måndag 15 februari 2016

Helgbilden – Besök på Furniture & Light Fair

En årlig återkommande mässa missar jag då aldrig och det är Furniture & Light Fair på Älvsjömässan. Medger att man lika gärna skulle kunna kalla evenemanget för Möbel- och Ljusmässa, men med tanke på att minst 40 procent av utställarna inte var svenska så godtar jag namnet;-)

Två och en halv hallar
Det är första gången maken hängde på och besökte just denna utställning, som egentligen inte alls är hans ”stuk”. Måste ge honom en komplimang, då han (efter en utmärkt stärkande lunch på plats) faktiskt orkade med två och en halv av totalt fyra hallar.

Rundvandring
Tänkte bjuda även er på en rundvandring på mässan, och ni slipper ju den rent fysiska biten. Ni kan luta er lugnt tillbaka i soffan och kolla bilderna. Hoppas mina foton kan vara en aptitretare att titta på fler bilder som min kollega Anders har tagit. Han har traskat runt hela utställningen och lagt upp helt suveräna foton. Om ni vill kan ni njuta av hans berättelse här.


Tack och lov att tiden med tråkiga vita och grå lampsladdar är förbi.


Yummie, yummie:-)


Det där med fejkade eldar "Eld utan rök" är ju inne. Har visat ett par exempel från "mitt" Täby Centrum. Jag tycker eldarna är vackra och rogivande. Den här brinnande lyxbåten däremot tycker jag är ytterst makaber.


En virkad barnstol - hur läckert som helst. Vill ha - fast i vuxenstorlek!


Det tar på krafterna att avverka en så stor mässa, även om man är en apa. Den här barnfåtöljen vill jag dock inte ha som vuxenvariant;-)


Tycker alla dagar borde vara Alla Hjärtans Dagar.

Fler Helgbilder hittar ni hos Marit.

28 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Tack för rundvandringen, den kändes inte alls i fötterna :-)
Allt möjligt roligt och snyggt finns det, men ja... båten var nästan makaber. Gillade också de där lamporna som du gillade.

Ama de casa sa...

Å vad skönt att kunna sitta i soffhörnet och samtidigt vandra runt. Tack! :-)

På andra bilden var det nån som hade hängt upp tavlor vääääldigt snett...

Verkar vara en härlig mässa att gå runt på - hur mycket fräna grejer som helst :-)

Ama de casa sa...

sv: Jag gillar inte heller att mina bilder av nån anledning inte är klickbara längre. Undrar om jag ska sätta "nån" på att kolla upp detta lite mer...

TantGlad sa...

Nämen så perfekt .....sitter här i soffan.........all som bara den. Orkar ingenting, och vad blir man serverad? En härlig rundvandring på BP's blogg. Det kallar ja för roomservice😁.
Tack för de spännande bilderna från vandringen på mässan.

Sådär ja......nu vart jag trött av att göra ingenting. Får ta mig för, och sätta igång med lite te å macka tror jag.

Hejsansvejsan.

Days by Johanna sa...

Tack för rundvandringen. Mycket fint :) Det låter ju coolare på engelska än på svenska med förstår du :)

Ja, tråkigt med Hugo går inte, haha, förutom när han tycker han skall bestämma, men då kan man fnissa lite för han blir så arg haha kommer väl mer av den varan gissar jag... :)

anemonen sa...

Oh så mycket kul det var här. Jag har läst om utställningen och dreglade för hade jag velat va. Kanske jag får ta och lyfta på baken och åka dit ett annat år för här hade jag gillat att flanera omkring. Fladdermusfåtöljen ja det kan jag tro att du skulle vilja ha för jag kan tala om att vi hade en i min familj och det var SKÖN. Tackar och bockar för den trevliga rundvandringen som var färgrik och i min smak. Lamporna jag håller med dig Yummi

Eva Trillian sa...

Färgglada sladdar och roliga former :) Skönt! Jag gillar när människor lägger kreativitet och fantasi på att göra vardagliga ting vackra!

Comsi comsa sa...



Alltså den där båten gillade jag knivskarpt. :)
Hjärtat var ju bara så sött. ♥ ☺

Kram ♥

Mias Mix sa...

Visst borde alla dagar vara Alla hjärtans dagar! Vi behöver alltid kärlek och omtanke :)
När jag började läsa och sen såg första bilden, trodde jag det var någon jättemodern design på en trasmatta :) Haha så fel man kan ha! Den där virkade stolen var hur söt som helst! Så bra att du guider runt då kan jag hålla mig här på hemmaplan och elda och rida :) Ha en fantastisk vecka!!

Emma sa...

