Jag har både korgar och cyklar och cykelkorg. Svamp är helt okej att plocka, men lingon och blåbär NEJ det har jag inte tålamod till. Handväska har jag också, men för det mesta är allt i innerfickan- men nu på sommaren är det dåligt med innerfickor. Ha en bra kväll, här är då kvavt och i em höll jag mig inne.

nalta norrland sa...

Bartendern var ju en favorit 🤩
Har just lärt mig att man aldrig blir för gammal för att drömma… men möjligtvis svårare att uppfylla sina drömmar 😜
Nu är det länge sedan Ni var till Benidorm…minst fyra, fem år.
Jag har en korg i husvagnen men sen är till att förflytta varor till/från husvagnen och absolut inget annat 😅
Blåbär äter jag knappt och J får nog av bär vid lastning 😅
Jag hade lust att anmäla mig och Teddy på svampkurs 😁 men det blev lite väl dyrt med kursavgift och boende.

LillaSyster sa...

Svar samma smak som jag minns det, nu har jag inte ätit gröna sen jag var liten, känns som om skalet är lite tunnare på de här än på de gröna.

Äventyret framtiden sa...

Bartendern är nog det snyggaste i bartenderväg jag någonsin har sett. Hoppas hen var bra på att fixa drinkar också.
Jag har kört/åkt förbi Benidorm ett par gånger, ovanför och tittat ner. Var nästan overkligt just då men speciellt, absolut. Nu ångrar jag att jag/vi inte tog omvägen via Benidorm när vi ändå var så nära.
Jag har varit storsamlare/plockare av både svamp och bär men förmodligen har jag fyllt den kvoten nu för nu gör jag som du, plockar det jag vill i grönsakshandlarnas diskar, betalar och går hem med det plockade och färdigt rensade.
Så kan det gå och bra går det.
Vad har du i Marimekkon? ;) undrar nyfiken just idag och nu.

Ditte sa...

Jag skulle nog inte för egen del valt Benidorm till världens vackraste plats. Men visst är den speciell och jag gör gärna ett besök här. Absolut.
Skulle inte valt någon plats ens i Spanien som världens vackraste. Skulle inte ens kunna välja en plats utan det skulle blivit "det beror på".
Bärkorg eller svampkorg har jag en. Men den används inte just till det. Jodå, cykelkorg har jag också.
Kul att de ditt färgstarka innehåll i handväskan.
Och jag älskar den alternativa spanska bartendern.
Härlig bild!

Susjos sa...

Så, Benidorm måste besökas alltså! Jag har ingen korg heller, förutom på cykeln förstås! Men det finns korgar i stugan på landet, kan inte påstå att jag plockat mycket i dem.
Bra att ha en schweizerkniv i din handväska.
Vilken underbar bartender som dök upp!
Visst är det kul att Orsakullan kör sin bloggutmaning så vi får lite kul att tänka på.
Ha det gott!

Anna i Portugal sa...

Hängde i Benidorm i fyra veckor för några år sedan. Oväntat trevligt, och jag som älskar byggnader hade ju massor att titta på. Deras Fancy Dress party var verkligen helfestligt (finns bilder hos mig). Men vackert, nej det tycker jag inte det är, men härliga vyer gick det så klart att få även där. Fast jag älskar ju att vi alla tycker olika, det berikar!
Och den där bartendern är ju hur kul som helst!

christian sa...

Haha, rolig tolkning av svamp/bärkorgen :) . . . för att inte tala om bartendern, beställde du nåt?!?

Paula Merio sa...

Jag tror den bartendern vet exakt vilka som redan druckit tillräckligt och inte ska ha något mer, haha
Vi tycker inte lika om vackra platser, men det är helt okej, jag vill helst inte ha någon bebyggelse på mina favoritplatser, jo möjligen en stuga, resten ska vara natur. Jag har faktiskt inte besökt spanska fastlandet alls, bara Mallorca. Det beror nog på att jag valt bort solsemestrar de senaste 30 åren. Nä nu är det dags för dagens dopp i ån, ska bli så skönt att svalka av sig!

Åke sa...

Ja det är kul att Orsakullens frågor blivit klurigare, inte bara att svara ja eller nej typ, det gäller att tänka till, därefter tycker jag det är kul att sätta en bild til. Benidorm har jag aldrig varit till… men såg trevligt ut. Korgen min såg ju du :) Lingon och hjortron köper man liksom i närheten och det blir samma som i bränslepengar och så spar man in på miljön ;) Handväskan skrattar jag åt, så lite prylar :) Den bilden måste duvorna ett pris på, härlig plåt.

Eva sa...

Skön bartender! Har inte varit i Benidorm. Har inte haft någon längtan dit heller Om du säger att det är så fint så tror jag dig. Vandringar i bergen låter härligt!