måndag 8 februari 2016

Helgbilden – Rundtur i Mall of Scandinavia

I helgen gjorde maken och jag vårt första besök i Mall of Scandinavia, Arenastaden i Solna och granne med Friends Arena. Gallerian invigdes lagom till julhandeln 2015 och har samma ägare som Täby Centrum – Unibail Rodamco. Så även i Mall of Scandinavia möts man av ”Unexpected shopping” (Täby Centrums slogan om ni minns).

Utbud
Här finns 224 butiker och 20 restauranger fördelade på 101 048 kvadratmeter, och Filmstaden Scandinavia stoltserar med Sveriges första kommersiella IMAX®

Parkering
Centrumet må vara enkelt att nå med kollektivtrafik, men är det absolut inte med bil. Att hitta en parkeringsplats bland de
3 700 som finns är någorlunda enkelt; att hitta sin bil efter shoppingrundan hade dock många stora problem med; och att finna en utfart ur garaget tog oss 20 minuter på grund av urusel skyltning. Här hjälpte det inte med att garaget var målat i mina favo färger orange och limegrön. Så två timmars fri parkering borde utökas med minst en timme.


Arkitektur
Arkitektoniskt är Mall av Scandinavia dock en total succé. Inredningen och utsmyckningarna är påkostade och enastående vackra tycker jag. Ett stort plus för antalet kvalitetsrestauranger (med saftiga priser), fina caféer lite varstans och de mysiga och läckra viloplatserna.


Utsikten från plan 3 på det porlande och färgskiftande vattenspelet är magnifik.


Himla läckra lampor på plan 2.


Vänder man blicken uppåt hittar man bland annat ett rymdskepp med LED belysning.


Fortsätter man med att titta i taket kan man njuta av den här LED slingan med "vandrande" ljus. Maken tyckte att det var som att befinna sig i en katedral. Otroligt mäktigt.

Fler helgbilder hittar ni hos Marit.

PS. Har varit på vift hela dagen, men lovar att hälsa på er under kvällen. I morgon är jag också upptagen, så ni får klara er utan ett inlägg från mig. Tror nog att ni överlever;-) Mina kommentarer lär ni dock inte bli av med;-) DS.

37 kommentarer:

cissi sa...

Det var ett riktigt tjusigt köpcenter! Kan inte sluta fundera över vad det kostat........och varför det här verkar finnas obegränsat med pengar att investera när det inte finns några alls inom vården till exempel.

Comsi comsa sa...


Jag har ännu inte varit där ute, blir lite snurrig när jag tittar ner från din ena bild. Men det är otroligt mäktigt, flott och påkostat.

Du har fångat min nyfikenhet med dina bilder, så det blir ett besök där i det närmaste...

Den orange färgen fångade du bra!

Hoppas det är något trevlig du är upptagen med i morgon, är det inte det så får du ha lycka till... :)

Kram ♥

Kolonilotta sa...

Jag har inte heller tagit mig dit än. Det ligger liksom på "fel" sida av stan för mig!
Jag måste hålla med om att det är riktigt läcker design på både lampor och den där ringen alla sitter runt.
Tack för att du visade upp för oss som inte varit där ännu.

anemonen sa...

WOW det här var egentligen inte bra att du visade så jag såg det för herre min je vilket paradis och då menar jag ett paradis med stort P. Här hade jag inte behövt många minuter för att göra slut på det lilla jag äger. Hehe. Tur att jag bor på vischan och inte frestas så här stort. Men nu vet jag ju vart jag skall åka när jag kommer till huvudstaden. Tack för tipset och då klart med STORA plånboken.

Steve sa...

Jag känner mig vilsekommen bara av att titta på dina bilder.

KulTur i Natur - Tony sa...

Kul med ett bildreportage från det nya köpcentrat.

Helena sa...

Oj! Jag blir nästan matt. Verkligen ett tjusigt köpcentrum.

Meta sa...

