torsdag 4 augusti 2022

Tråktorsdag


Uppfinnaren av temat Tråktorsdag KajsaLisa befinner sig just nu på semester i soliga Roslagen. Nu älskar hon ju regnväder, där hennes kamerautrustning och inte minst hennes regnkläder kommer mera till sin rätt. Jag som bor i närheten av Roslagen, bara 65 kilometer söder om Norrtälje, vet alltså att hon befinner sig på helt fel sida av Sverige. 

Bäst i väst
Bäst i väst brukade min kollega från Göteborg alltid säga till mig. Rivaliteten mellan göteborgare och nollåttor ni vet;-) Kollegan kan knappast har menat sommarvädret. Inte i år heller. Guldkryckan som är inne på sin sista semestervecka har de gångna veckorna kontinuerligt berättat om regnskurar. Kanske KajsaLisa som ju älskar regnväderfotografering borde lägga några semesterveckor till västkusten…

Skittråkigt
Personligen tycker jag att det är skittråkigt om ens semester regnar bort. Det är ju just nu i strålande solsken som jag laddar batterierna som förhoppningsvis inte laddar ur under hösten och vintern…

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Bilderna är som så ofta dagsfärska men har ingenting med inlägget att göra. Sedan kan man naturligtvis tycka att det är tråkigt med gula löv redan den 4 augusti samt att svarta kläder inte är somriga, men... DS.

13 kommentarer:

nalta norrland sa...

Vi som går svartklädda typ året om bryr oss inte om ifall det är sommar eller vinter 😉 okey nu är jag sällan svartklädd sju dar i veckan… men ibland blir det svart på svart 😃
Gula löv kan bero på torka eller att det har regnat för mycket… inte bara höst som missfärgar löv 🍁 🍂
Kan berätta att min tomatplanta visserligen bär frukt 🍅 men det är gröna tomater i brist på sol och värme verkar tomaterna vägra bli röda.
Regn har vi fått gott om 🌧 men just idag har vi haft ovanligt varmt och jo yes jag var svartklädd 😃
J som inte skulle ta på sig kvällsjobb just ikväll är och jobbar…

Anki sa...

Regnet är inte rättvist ... för mycket på en del platser och för lite på andra. Några enstaka gula löv är inte något säkert tecken på att hösten är på väg ... finns många andra orsaker, t.ex. torka ...
Ibland ger WP tips om olika bloggar, idag fick jag tips om den här: https://damfotboll.blog/ Antagligen en blogg du känner till, men annars kanske en som kan intressera dig :)

Guldkryckan sa...

Hej Bp, tackar för länken. :)

Just i skrivande stund åskar det och regnar som sjutton, hoppas det regnar nästa vecka också när jag arbetar igen.

Men det är ok för mig med lite regn, fast helst lite mindre än just nu. ;)

Ha en underbar fortsättning på kvällen Bp.

LillaSyster sa...

Tråkigt när semestern regnar bort, men i år kan jag inte klaga på vädret. Tryckande varmt nu i eftermiddag/kväll. Jag hade tänkt att klippa häcken, men det får bli en svalare dag. 30gr är för varmt för det arbetet. Svarta kläder hör inte sommaren till....

Geddfish ♥ sa...

Jag klagar inte över vädret. Fint idag. Så ikväll kom regnet och åskan. Men det är OK.
Annars en tråkig torsdag med feber, som inte släpper.

Svart är inte min färg men får bära det i vissa sammanhang.
Ha det fint!

Ditte sa...

Vad gäller regnet har vi i Stockholmstrakten klarat oss bra. Alltså brist på regn- Men kanske borde Kajsalisa ta lite semester på "bästkusten" och får regnet. I Roslagen verkar det vara en hel del sol.
En strålande dag idag. Verkligen och full fart i hela Stockholms innerstad plus Södermalm- Resten vet jag inget om.
Fortfarande sitter vi ute och det är behagligt men en del moln har hopat sig-
Vad gäller det svarta så kan det möjligen sträcka sig till långbyxor hos mig. Och då inte sommartid.

Susjos sa...

Nog skulle vår natur i 08-området behöva lite regn (helst nattetid ja!) .
Idag har det verkligen varit en tråktorsdag för mej, sitta inne när solen skiner, men vad gör man när knoppen vill vila!

Svar: Va kul att du minns hårdrockbandet Lordi som vann ESC för Finland 2006 med låten "Hard Rock Hallelujah", och den låten var ju faktisk bra, haha!

Äventyret framtiden sa...

Ett litet gult löv betyder kanske att sommaren har varit för torr?
Höstlöv är det helt säkert inte.
Svart använder många människor i varma länder. Jag frågade en god vän från Iran hur hen orkade bära svarta kläder när det är sommar och jag fick ett glatt skratt tillbaka på min fråga. Svart är skönt fick jag veta, det svalkar. Så vi upplever saker och ting olika. Inget nytt under solen detta med olikheter förstås.

femfemman sa...

Variation är det bästa.
Tycker att vi, som räknas till väst, haft en superbra sommar.
De första gula löven brukar komma så här års. Eller ännu tidigare om sommaren varit torr. Fast visst går den lite väl fort förbi.
Har rn del mörka/svarta sommarkläder. Bra för den som har en benägenhet att spilla och skita ner sig. Det där med vita/ljusa kläder funkar inte på mig.Ha det gott!

tant Hannele på Hisingen sa...

i Göteborg skiner solen, det regnar på natten

Åke sa...

Jag hade inget tråkigt igår heller... köpte virke, bult och skruv nog är väl priset lite tråkigt då... Men vi har en barndomskamrat till min fru som är från 08 land (Kungsängen) som varit här på besök denna vecka, jag ska skjutsa henne till tåget snart. Kvällarna har diskuterats om gemensamma bekanta till långt in på småtimmarna. Nu har det blivit skugga så nu åker snickarbyxan på :)

Anni sa...

Blöteborg ja, det finns en anledning till det smeknamnet. Och statistik som visar att det regnar mycket mer på västkusten än på östkusten. (Liksom Glasgow versus Edinburgh). Hellre en torr baksida än en blöt framsida, brukar jag säga. Dessutom har de ett lag som heter Häcken .. vadå Sveriges framsida?

Carita sa...

Här som jag bor har ingens semester regnat bort eftersom det faktiskt bara regnat då och då, en halv dag max - eller nån timme på natten eller en kort tid på dagen - precis såsom sommaren ska vara. Vatten behövs, men inte flera dagar gråväder i ett sträck - det kommer sedan säkert på hösten.