tisdag 23 augusti 2022

”Närgången” inspektion

Som ni ser på bilderna så pågår arbetet på innergården fortfarande. Igår påbörjades ett – ja, inte vet jag vad det ska bli – till synes en rund sak med en stenmur. Är dessutom väldigt tacksam över att arbetet startade först klockan 9 istället för klockan 7. 

Tårtbitarna
Sedan kunde jag inte låta bli att göra en ”närgången” inspektion av de 6 tårtbitarna/pallkragarna. Från balkongen ser det ut som om varje tårtbit innehåller olika växter. Å så är absolut fallet.
 

Vackert ogräs
De olika växterna är ogräs, tror jag i alla fall. Vackert sådant som ni kan se på bilderna. Ingen aning vad det är som jag fotat. Den enda växten jag kände igen var nässlor, och dom kan man ju göra soppa av… Är väldigt förtjust i frökapseln(?) i sista bilden. Tar gärna emot era förslag på vilka växter jag har plåtat;-)

15 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Den vackra frökapseln kan du plocka, hänga upp och ner och sedan ha som en vacker eternell, ser att det finns någon kapsel till. Det är en opiumvallmo. Innehåller många frön som du kan så och få många vackra vallmoblommor av till nästa sommar. I övrigt ser jag liksom du nässlor, fibblor, åkersenap, tistlar, groblad, pistel av något slag, målla, klöver och lite till...
Jisses vad mycket ni har i tårtbitarna där utanför dig!:)

nalta norrland sa...

Opium vallmo 😵‍💫
Har noll koll på vad det är som växer i Dina tårtbitar, jag ser mest bara grönt 🟢
Det borde ju finnas en tanke bakom allt arbete som läggs ner.

Anna i Portugal sa...

Allt grönt är vackert, på sitt sätt, tänkt jag. Vallmokapslar är otroligt vackra!

Stefan Karlsson sa...

Tyvärr kan jag inte hjälpa dig att namnge växterna. Min begränsning när det gäller vår flora är väldokumenterad.
Heder dock att man planterar lite grönt bland asfalten, betongen och stenbeläggningen. Bara lite grönt kan ibland göra bostadsområdet extra skönt.

Guldkryckan sa...

Man får ju vara tacksam över att de inte startar för tidigt, finns inget värre än att vakna av sådant oväsen. :(
Mina kunskaper inom växtriket är ju minimal så tyvärr, inget svar från mig.

Ha det bäst nu Bp.

Guldkryckan sa...

SV: O nej, inget stämpelklocka, tack och lov för det. :)

Hannas krypin sa...

Ser ut som nässlor, i övrigt har jag ingen aning. I år har ogräset fått härja fritt i mina rabatter... En del av ogräset har faktiskt fina blommor tycker jag.

Geddfish ♥ sa...

Jag har ingen koll på växter mer än att allt grönt är skönt. Vallmo älskar jag.
Ha en fin kväll!

femfemman sa...

Frökapslar från vallmo är vackra. Alsikeklöver, det doftar gott. Nässlor är nyttigt. Men visst borde man sköta tårtbitar, och odla vackra blommor i. Tycker jag...

Ditte sa...

Trevligt att jobbet på innergården tagits upp igen och inte minst att de började klockan 9. Kanske blir de färdiga i höst. Bra att du har koll på tårtbitarna och kul att de innehåller olika växter. Men kanske hade en hoppats på något annat än ogräs i dem. Jag menar att utbudet av andra växter är ju stort
Vad gäller växterna så har jag inga förslag men såg att du fått några.

Susjos sa...

Jag känner igen brännässlorna i alla fall, haha! Men nog kan de plantera nåt annat istället för att ogräset tar över. Nåja den där frökapseln såg ju läcker ut i alla fall!
Ha det gott!

Anki sa...

Du har redan fått svar ... grönt är skönt, men kanske vore det trevligare med blommor :)

christian sa...

Häftigt grepp att börja med en bild långt ifrån för att sedan närma sig motiven mer å mer.....spännande med lägesrapporten från innergården också...den som väntar på nåt ...... å så vidare :)

LillaSyster sa...

Snart kommer de nog med löken så att det blommar fint till våren =)
Ha en bra onsdag!

Anni sa...

Plocka vallmofröställningen och gerillasprid ut fröna på lämplig plats. Men säg inte att jag föreslog det. Resten är ju bara skräp. Hur har de tänkt där?