måndag 22 augusti 2022

Glad måndag

Det höll på att inte alls bli en glad måndag idag, men som tur var ordnade det upp sig;-)

- Vädret: 23 grader och strålande sol. Check!

Fiskdisken: Långresta Prodemar piggvarer importerade från Spanien. Inte att undra på att några fiskar kippar efter andan med öppen mun;-)

Den här oläsbara tatueringen sitter på ett ben som tillhör en kvinna. Namnet längst ned kan vara Samuel. Gissar på att tatueringen är namnen på hennes fyra barn.Dagens höjdpunkt. Det blev ett kort besök hos den lokala ICA. Det skulle inhandlas surströmming, Röda Ulven. Tji fick jag både där och hos grannen Willy:s. Ett telefonsamtal med Lidls kundtjänst bekräftade att surströmmingen var helt slut även där. Desperationen blev oliiiidligt. Chansade på ”lill-ICA” (ICA Nära), och där fanns det fyra burkar kvar. Okej inte hela strömmingar utan ”bara” filéer, dessutom ett märke jag aldrig ätit, men herreguuuu det är ju ändå surströmming. Lyckan är total:-) Att det sedan inte fanns mandelpotatis någonstans heller är smällar man får ta;-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

14 kommentarer:

LillaSyster sa...

Oj, ingen mandelpotatis? Det finns på mitt Ica, men något surströmmingsbegär har jag då inte. Har ätit det engång och det var en gång för mycket. Hu, men som tur är får var och en äta det den vill. Däremot är tillbehören makalöst goda. Ska du öppna burken på balkongen?

nalta norrland sa...

Surströmmingsbrist i hela avlånga Sverige, inte för att jag ska ha nån surströmming få ingen av oss äter nått så illa luktande men jag vet att varken ICA eller COOP har surströmming i sortimentet längre.
Det var slut redan innan premiären 18 augusti.

Sol och blå himmel och dessutom omkring +18 när jag vaknade vid 13tiden… yes det var sol redan kl 5.30 men då var jag icke så värst påslagen 😅

Stockholm måste ha väldans många soltimmar denna sommar.

femfemman sa...

Hucen sådan vidrig maträtt! HAR testat en gång. Never again!
Är inte mycket förctatueringar. Även om dessa var ok! Förstår inte riktigt vitsen med kroppskrift... och absolut inte torsomålning! Men sandalerna var snygga.
23 grader! Sol! Svaf vibd! Perfekt väder!

KajsaLisa sa...

Sådär, hemma igen, såg en på nyheterna som var grymt besviken på att det bara fanns fileer och han inte fick rensa själv.
Fiskarna såg fula ut :)

Äventyret framtiden sa...

Kvinnan med tatueringarna har snygga sandaler, så det får väl räknas till en glad måndag?
Har ätit surströmming några gånger men där kom det..men-et, jag gillar tillbehören bättre. Med lite surströmming till tillbehören går det bra även för min del att äta den fermenterade strömmingen. Men inget jag suktar efter, jag vill ha färsk strömming, gärna stekt.

Anna i Portugal sa...

Jag kan inte förstå tjusningen av surströmming, men det är helt okej, det finns mycket jag inte förstår :) Jag är som Karin - tillbehören är goda, men fisken kan vara!

Klimakteriehäxan sa...

Får önska dig smaklig måltid. Glad att jag inte är bjuden ...

Ditte sa...

Oj, oj, oj! Förstår att det höll på att köra ihop sig här rejält. Röda Ulven förstår jag att du ville ha. Men tänk att den var slut. Även mandelpotatisen. Illa.
Hoppas nu på en recension i morgon av den sura strömmingen och hur du löste bristen på mandelpotatis. För att du löste det tror jag.

Susjos sa...

Jösses var det så svårt att få tag i surströmming, får du äta det hemma för din engelska make, för inte äter han väl surströmming ? Hoppas fileérna smakar bra.

Är inte så förtjust i tatueringar, men står det Samuel så är det okey, haha!
Sandalerna däremot var riktigt fula tycker jag, häpp!

PS. Trodde jag skulle få träffa dej i Sumpan på torsdag?
Ha det gott!

Anonym sa...

Tatueringar, surströmming, super-fula skor.
-Dessutom MONDAGSMORGON.
Bättre dag på tisdag, hoppas jag. ;)
Ruth i Virginia

Guldkryckan sa...

Det där behöver jag inte tänka på, frugan släpper inte en enda burk över tröskeln.
Undertecknads lidande är enormt. ;)

Har ju en del tatueringar själv, ungar har jag ju inga så jag har fått göra annat.

Ha en fin tisdag Bp.


christian sa...


Å huvale vilken ful fisk....hoppas den smakar bättre än den ser ut!
Ja . . . å surströmmingen får du ha för dig själv :(

byblixtra sa...

Kallax surströmming är från Luleå. :-)
Men spelar ingen roll var den kommer i från för jag äter inte surströmming. ;-)

Carita sa...

Jag har ju faktiskt ätit surströmming några gånger. Det fanns en man som upprätthöll den traditionen i Lovisa, men han är borta nu.
Min måndag var helt glad UTAN surströmming 🤣