Visst är det häftiga byggnader och härligt att bara gå och strosa i men jag undrar om alla butiker kommer att överleva är det inte överetablerat snart???
Ha det gott i veckan
kram Meta

Eva Trillian sa...

Blir lite mörkrädd över dessa stora shoppingtempel! Det där är ju FÖR stort ...
Coola bilder - de visar ju hur fräscht det är - man fattar inte hur stort :)

Ditte sa...

Vad trevligt att få dina bilder och tankar från detta Solna Mall. Är ju uppväxt i Solna och då invigdes Solna Centrum i början av 60 talet. I detta nya shoppingmecka har jag ännu inte kommt in. Var på plats ett par dagar efter invigningen och då var det kö in. Jag avstod.
Men när jag kommer hem får det bli ett besök. Absolut.
Men jag tar pendeln....(Har heller numer ingen bil)
Jättefina bilder som du visar och visst var det på tiden att det kom ett mer världsligt shoppingcentrum till Stockholmstrakten. Och nu blev dte Solna...Hoppas bara att det kommer att inbringa kunder så att butikerna blir kvar.
KLart jag kommer att sakna dig i morgon. Men den som väntar på något gott den kan vämta. Jag gör gärna det...

Ulla Maria sa...

Det ser verkligen glassigt ut och det verkar var en hel del besökare. Fascinerande med alla dessa shoppinggallerior som öppnas. Det fordras nog att interiören skiljer sig en del mellan dem eftersom affärerna brukar vara ungefär de samma.
Önskar dig trevliga dagar utanför blogglandet. :-)

Geddfish ♥ sa...

Ett oerhört stort och mäktigt tempel, kan hålla med om att det liknar en katedral.
Men, vackert i all ära, vad ska vi med alla affärer till? Frågar jag mig.
Jag tror jag skulle gå vilse, haha...

Ha en härlig dag i morgon, vad du nu är gör.
Kram!

Susanne ❤️ sa...

Det är verkligen en häftig design !!!
Men orken att gå runt fanns inte så jag om mannen tog en kaffe medans barnen sprang runt i julruschen ;)
Provade du ngt matställe ???
Kram

Olga T sa...

Oj vilket ställe. Va bra bilder. Läste idag att de hamnat i ngn tvist.
Men hu för att inte hitta ut ur P-huset!

Mias Mix sa...

Kul att få se så många bilder! Har bara sett några enstaka av vänner som lagt upp på facebook. Priset på restaurangerna har jag också hört om... Ser otroligt snyggt ut där. Nu har jag ju sett det så då behöver jag inte åka dit. Tack för det :) Och ha så kul vad du än ska göra.

FREEDOMtravel sa...

Jag gillar oxå arkitekturen, tycker att Mall of Scandinavia är riktigt snygg att gå runt i! Priserna på restaurangerna testade jag inte... ;)

Susjos sa...

Åh, tack för rundturen i MOS, maken har ju varit där, men jag har faktiskt inte hunnit med det än, och jag bor ju inte alltför långt bort. Så jag ser sååå fram emot ..har hört att det ska vara läckert!! Och det syns ju på dina bilder också! Kul!!!!

Anki sa...

Verkligen ett häftigt ställe! Kan man kanske kalla Mammons tempel. Tack för alla fina bilder som visar runt... nu behöver jag inte åka dit!
Ha det bra i morgon, vad än du ska göra.

Anki sa...

Hm... ha det så bra idag ska det förstås vara!

Helen sa...

Vad trevligt att de lägger ner möda på arkitekturen och inredningen i ett köpcentrum. Det ser väldigt snyggt ut på dina bilder. Får kanske försöka besöka stället om jag kommer till de trakterna någon gång.

Susanne sa...

Jag har ännu inte varit på MoS, men har hört att Täby C är bättre.

Ama de casa sa...

WOW säger jag bara! Ser huuuur coolt ut som helst! Det är i och för sig skittrist att shoppa, men det fanns ju en himla massa restauranger... :-)

Sen att bara gå där och titta... Läckert!
:-)

Stare Ström sa...

