fredag 12 augusti 2022

Fredag igen

En riktigt läcker trike. Den var inte inblandat i en olycka utan hade bara lagt av på väg upp till motorvägen. Troligen en HD;-)

Måste medge att jag saknar Elisas ”Fem en fredag” och Klimakteriehäxans ”Selfie”. För det är inte så lätt att vara kreativ när det (återigen) är 28 grader och sol ute. Kan ju inte dagligen visa er mammarazzi-bilder från balkongen. Och inte åker jag till Täby Centrum i onödan när jag kan njuta av ”Balkonien”;-)

Tur att Orsakullan fortsätter med sina dagliga teman. Hennes utmaning ger en viss ”blogg-trygghet” kan jag känna;-) Idag vill hon veta vad jag borde bli bättre på. Nu lär man ju inte gamla hundar sitta, men spontant tänker jag på städning. 

Städning
Är urusel på allt vad städning heter, speciellt under sommaren. Jag nedprioriterar helt enkelt rengöring (undantag kök och badrum). Nu när solen står högt syns varken damm eller tussar. Eventuella ”hårda” föremål känns inte då vi bär tofflor. En ren säkerhetsåtgärd;-) Det är betydligt värre under hösten och våren då solen står lågt och ”tydliggör” varenda dammkorn och hårstrån.

Det är Orsakullan som håller i ”Augusti 31 dagar”. 

PS. Bilden har ingenting med inlägget att göra. Den är inte ens dagsfärsk utan den är tagen i tisdags. DS.

16 kommentarer:

femfemman sa...

Avskyr när tussarna börjar lägga sig Då är det verkligen dags att plocka fram dammsugaren. Vi städar inte så ofta. Bara när det behövs.
Vad jag borde bli bättre på? "Tänka snälla tankar..."😊

Ditte sa...

En intressant fråga och tanke. Funderade lite för egen del. Och bara en sak...Jag har nog flera förbättringsområden.
Hos oss är det mest maken som städar och tvättar och det gör han bra. Lämnar det gärna. Jag skulle behöva bli bättre på att ha bättre tålamod.
Kul bild är det och som lyser upp.

Anna i Portugal sa...

Jag har massor av förbättringsområden, det känns tryggt, inte vill en liksom vara färdig än! Städning är väl inte så viktigt så länge det inte blir en misär. Vi håller oxå undan det värsta och tar det mer ordentligt när andan faller på.

Äventyret framtiden sa...

Här håller vi undan det värsta, drar över golv nu och då med snabeldraken, våta duken efteråt, kök och badrum är viktigast. Hellre lite skit i knuten ett ett rent helvete som det heter. :)
Jag har i stort sätt hur många förbättringsområden som helst men jag vet inte om jag vill ...ett av områdena är att bli mindre lat ;)

Susjos sa...

Haha, tittade också in hos Elisamatilda för att se om hon är hemma igen och tagit upp fem en fredag, men så var det inte. Säger som du, glad att Orsakullan håller oss aktiva i bloggvärlden med sin utmaning!
Just det, borde också bli bättre på att städa, men håller absolut med dig, skiner solen och det är varmt, då prioriterar man andra grejer!
Ha det fint!

Klimakteriehäxan sa...

Aldrig kul att städa. Men om/när man skrider till verket blir man väldigt nöjd med sig själv efteråt ...

Klimakteriehäxan sa...

PS det där med att vissa "utmaningar" tar sommarledigt är en mixed blessing. Jag har känt att jag de senaste veckorna bloggat mer som jag gjorde för länge sedan, om stort och smått, utan att lyda mer än några få uppmaningar (helgfrågan, veckans meníng). Samtidigt medger jag att det stundtals uppstår rejäl idébrist. Smällar man får ta.

Anki sa...

Städning är ett nödvändigt ont, som jag bara ägnar mig åt om jag måste :)
Vad jag borde bli bättre på? Helt klart att ta tag i bloggandet! Kanske återkommer inspirationen så småningom ...
Ha en fin lördag BP!

Klimakteriehäxan sa...

PS igen - haha glömde Skyltsöndagen!!!!!!!

Geddfish ♥ sa...

Jag var i tankarna förberedd på Elisa men blev tacksam just igår att Hjulafton fick ta ut sin rätt all in. Så kn de va1

Åke sa...

Ja städning ja... ett nödvändigt ont. Jag körde snabeldraken så svetten lackade igår, hela huset, kusinen med brorsan och fruar var hitbjuden. Å så satt vi bara ute på altanerna... Nä nu blir det snickra igen :) Dessutom har jag ställt lite för någon som håller på med skyltsöndagar ;)

nalta norrland sa...

Go morgon en lördag 😃 jag missade Dig igår kväll… men det tar jag igen nu 😅
Bilden är ju så Du 🤩
När det gäller städning så går det i cykler 😜 beroende på mitt mående och toleransnivå.
Vädret: +12 och hällregn
Dagen eventuella aktivitet gick över… Lapplands största lastbilsträff nere på Trillen, jag betalar inte 150 kr för att stå ute i regnet och frysa nu när jag inte mår så jäkla bäst.

christian sa...

Håller med . . . orsakullan triggar en till att blogga dagligen å uppmanar inte sällan även till eftertanke....

Guldkryckan sa...

Har samma upplägg här egentligen, balkongen är ju en liten oas att njuta av solen på.
Vår städning nedprioriterades också denna sommar, vi har inte dött ännu. ;)

Ett knep är ju att ta av sig glasögonen har jag kommit på, då ser man inte "tussarna". ;)

Ha det bäst Bp.

Paula sa...

Haha, min pedantdotter kom hit igår vilket föranledde storstädning. Det kallar jag det när det innehåller både dammsugning och moppning och dammtork. Händer inte ofta! Jag saknar också Elisas fredagsfrågor, vill gärna ha struktur några dagar i veckan. Men snart är det höst och förhoppningsvis blir ordningen återställd.

Anni sa...

Vi tänker lika om städning ...