torsdag 25 februari 2016

Ett annorlunda och matigt inlägg

Efter gårdagens inlägg med bild på svensk husmanskost i form av stekt fläsk med löksås har jag bestämt mig för att lägga upp ytterligare ett matigt inlägg idag. Kan liksom inte låta bli att visa er tre minst sagt annorlunda ätbara saker som jag upptäckt hos min underbara lokala ICA idag. Om ni tycker att det börjar bli tjatigt att jag öser beröm över denna mataffär så kan jag faktiskt leva med det, för denna ICA Kvantum förtjänar varenda ett av mina lovord. Å nej, jag är inte sponsrad... än;-)

Ramslök
Ramslök med sin säregna goda smak är en delikatess för mig. Har faktiskt bara sett löken på Matmarknaden i Stockholm, men aldrig i en vanlig mataffär. Men så är ”min” ICA ju ingen vanlig butik heller;-) Självklart följde maken och jag receptet och gjorde ramslökssmör. Kan bara säga - helt underbart gott.


Svamp i hink
En kul grej om man vill ”odla” svamp själv, men det har vi inte för avsikt att börja med.Grönkålschips
Alltid roligt med ”nytänk” vad gäller chipssorter, speciellt om de inte kommer från Estrella och OLW. Även om vi inte köpte hem grönkålschipsen tycker jag att initiativet att ta in dom i sortimentet förtjänar en eloge.


Fasad med ljusspel
Den här bilden är till er som tyckte att det var ett ”tråkinlägg”. Täby Centrums LEDade fasad mot det döda torget. Då belysningen byter färg i ett "rullande schema” har det nu äntligen blivit lite mindre tråkigt på ”Plattan”, åtminstone under kvällstid.

32 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Åh, ramslök! Ramslöken växer på Kinnekulle, bl.a. och just där är den fridlyst. Fast folk försöker norpa till sig ändå. En restaurang där på berget, är känd för sin fantastiska ramslökssoppa och jag brukar ta med mig någon av mina barnfamiljer och äta där i maj månad varje år. Mums!

Grönkålschips lät intressant. Grönkål är verkligen nyttigheter! Ska kolla efter det.

Tjusig LEDbelysning! Och ett gott inlägg!

Comsi comsa sa...


Alltså har ni så fin belysning så behöver ni inget mer på Täbys torg. :))
Tycker också om när min Ica handlare tar in nya spännande saker. Provar gärna nytt, men inga torkade insekter för mig...

Kram ❤

Ulla Maria sa...

Tror bestämt jag ska tipsa min Kvantum-handlare om din blogg så han kan se vad man kan köpa hem och hur man kan presentera det. Synnerligen föredömligt, kul att man inte bara vill sälja i stora lass utan också lägger tid på att inspirera och vågar köpa in sådant som kanske inte blir någon försäljningssuccé.
Ser fint ut med LED-belysningen. Tänk så mycket det gör med trivsam upplysning. Tackar för detta matnyttiga inlägg.

Ama de casa sa...

Himla bra att ha en sån excellent mataffär i närheten :-)

Maria sa...

Din ICA-butik har verkligen koll på vad som är i ropet - bra där!! (trots att det är en Kvantum.....)
Kram

FREEDOMtravel sa...

Ramslökssoppa har jag ätit på Gotland, men de är nog enda gången. Kul med svampodlingen, men eftersom jag inte odlar nåt annat ska jag nog inte ge mig på detta heller... ;)

Emma, Sol som sol? sa...

Minns en gång när vi skulle til Täby C och köpa ngt för en massa år sedan. Vi snurrade runt 30 minuter! på parkeringen. Tog lång tid innan vi åkte dit igen!

Men nu har de ju byggt om en del, var en sablans röra där ett tag.

Grönkålschips är superenkelt att göra själv! Bara att riva mindre bitar och lägga dem i het olja tills de får färg. Gott!

Husbilen-Ellen sa...

Kul att de tar in nya grönsaker/rätter. Ramslök är god. Vill du se den i vilt tillstånd får du ta dig till Kinnekulle i vår. Blommar jättefint där! Elisabeth

Mias Mix sa...

Kul med en affär som tar in roliga och nyttiga saker :) Du borde bli sponsrad av dem tycker jag!

Steve sa...

Visst är det kul med affärer som vågar ta ut svängarna.
Ramslök är en delikatess.
Svamp föredrar jag direkt från skogen.
Chips äter jag vanligtvis inte i någon form, men grönkålsvarianten kanske jag ska prova.

Täby Centrum vågar oxå ta ut svängarna.

Susanne sa...

Lyllos dig med den mataffären. Jag har gjort egna grönkålschips, riktigt mumsigt.
Sv: Jag hoppas oxå på ett årligt konvent, så lyckat. Kollegan Y var nöjd =)

Ditte sa...

Tack för trevligt matinlägg! Och har man en bra affär man gillar så tycker jag absolut att dne ska lyftas fram. Ramslök har jag sett hos "Urban Deli" men inte köpt det och följdaktligen inte provar att göra "ramslökssmör. Men dte låter lockande. Svamparna avstår jag och vad göller chipsen har även "Urban Deli" en del nyare varianter från andra företag än de mest vedertagna. En rolig grej tycker jag.
Jätteroligt att se ledbelysningen på Täby Centrum. Vackert! Är numer sällan där...
Men det är ett centrum jag gillar.