Det var en läcker arkitektur! Mera sånt! Kul att se dina bilder. På något annat sätt lär jag nog inte se det.

cat sa...

Jösses här har de verkligen lyxat till det rejält. Gillar verkligen vattenspegeln. Maken har ju rätt i att det är en katedral, en tillägnad Mammon så klart.
Många läckra lampor också!
Ogillar att parkeringen var svår.

Tredje året i Hjo sa...

Ser oerhört påkostat ut - och läckert. Frölunda Torg gjordes om härom året och blev väldigt lyckat. I Solna tycks man ha nått ännu högre höjder. I Hjo har vi Hem & Hobby, vilket inte är så tokigt det heller.

Anita Malta sa...

Visst ser det läckert ut och vilken fantastisk belysning !! Gillar rymdskeppet och vad otroligt skickligt du med dina bilder visar hur det hela ser ut. Skönt att kunna kika på det hela via datorn. Har lätt för att gå vilse i stora inomhuscentrum och gillar ju inte att shoppa men det finns ju väldigt gott om restauranger ;-)

Days by Johanna sa...

Ser ut som ett fint shoppingcenter. Frå besökas när jag hittar till Sthlm nästa gång :) Lämnar bilen hemma då ( fast de kanske ha löst parkeringsbiten tills dess)

Unknown sa...

Så the mall är till att rekommendera alltså designmässigt ! Bilmässigt ett äventyr!
/kiki

Margareta sa...

Wow, ser häftigt ut - men hittar inte ni ut så skulle nog jag fortfarande vara kvar där och snurra. Lokalsinne, vad är det?
Måste dit och fota vid något tillfälle, får ta en tur, kanske till sommaren om det blir någon bilresa för oss.

Trodde du skulle ha en bildgåta, men den prioriterade inte idag - hoppas att du har kul var du än befinner dig.

Days by Johanna sa...

Ja, jag tror det, sen var det ju flera som ville jag skulle börja igen... :)

Tack för tipset om väskorna, men frun glömde länken :)

Susanne ❤️ sa...

Du visar ditt GW när du hinner och orkar :)
Stor varm tisdags kram till dig finaste BP
Hoppas du ätit massa goda semlor
❤️
Själv har jag redan hunnit med tre :)

Days by Johanna sa...

Haha inte lätt och komma ihåg, men du gammal? Nä det tror jag inte på :)

Skall kika in väskorna :)

Llh sa...

Men tack för fin rundvandring i den nya mallen! Riktigt läckert ställe tycks det. Gillar särskilt katedralkänslan och titten från tredje våningen.

LissenTo sa...

Tjusig galleria, men det där med bilparkeringar och hitta rätt. Det är medaljens baksida

Marina sa...

Det där med att hitta ut från stora shoppingmalls är ett inte helt obetydligt problem! Jag tror de byggs som en slags labyrint bara för att man ska gå fel...

Anni sa...

De där lamporna gillade jag också, så läckra! Kanske måste ta mig till mallen i alla fall ...

Annette sa...

Vilket bra inlägg! Det var verkligen så fint som dina bilder visar. Jag läser i kommentarerna att alla inte är lika intresserade av att besöka MoS, men jag är glad att vi åkte dit - det är ju så snygg arkitektur och inredning! Nu när det gått ett par dagar, och jag inte är lika trött i fötterna efter besök på Kaknästornet och Thielska Galleriet innan vi kom till Solna, vill jag tillbaka och titta närmare på alla spännande detaljer :) Din bild av de där ljusstavarna i taket var mycket bättre än min, man kan verkligen känna hur läckert det var. Vi åt inte där, så hur priserna var fick jag inte möjlighet att se, och när vi fikade på ett litet franskinrett café var det Patrik som beställde medan jag och tjejerna väntade vid ett av de runda små borden. Kaffet var i alla fall gott, och även kakan :)