söndag 21 augusti 2022

Skyltsöndag #380

Idag tänkte jag presentera ”ett nödvändigt ont”, nämligen "reklam" inför valet den 11 september. Hur många gånger har jag inte klagat över vårt ”Döda torg” vid Täby Centrum. Några har under åren undrat om torget heter så på riktigt. Klart det inte gör. Det är jag som döpt torget som ligger öde för det mesta. Å det är jag inte ensam om - har bara varit en "trendsättare";-) 

Glad?
Så egentligen borde jag ju vara strålande glad över att det faktiskt hände nåt den 15 augusti, när valmontrarna dök upp på ena halvan av torget. Men ärligt talat så var det lika avslagen som vanligt. Täby är ju en ”blå” kommun och lär så förbli. Moderaterna delade förresten ut såpbubblor… Montrarna var återvunna från för fyra år sedan. Bra där! Positivt var att ett visst parti inte var representerat alls.
 

Kriminalvården
Det är förresten samma parti vars ledare proklamerade att han ville byta namn på Kriminalvården till Straffverket. Så himla korkat att man börjar undra…

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

PS. Ni la väl märke till att min Skyltsöndag har en röd tråd;-) DS.

16 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Egentligen helt bedrövligt med ett dött torg, där har man ju en del att arbeta med.
Mycket sådant nu och som du skrev hos mig, upp kommer det snabbt men det är inte lika snabba på att ta ned sina budskap.
Fanns inte SD där alls?
De brukar ju ha sina nyllen överallt i dessa tider.
Skönt att slippa förstår jag dock.

Ha nu en fin avslutning på kvällen Bp.

nalta norrland sa...

Även här har reklam 🤪ploppat upp som maskrosor på gräsmattan 😉
Här i kommunen är det Socialdemokraterna ihop med lokalt Åsele-parti som styrt och ställt å faktiskt tror jag de kommer få fortsatt majoritet.
SD finns icke representerat… men L & C kämpar.
Röd tråd 🧶 Bra skyltat 👍

Åke sa...

Ja hur kan man ha ett dött torg? rent bedrövligt egentligen. Ja nu sätter vallöftena igång. Helt utan ansvar är de också. Ta bara det här med elpriset... snart stiger bränslet upp med två kronor litern också... fick man svar på dom två frågorna kanske? Straffverket kan jag till en viss del hålla med på, ta bara kvinnan som blev skjuten i Malmö, ska inte sådana saker ha ett rejält straff att skjuta mitt i en folksamling? Bara turen att inga fler dog. Men du har fina skyltar :)

Susjos sa...

Solna är också blått. Å gissa så många plakat som kommit upp på varje lyktstolpe här angående det kommande valet, jösses! Å det är så tråkig info på dessa plakat!
Ha det gott!

Geddfish ♥ sa...

Här har man också slagit upp valrörelseportarna på torget, men jag tycker det känns lamt.
Precis lika lam som jag själv känner mig. Ett mycket konstigt valår.
Men bra skyltat.
Jag fick också med en valskylt i farten.

LillaSyster sa...

Tack för boktipset, just nu läser jag av en ny författare....ny för mig i alla fall. Elinor Kapp, har läst ut första delen Sjörök nu i eftermiddag och för en stund sedan gick jag på del 2 Dödsjö.
Tänk om det kunde hända något kul på Dödatorget, men bra att de börjat att återvinna sina montrar. Ha en fortsatt bra kväll =)

Äventyret framtiden sa...

I valtider brukar det ju mera eller mindre bli lite cirkusstämning, de jonglerar och har sig och hos dig så blåses det såpbubblor. Men nog skulle det säkert bli lite fart på allting om SD också hade varit där? Tror du inte? Eller har det partiet insett att de inte har sina väljare i dina trakter. Kanske det. Politik är märkligt nu för tiden, det handlar inte mycket om sakfrågor längre utan mera om prestige och makt. Vem ramlar mellan stolarna? Folket?
Skyltar fick du till dig hur som helst!

Klimakteriehäxan sa...

Årets vlaffischer är utan undantag fantasilösa och ganska trista, i a f de jag sett. Men såpbubblor gillar jag - och mitt större barnbarn.

Ditte sa...

Snyggt skyltat! Och visst la jag märke till den röda tråden. Eftersom jag är "annorstädes" har jag inte märkt av detta med valet så mycket. Men antar att jag lär bli varse om det när vi kommer hem.

femfemman sa...

Straffverket! Det var det dummaste... Tycks vara en hel del korkade som hamnat i politiken. Han med "enkel resa Kabul"!
Hur tänker man!
Tänjer att de blå ändå hör ihop med de som har bruna kanter... De hotar ju med samarbete om det skulle bli så illa att de får majoritet... Vilket gäGud förbjude.
Här står alla skyltar samlade på olika platser längs vägarna...Konstig placering! Hinner aldrig läsa...Ha det gott!

Anki sa...

Döda torget blir ju i alla fall fullt med skyltar ett tag ...
Straffverket - reagerade som du! Såå korkat namnförslag!

Anna i Portugal sa...

Tråkigt med ett dött torg, beror det på folket eller torget är ju frågan då :) Ser din röda tråd, bra skyltat! Även om SD inte finns på torget så verkar de finnas i folks önskningar, enligt dagens rubriker i tidningarna. Så skrämmande!

Paula sa...

Det ser städat och välorganiserat ut på Döda torget! Har själv inte sett någon valaffisch ens ännu, och tycker inte de behöver anstränga sig att förfula vår fina by, haha. Men jag fick besked idag om var och när jag kan rösta, lokalen bredvid affären, dit hittar jag nog i sinom tid!

christian sa...

Man kan ju inte klaga på aktualiteten i din skyltning i alla fall, skönt å slippa ha den samlingen på vår innergård!

byblixtra sa...

Nu händer det grejer på döda torget eller ja, det var ju i alla fall färgglatt, dock ser det en aningen tomt ut med besökare.

Carita Liljendahl sa...

Ja, det skyltas ju friskt kring valet hos er nu.
Ibland blir jag trött på att höra tjafset på teve. Människor som avbryter varandra, höjer rösten... respektlöst också att klanka ner på andra. "Det är ett spel" säger många. Det spelet klarar jag mig utan och byter kanal.