onsdag 3 augusti 2022

Onsdagsmix


En söt liten pojke med fotbollst-shirt. Nej, den ungen var inte ett dugg söt. Han var totalt vild och skrek nonstop. Han skrek på engelska...
Nej, det är inga hotande åskmoln på himlen. Ni ser trädet och himlen som speglar sig i bordsskivan hos Starfish & Coffee.

Den grillade baguetten med mozzarella, serranoskinka, salami, sallad och dijonsenap slår det mesta.

Dags för tre av Orsakullans frågor och tre dagsfärska bilder som inte har det minsta med inlägget att göra;-) 

Första augusti, berätta något förväntansfullt. Säger bara kräftor och surströmming:-) 

En båtfärd. Den mest minnesvärda båtfärden för mig är nog den från SunnyBeach i Bulgarien till Istanbul 1980, makens och min första gemensamma semester. Bulgarien och Sunny Beach var en katastrof, men färden i Svarta havet i den gamla båten med mahongnytrappor/-sängar och -dörrar var helt underbar. Lyckades till och med fota en soluppgång i Bosporus när båten närmade sig Istanbul. 

Idag börjar Sabaton Open Air i Falun. Vad är dina tankar kring hårdrock? Har aldrig hört talas om Sabaton Open Air. Detta kan bero på att jag har noll koll på hårdrock som jag tycker är bara oljud i mina öron.

Det är Orsakullan som håller i ”Augusti 31 dagar”.

16 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Skrikande ungar kan man vara utan, speciellt för mig som har semester. ;) Grillade baguetter brukar vi unna oss nere på vår lokala smörgåsrestaurang..gott gott.

Sabaton är ett bra band tycker jag, lite texter om kungar, vikingar och gamla gudar, häpp, bra det där.
Länge leve Oden. ;)

Nej, inte ens jag orkar med det värsta "brötet" idag inom den musikavdelningen, men det mesta går hem hos mig.

Ha nu en fin kväll Bp.

femfemman sa...

Ser gott ut! Riktigt gott! Finns ju inte mycket som slår en god macka....
Skrikiga ungar! Hu. "MIna" tre de kan de också. Men då är de hemma hos sej....
se fram emot i augusti? Jobbtorsdagen är lite lockande. Hoppas också på någon dag med "egentid" i augustisol på stranden i Halmstad. Och så ska vi ju till Gröverlsjön... och Malmö.... Ser ut att bli fullt upp... som vanligt.
Hårdrock? Inte den allra värsta, den som bara skräller och skriker. Men det finns väldigt många bra rocklåtar, som framförs av hårdrocksband. De "lugna" låtarna är ofta bra.
Ha det fint!

Geddfish ♥ sa...

Den baguetten ser mumsig ut. Jag älskar serranoskinka, salami och mozzarella.

Ungar som skriker, usch! Sådär gjorde inte mina barn. Förstår inte att dagens barn måste överrösta och skrika fram sina behov.
Ja det bra!

Anna i Portugal sa...

Sicken smarrig macka! Jag minns en båtfärd där vi gick på grund med pappas båt, det var väldigt obehagligt, men allt gick bra!

nalta norrland sa...

Sabaton Open Air i Falun har jag hört talas om fler då jag läst orsakullans blogg under flera år och hon brukar besöka den varje år.
Surströmming Nej Tack och kräftor är det länge sedan jag åt, J äter varken eller 😜
Ikväll har jag varit ute och åkt med Elin, vi blev nästan ovänner 😅 hon saknar självförtroende när hon kör, vilket gör att hon är tämligen osäker och inte vill göra något hon inte tro sig klara av, att backa totalvägrar hon.
Din macka såg himla god ut.
Just nu ligger J och snarkar 😴 💤 här jämte mig i soffan.
Han blev tydligen tröttare av att ha semester 😉
🤗

Äventyret framtiden sa...

