måndag 1 augusti 2022

Glad måndag

Foto: The Guardian/Lisi Niesner, Reuters


Jamen absolut. Jag fick ju som jag ville – England besegrade Tyskland i EM-finalen med 2-1 inför drygt 87 000 åskådare på Wembley i London. Sett till hela turneringen var segern mycket välförtjänt. Självaste matchen var en kamp på "liv och död". Väldigt tuffa närkamper. Sju gula kort totalt, fyra till England, tre till Tyskland. Absolut inget skönspel. 

Missad straff
Inte nog med att Tysklands bästa målgörare Alexandra Popp skadade sig under uppvärmningen, de fick inte ens en "regelrätt" straff med sig. Domaren Kateryna Monzul från Ukraina (varför har jag en känsla att det var ett ”politiskt val”…) missade straffen, vilket jag kan förstå. Men att de VAR-granskande herrarna inte såg att det var hands på den engelska försvararen förstår jag inte.
 

It’s coming home…
and it sure did. En femtiosex års väntan är äntligen over:-) Stort GRATTIS England:-)

Prince William
Prince William delade ut medaljerna till lagen. Han hängde inte bara medaljerna runt halsen på spelarna, han valde också att krama om ”utvalda” engelska tjejer. Ja, han behövde inte anstränga sig alltför mycket. Såg två engelska spelare som slängde sig runt halsen på honom. Helt underbart att se:-)

Sverige och Norge
Det kanske svider lite mindre att ha torskat med 8-0 respektive 4-0 mot europamästarna;-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

12 kommentarer:

femfemman sa...

Grattis till dej, som fick se ditt favoritlag som segrare. Knepigt att VAR inte funkar. Ha en god kväll!

nalta norrland sa...

Hej och hå jo men yes det var kanske rätt lag/land som vann ⚽️ det där med domare och vad de ser eller inte är ju ett tvistemål från gräsrot till världsmästare ⚽️
Glad måndag 😃 jag är hyfsat dagavill så jag tänkte Va? när jag läste Glad Måndag, var tvungen att tänka efter…
Åska och regn hos mig, strömavbrott 🔌 jag var i väg på affären när det blev svart 😜 butikensdörr stängdes så jag var in till min mor och väntade där.

Susjos sa...

Visst var det kul att England vann, jag såg tyvärr inte hela matchen då jag var tvungen att cykla till jobbet. Dock hade Tyskland snyggare färg på sina "dräkter" tycker jag ;-)
Men stort Grattis till England!

Svar: Inget är tyvärr planerat inför Pride, min schlagerkompis har två frakturer på revbenen, så hon vill nog ta det lugnt, men vi ska ses på lunch i veckan. Såg at schlagerpride är flyttad till Hasselbacken?

Ha en fin måndagkväll!

LillaSyster sa...

Både en bra söndag och en bra måndag då=)
Kul när man får som man vill/hoppas.

Ditte sa...

En häftig match var det! Och både du och jag hoppades ju att England skulle ta hem det hela. Och så blev det. Stort grattis.Så roligt! Men det var ingen lättköpt seger.
Trist att Alexandra Popp skadade sig men sånt händer.
Vad gäller Sverige så hade de ju kunnat ordnat till det med lite bättre spel mot England. Visst? Och likaså Norge-

Klimakteriehäxan sa...

Jaså det blev kramkalas med William, det missade jag ... tycker publiksiffran är riktigt märkvärdig!

Äventyret framtiden sa...

Jag missade matchen helt, den kom mitt i natten här förstod jag. Då sover jag men roligt är att England tog hem segern. Säger Grattis till dig som fick en extraglad måndag just därför!

Anonym sa...

Tyvärr kan man inte se några matcher här i USA.
Men betr. William - min dotterdotter var
klasskompis med honom, när hon gick på St. Andrews;
bodde i samma dormatory första året. I klassfotot
kallas han bara Will.
Ha en fin augusti - det brukade vara min favoritmånad
i Sverige. - Ciao, Ruth i Virginia

christian sa...

Visste väl att du skulle vara glad å blev glad själv för att du erkände den solklara straffen som inte blev dömd!
Jag tror att England helt enkelt skulle vinna finalen, för det är ju helt osannolikt att VAR inte såg, jag menar de dömer ju millimeteroffsider....
Även slutet på matchen var aningen suspekt när England fick maska hur mycket som helst utan någon som helst reaktion från domaren å inget tidspålägg!
Inget fel i att de vann, men det ger en aningen besk/bitter bismak, hade varit roligare om de vunnit utan dessa domarfadäser.....

Paula Merio sa...

Glad att du fick din önskan uppfylld, om inte Sverige vinner så gärna England. Har du samma abstinens som jag får efter ett friidrotts- eller skidmästerskap, tomhet? Vad ska man nu roa sig med liksom...
Jag är glad att friidrotts-Em börjar om ett par veckor, nu pågår också EM -20 med många duktiga från Sverige o Finland men det kan man bara se på Cmore...

Stare Ström sa...

Så bra att du ger mig en sammanfattning av matchen!

svar: Det är nog vi turister som har täckjackor. Det verkar som att islänningarna mera klär sig efter almanackan än termometern. Är det juli så skall shorts och linne på! Tror inte jag gick i enbart t-shirt någon dag. Men blåser, det gör det mera här i Helsingborg! Men jag har bara 12 dagar i landet att jämföra med.

Carita Liljendahl sa...

För mig spelade det ingen roll vem som vann, England eller Tyskland. Men kanske lite mer kul ändå att England vann - då Tyskland har så många titlar.
Tusen tack för Glad måndag-bidraget!