Och jag tänkte inte på att den var makaber, den där vackra båten! Jag tänkte mer på de båtar som de specialbygger för att fylla med sand och sedan har en brasa att grilla över. Det är de båtarna som man kan se på stränderna här på Solkusten, det är där sardinerna grillas!

Susanne sa...

Lampsladdarna är så coola.

Geddfish ♥ sa...

Lampsladdarna, lampan och sista bilden med hjärtat diggade jag!
Och det var skönt att sätta mig på kontorsstolen och bara njuta, efter en "ansträngande" vandring till och uppsjungning på körövningen.
God kväll ♥

Helena sa...

Tack för visningen! Blir fascinerad över hur mycket snyggt det finns i lampväg. :-)

Ditte sa...

Tack för besöket här på mässan.Verkligen trevligt och färgglatt. Jättefina bilder!
Och varför ska lampsladdar vara vita? Inte nu längre. Och lamporna! Men högt till tak känns ganska nödvändigt och ett stort rum...
Jag har ännu aldrig varit på denna mässa men nu fick jag ett fint smakprov. Kul med den vikade barnstolen. Men undrar hur stabil en i vuxenmodell skulle bli...
Ska givetvis också titta in hos din kollega Anders.
Och du! KLart det ska vara "Alla hjärtans dag" alla dagar.

Steve sa...

Tittade oxå in hos din kollega Anders. Där fanns mycket att skåda. Inte mycket som föll mig i smaken dock, men mycket som kan inspirera till nytänkande.

Alla Hjärtans Dag alla dagar? Ja, inte mig emot. men hummer, mousserande vin och kärlekschoklad varje dag är nog inte så nyttigt.

Ulla Maria sa...

Tack för lättsamt, trevligt och färgglatt mässbesök med fina bilder. Det passade mig perfekt. Istället för att bli uttröttad blev jag upplivad och passade även på att kolla in Anders bilder.
Tycker också som du att hjärtat bör va med alla dagar. :-)

KajsaLisa sa...

Färgglatt i första bilden, lamporna var häftiga, men det brinnande båtbordet eller vad det är slår allt.

Anders W sa...

Spännande! Några lika och andra som jag inte sett. Mitt försvar blir att det var bara för mycket. Men nu har jag sett lite till!

Anki sa...

Så bra att bara kunna följa med så här... lugnt sittande vid köksbordet och så samtidigt få se lite från den "stora" världen - en värld jag inte kommer närmare än så här :)
Många sköna prylar att titta på - lamporna och de färgglada lampsladdarna gillar jag... men även om jag normalt gillar såna där små "konstbrasor", så blev jag nog inte så överförtjust i den brinnande båten - känns lite olycksbådande.

cat sa...

Mycket läckert! Vilka underbara lampsladdar. Den virkade barnstolen var helt klart det coolaste du visar här idag. Den brinnande båten känns ju som du säger rätt makaber. Vem skulle vilja ha en sådan kan man ju undra. Kanske en båtpyroman.

Ama de casa sa...

sv: Jag tror att dom menade att antingen kunde man se filmen som var 97 minuter lång, eller så en trailer (släpvagn ;-) ) för att se om det var värt att offra den tiden.

Days by Johanna sa...

Haha det kanske är möjligt jag är för ung för tycka så, men jag älskar kommentarer för mycket för inte skriva det haha! :)

Nä, jag har inga ytliga vänner på FB- längre. Jag har bara de som om jag mötte de på stan skulle hälsa och stanna och prata! :)

Skall kika in ditt bloggtips :)

Monica sa...

Båten var lite osmaklig men lamporna
tackar jag ja till;-)

Anita Malta sa...

Tackar för en spännande och färgstark rundvandring ! Den virkade barnstolen är ju bara för läcker :-) Känner sammma "vill ha" begär som du, modell större. Vill ju ha krabban och nallen också. Sjutton också att man inte har tålamod nog att lära sig virka ;-)

Unknown sa...

Kul att se vad du såg på mässan eller ja som du vill delande dig av. Ska nog slipa på ettinläggdärifrån jag med! :-)
Gillar också dessa färgglada sladdar.
/kiki

Shannara sa...

Åh, varianten jättestor glödlampa blev jag alut kär i! Den skulle jag med lätthet kunna hänga upp ett par exemplar av här hemma i huset...

Tack för rundvandringen... blev sugen på lite färgglada kablar oxå, men båten... hmm... nä.

Ha en go kväll goa du!

cissi sa...

Vad mycket härliga saker! Måste också ge din man än stor eloge för hans ork ;)

Anni sa...

Så härligt med så mycket färg! Då blir jag glad!
En virkad stol kanske man skulle ge sig på att göra, men den spricker väl när jag sätter mig i den :-P