söndag 28 augusti 2022

Skyltsöndag #381

Dagens Skyltsöndag är aningen speciell. Den innehåller fyra skyltar med två röda trådar, nåt jag aldrig åstadkommit;-) Eller jag och jag. Veckans höjdare 1 och 2 är skyltar bästisen Yvonne har uppmärksammat. Tusen tack tjejen! Å anstränger man sig lite så finns det till och med en gemensam nämnare för alla fyra skyltar – ett namnbyte. Bra va! Enjoy!

Westfield Mall of Scandinavia – MoS ägdes förut precis som Täby Centrum av Unibail Rodamco. För några år sedan ökades ägarantalet till tre då Westfield kom in i bilden. Nu har även Täby Centrum bytt namn och heter Westfield Täby Centrum. Koncernen är god för  en portfolio värderad till 54.5 miljarder euro 31 december 2021. Inte illa. Namnbytet kommer firas den 8 oktober med olika events. Just nu är det bildspel som informerar om nyheten.Veckans höjdare 1 och 2: Som sagt, det är Yvonne som upptäckt bilen på stan. Självklart tänkte hon på mig och min Skyltsöndag. Bara Posten är ett budbilsföretag som förut hette Ryska Posten, men som nu bytt namn till Bara Posten. Bästa namnbytet ever, roligt är ju bara förnamnet:-)


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

18 kommentarer:

Susjos sa...

Snacka om röd tråd, namnbyten är det ju verkligen. Aha, så Täby centrum har också Westfield som nya ägare, där ser man.
Och ett mycket smart val av Ryska posten att byta till Bara posten, kan inte bli bättre!
Tack för att du fortsätter med roliga Skyltsöndagen!
Ha en fin kväll!

femfemman sa...

Har sett att både du och Susjos skrivit om MoS. Vilket i min hjärna översätts till en av mina favoritaffärer M&S. Men så var det inte... gissade så också. M&S är väl en av de mest konservativa butiker som finns... eller åtminstone fanns förr. Kommer ihåg att när det blivit vanligt att betala med kort i alla affärer, restauranger, teatrar i London, så tog man bara kontanter på M&S. Så var det i föra år ... gissar att det var i början på 2000-talet.
Försökte skicka efter lite kläder av favoritmärket Per Una... men se man skickar inte utanför Storbritannien. Så visst är man fortfarande "steget efter"...
Nu har vi inte varit i Storbritannien sen 2019. Det kom en pandemi, och Brexit... fast det sistnämnda kanske inte gör det mycket svårare att ta sig dit.
Oj vad jag spårade ur.. men nu vet jag jag vad MoS är TAck för det!

Åke sa...

Röd tråd helt klart! Men det vore bättre att posten började sköta post och paketutlämning i ställer för att hålla på med namnbyten. Förra veckan kom det tre stycken postbilar på olika tider till mig. Det är noll ordning vad man förstår. Far och mor kommer att vrida sig i graven... dom gjorde 30 år vardera inom Kungliga Postverket, och då jobbade farsan bara tills han var 50 år. Glassen såg omättligt god ut.

nalta norrland sa...

Famntag, klapp eller kyss uppfanns av en ryss = ryska posten 😁
Röd tråd 🧶
Bra gjort 👍

byblixtra sa...

Åhå, det är inte bara ishallar och sporthallar som får nya namn när det pumpas in pengar i verksamheten.
Det blev ett roligt namn med "Bara Posten".

LillaSyster sa...

Bara posten blir perfekt =)
Svar: det är en pelargon i pottan

Geddfish ♥ sa...

Ja, detta med namnbyten.
Posten har aldrig varit sig lik sedan min Sigge klev av karriärstegen inom Kungliga Postverket. Han suckade redan i levande livet över Post Nord, men jag tror han gav upp.
Men, snyggt skyltat, såklart!

Ditte sa...

Kul skyltning!Och snygg! Och bytet till "Bara Posten" var ju klokt och klockrent. Vem vill ha med "Ryska Posten att göra!
Och visst fanns det röda trådar. På olika sätt.
Och givetvis ska ju huvudägaren ha sitt namn väl synligt. DE verkar jobba på det.

Anna i Portugal sa...

Smart och bra att byta ut ordet "ryska" ur sitt företagsnamn! Det är snart företagsnamn i alla typer av byggnader: idrottshallar och köpcentrum idag. Imorgon kanske historiska byggnader som behöver rustas upp med?

Äventyret framtiden sa...

Ryska posten som blev Bara Posten är toppenrolig i mitt tycke. Bra gjort av dem, haha...
Dina röda trådar är tydliga, bra jobbat!
Fin skyltning! Tack BP!

Paula sa...

Bara Posten....visst låter det lite skoj, även om jag inte är lika begeistrad i namnet som ni andra verkar vara. Men ett firmanamn ska väcka uppmärksamhet och det gör det ju även om ryska posten var snäppet roligare...
Westfield, ja, jag måste säga att jag är rätt less på alla arenor och gallerior o annat som hela tiden byter namn. Jag fattar ju varför, men min hjärna orkar liksom inte riktigt hänga med i svängarna. Och frågan är, används de nya namnen i folkmun? Westfield har valt ett snyggt typsnitt om nu det har betydelse.
Vi lever i förändringarnas värld!

KajsaLisa sa...

Vacker färg på glassen, men den känns lite syntetisk. Namnbytet är okej bara dom inte byter till Post Nord. Hoppas dom kan leva upp till gamla posten som hette just posten.
Länkar upp dig nu.

Klimakteriehäxan sa...

Ryska posten blir nog inte saknad av någon ...

Anonym sa...

Handen med glass -
Roligt att see en kvinnlig hand utan nagellack!
En god start på veckan önskas er alla.
Ruth i Virginia

Guldkryckan sa...

Bra med en rejäl slant i företaget, bra att ha till hands. ;)
Bara posten är helt klart bättre än den ryska, jag lovar. :)

Ha en fin måndags nu Bp.

christian sa...

Finns snart inget kvar som är genuint å renodlat svenskt... :(
Postbilen är ju bara för häftig.....

Ha en fin vecka!

Anki sa...

Helt klart en röd trå ... snyggt jobbat! Absolut ett väldigt bra namnbyte till Bara posten!

Carita Liljendahl sa...

Det där med Bara Posten var väl ändå det bästa i dessa tider :-)

Och Westfield, aldrig hört om det men lärde mig lite då jag gick in på länken du serverade. Inte för att jag förstår vitsen med det hela, men en bra affär verkar det vara? 🤣