Den grillade baguetten med allt det goda innehållet kan man ju nästan dö för!
Grundstötning och båtfärder har ju varit en del av mitt liv, mest roliga dock men en båtfärd jag minns särskilt mycket var i Stockholm. Någon av Vaxholmsbåtarna var hyrd av Miljöpartiet i Sverige för många år sedan, som hade stor konferens för alla nordiska länders miljöpartier. Det gick vilt till minst sagt, finnar och norrmän slog klackarna i taket och båten fick grundkänning. Knappast av klackarna i taket. Allt löste sig på bästa sätt, men Birger Schlaug var inte glad.
Surströmming, nja, så där, kräftor mycket hellre. :)

Ditte sa...

En skrikande gosse kan man lätt undvara. Tur du dubblade med Starfish & Coffee. Både med vackra moln och mackan. Taget!

Jo, tack gärna kräftor. Men i år även lite surströmming. Jag tar mig.
kna helt klart tänka mig att du minns båtfärden mellan Sunny Beach och Istanbul. Milt sagt varierad kan jag förstå.

Susjos sa...

Skrikande barn är inte min grej heller, men den goda baguetten tackar jag inte nej till.
Mums med surströmming, dock är det väl först i september det är premiär. Kan tänka dej att du minns den båtfärden! Och vi är överens om hårdrock, int emin grej heller!
Ha det gott!
PS. det grämer mej att jag missar schlagerpride i morgon! DS

Susjos sa...

Hej igen, och tack för upplysningen! Trodde det var i september det var surströmmingspremiär! Nu ska jag banne mej ta mej till Sumpan i år och få äta surströmming! ;-)

Stare Ström sa...

Läcker macka!

svar: Vi hade riktigt hyfsat väder tycker jag. Inte heldagsregn och ingen storm. Den här vulkanen som börjar röra på sig igen var vid fullt liv i fjor. Vi såg på deras app att det var mycket aktivitet i området så det här var de förberedda på. Den ligger nära både Reykjavik och flygplatsen. Spännande land där oväntade saker händer! Kul att du har följt med på resan!

LillaSyster sa...

Jag är fräck nog att säga åt skrikande barn.....det tar oftast bättre när någon annan vuxen än föräldrar säger till. Men jag säger bara till om det är obefogat skrikande. Baguetten ser makalöst god ut. Ha en fin torsdag, jag börjar att jobba nu ....om 8min

Anki sa...

Skrikande ungar är inte alls kul ... men hårdrock är inte så dumt, men inte den hårdaste, svarta.
Baguetten ser frestande ut ... mums!
Härligt resminne!

Svar: Calle hade nog gärna plockat fjällskivlingarna åt mig, men det är svårt att parkera bil och släp på en ganska smal landsväg ... han nöjde sig med att fota från sin plats bakom ratten :)

Eva sa...

Ser ut att vara en god macka. Njut ordentligt av Dijonsenapen. Den finns snart inte att få tag i.
Skrikande ungar kan terrorisera en - särskilt när de hoppar i ett hopptorn. Grannen ställde upp ett torn intill tomtgränsen och ungarna håller på att driva oss till vansinne.

christian sa...

Hahaha....oljud i mina öron.... :)

Paula sa...

Det verkar vara katastrofläge för surströmmingen, ack och ve! Men den vi äter i år är väl fiskad ifjol, så kanske kan vi klara ännu ett år. Kräftor har jag redan ätit, men det blir fler...Undrar om vi var på Sunny Beach samtidigt??Vill minnas att min dotter var tre när vi var där och hon är född våren 76. Det var värre i Rumänien följande år...
Tog bussen till stan idag för diverse ärenden, såg märkliga typer, killar med rutiga kiltar på sig o annat knäppt. Sen kom jag på, de var på väg till Sabaton Open Air. Har läst en varning om pyroteknik och fyrverkerier imorgon kväll över stan...
Mackan såg ljuvlig ut

Anni sa...

Baguetten låter supergod men ser inte ett dugg grillad ut?
Viss hårdrock gillar jag, men det ska vara taktfast tempo och en del growl, inte bara vrålande hur som helst.
Båten på Bosporen lät underbar, har du inga bilder att visa?