onsdag 17 augusti 2022

Onsdagsfunderingar om EM-veckan

Inte ofta man har samma temperatur ute och inne.

Är det drygt 27 grader i skuggan är det rätt så klokt att fika på innergården, där det alltid fläktar så skönt.


Det här inlägget är inspirerat av Paula. Hon skrev igår på sin blogg att hon tar någon slags timeout under pågående EM-veckan. För hon är fast både under förmiddagar, eftermiddagar och kvällar.

Full förståelse
Å tro’ mig, jag har full förståelse för Paulas beslut. Jag menar pågår det ett EM eller VM i fotboll så är jag också ”strängt” upptagen. Men just nu pågår ju en EM-vecka som liknar ett OS, fast bara för europeiska deltagare. Det är friidrott 
som gäller i huvudsak för min del, men det pågår ju faktiskt ett EM i simning i Rom också

Längdhopp
Är inte i närheten av Paulas hängivenhet vad gäller tv-tittandet. Jag börjar titta cirka klockan 17 eller 18, då det är friidrott och simning i första hand som väcker mitt intresse. Så jag såg ”live” när Thobias Montler fick en silvermedalj i längdhopp ”till skänks” igår kväll. Här kan ni läsa mer. Hade jag fått denna silvermedalj hade jag skämts. Jag hade varit mera än nöjd med bronset som han faktiskt hoppade till sig. Men det är jag det;-)

PS. Bilderna har ingenting med inlägget att göra. DS.


11 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Men visst är det så, hade hellre ätit på utsidan idag i skolbespisningen, hujeda mej va varmt det var. För övrigt ingen ventilation alls på hela skolan. :(

Själv är jag ju inte engagerad alls när det gäller idrott på tv, jag missar nog poängen antar jag.
Enda jag kan ta in när det gäller idrott är ju här hos dig Bp. :)

Ha det nu fint Bp.

femfemman sa...

Lyssnar på radio...om det finns någon i närheten. Ett bra ditt att hålla dig uppdaterad!

nalta norrland sa...

Sport är inte min grej.
Jag kan titta på tv dagtid ibland, men jag ser mest tv-serier och filmer.
Vädret har varit ovanligt varmt, fuktigt lite tropiskt med återkommande regnskurar.
Ikväll har jag varit ute och åkt lite med Elin, hon måste få trafikvana.

Äventyret framtiden sa...

Sport är roligt att både se och lyssna till. Idag har det dock inte blivit varken det ena eller andra. Folk har kommit och gått, suttit ner och pratat i timmar...sådana dagar kan det också bli och nu har jag uppdaterat med en förklaring om att innovativt ska vara invasivt. Tack för att du lite fint berättade för mig att jag hade skrivit fel. Fast lite kul är det ju ändå med innovativa eukalyptusträd ;)

Anna i Portugal sa...

Jag gillar sport, men hänger inte alls med i något EM nu. Fotboll går alltid bort och numera även hockey. Så kvar är handboll, Formel 1, längdskidor och skidskytte. Friidrott har jag tittat på en del tidigare, men så blev det så tomt med svenska framgångar under några år så då tappade jag sugen.

LillaSyster sa...

Ja igår fläktade det lite. I morse var det
lite friskare ute, men jag räknar med att det är kvavt igen då jag jobbat klart. Det är jobbigt med samma temperatur inne som ute just nu. Ha en bra dag!

byblixtra sa...

Läckert med samma temperatur ute och inne. Riktigt så varmt är det inte här men det är varmt men imorgon blir det 24 grader varmt.

EM-veckan går mig nästan helt spårlöst förbi. :-) Men förstår att de som är intresserade vill följa tävlingarna.

Eva sa...

Ja nu är det fullt upp med all idrott på TV. Härligt när man inte orkar göra något annat i hettan.

christian sa...

Eftersom jag jobbar 8-12 den här veckan har jag njutit av all friidrott jag kunnat se å även simning. . .jag har ju alltid två nationer att heja på också . . .
Sen håller jag med vad gäller silvret i längdhopp, men det är ju samma vad gäller tjuvstarter, det börjar bli lika löjligt som de där VAR-bevisen i fotboll med nån millimeter offside....
Nä, det var bättre förr, då kunde man skylla på domaren! :)

Ditte sa...

Missade att läsa bloggar i går men tar lite extra idag. Men EM i fri idrott hann jag med bitar av. Har även haft fokus på simningen som pågått i Rom.
Tobias Montlers silver tycker jag var helt rätt. Allt visade ju på att konkurrenten hade gjort övertramp.Något som ju granskades noga. Men visst hade ju även en bronsmedalj varit bra.

Carita Liljendahl sa...

Hiskeligt mycket sport på tv hela tiden :-D
Ok för mig, har tittat ganska mycket på EM.