KajsaLisa sa...

Grönkålschips måste provas, sen gillade jag kvällsbilden skarpt.

Marina sa...

Jag har fortfarande inte testat grönkålschips, men det får väl bli, bara för att...

Anki sa...

Gillar dina matinlägg och är inte så lite avundsjuk på att du har en så fantastisk affär där i Täby :)
Ramslök ... wow, det är bara såå gott!
Odlade champinjoner är ganska OK - i alla fall om man väntar med att skörda dem tills de är mogna, men de slår aldrig vildväxande champinjoner i smak :)
Snyggt ljus där vid ditt centrum!

LissenTo sa...

Bra när affären ger tips om det man inte alls skulle ha tänkt sig att köpa och bli positivt överraskad. Lätt att gå i gamla vanor hela tiden annars
Grönkål funderar jag på att odla i kolonin. Har bara hört positiv och det ska viss t vara lättodlat. Behövs :-)

Fin fredag till dej

Olga T sa...

Halloj! Vädret är bra härnere men alla sorts kläder behövs. Igår var det en solig och alldeles underbar dag med 16 grader 23.30, men det har varit kyliga kvällar också. Wi-fi på hotellet funkar utmärkt och vissa restauranger har också fritt wifi! Faktiskt! Vi åker hem imorgon bitti. Lämnar kusten här redo för er. Ha det underbart!

cat sa...

Vilken härligt annorlunda ica-butik! Synd att du inte köpte hem och gav en smakrecension av grönkålschipsen. Jag skulle aldrig våga testa dem utan att hört åsikter om dem ;-)

Days by Johanna sa...

Döda torget var ju ett roligt namn..

Ja, Hugos feber var kortvarig skönt, ja han verkar klara vaccin bättre än du :) Jag fick röda hund vaccin och klara mig fint från biverkningar. Hade inte skyddet kvar, så fick ta nytt i fall jag blir gravid igen så jag inte får det.

Monica sa...

Det är kul att "odla" svamp har gjort det
fast i låda, riktigt goda var dom också;-)
Ha en bra helg

Kolonilotta sa...

Vi kommer också få in Ramslök snart! :)
Jag pikade tjejerna idag om att det minsann finns på Ica i Täby! ;)

Tredje året i Hjo sa...

Min mamma hade champinjoner i låda i början av 70-talet. Växte bra vill jag minnas. Löksås var inte så långt ifrån mjölkstuvade makaroner, tycker jag. Det är ju ändå mjölk i båda.
Trevlig helg!

Days by Johanna sa...

Ja jag testade och lade ut bild i två trädgårdsgrupper och här var många som kom och grävde. Skönt vi slapp mycket jobb. Erik fick gräva upp 2 buskar och ett träd som han syster ville ha, men annars slapp vi det mesta förutom och jämna till med jord :)

Ja skall ta en bild på hela trädgården sen när våren kommit hit :)

Eva Trillian sa...

Er ICA är verkligen exceptionell! :)

Carita Liljendahl sa...

Det du kallar döda torget har jag inte besökt på länge, men då jag bodde i Täby var jag ju där - antar att allt förändrats så jag knappt skulle känna igen det. Jag går ju alltid in och ut genom samma dörr där nuförtiden :-)

Marit Johansson sa...

Som vanligt får jag skämmas, jag har aldrig smakat ramslök. Herregud jag måste vara världens tråkigaste människa :)
Häftig svampodling! Jag har faktiskt ägnat mig åt att odla groddar i veckan, snacka om att det växer som ogräs. När jag tänker efter kanske det faktiskt ÄR ogräs, nåja nyttigt är det i alla fall!

Anni sa...

Ramslök plockade jag längs kanalen i Wales förra våren, det var toppen att krydda maten med när vi ju inte hade ett fyllt skafferi på båten. Skulle vilja ha några plantor här i trädgården och vara självförsörjande!

Susjos sa...

Åh, ramslök åt jag ju för första gången förra året när jag gjorde mitt första besök på Gotland. En ramslöksoppa som var supergod!!!!
Köpte hem en dressing gjord på ramslök, den gick åt fort minns jag!

anemonen sa...

Ombyte förnöjer så är det och kul med nya chips. Inte för jag är någon större älskare av potatis i den formen men grönkål är ju så nyttigt och då är nog chipsen det med. Färg är alltid fint speciellt den här årstiden. Ramslök har jag hört talas om och att den var så god visste jag inte. Det får jag allt kolla vidare om den löken.

Helena sa...

Det finns så otroligt mycket spännande grödor att handla. Känner ofta att jag inte riktigt vet hur det ska tillagas... Tur det finns internet så att man kan få tips. :-)

Anders W sa...

Fastnade för den första bilden. Förra året var jag i ett "ramslökshav" på Gotland. Hela luften doftade ramslök! Hoppas ramslösdisken var lika förförande!

Unknown sa...

Mycke finfina produkter där på Täby-Ican.
/Kiki