tisdag 16 februari 2016

”Guess what” – Gissa vad bilden visar #7/2016

Dags för ”Guess what” igen, ett tema som jag vet kommer att hålla mig i ett hårt och konstant grepp hela kvällen (och delar av morgondagen). Även maken kommer att engageras, precis som vanligt. Han är ju bloggdresserad, så jag väljer att tolka hans (tunga) suckar som ren njutning att få vara med på tisdagens ”gissningsgympapass”;-)

Ingen bild från Furniture & Light Fair till ”Guess what”
Var väldigt nära att ta en bild från helgens Furniture & Light Fair till dagens ”Guess what”. Men det kändes inte schysst, då nästan allt som visades där var nyheter. Å lika lite som jag kan gissa på något som jag inte vet vad det är, lika omöjligt är det ju att gissa på något som är nytt, även om jag känner igen det, exempelvis en stol eller en lampa.

Mitt val
Alltså gjorde jag ett mycket smart val. Det ni ser på bilden tog andan ur mig, totalt. Å det händer sällan kan jag säga. Samtidigt vet jag att många av er äger en sådan ”grej”. Jo, faktiskt, för jag läser era bloggar väldigt noggrant. De enda jag kan komma på som troligen inte har ”det” är två av mina fyra manliga bloggkompisar Steve och Guldkryckan. Å tänk om jag har fel;-) Blev det för lätt nu? Hoppas inte det;-)


Happy guessing! Kommentargranskningen har satts på och hävs imorgon kväll. Jag vet att några av er kanske vill ha två dagar på sig att gissa, men då låser jag ju upp mig för flera inlägg, vilket jag tycker är alldeles för jobbigt och kräver alltför mycket ”övervakning”. Hoppas ni har förstående för det!

Sanna håller i ”Guess what”. Hos henne hittar ni alla deltagare.

PS. Hälsar på er under kvällen. DS.

32 kommentarer:

Ama de casa sa...

Alltså... Jag blir väldigt distraherad av att det faktiskt står Ama på den där grunkan... :-)


Fast även om den bär mitt namn, så kan jag inte komma på att jag har nån...

Kan det vara en eltandborste? För en sån har jag :-)

Olga T sa...

Nej, nu börjar det här bli för svårt för en liten fågels hjärna. Vin?

Eva Trillian sa...

En Lama så klart ;) Det står det ju ;)

Olga T sa...

parfym

Geddfish ♥ sa...

Godkväll!
Jag tycker det räcker absolut med ett dygns betänketid ;)

Skulle jag ha någonting som tar andan ur mig, här hemma?? Det förstår jag inte.
Men gissa, kan jag.

Tror att det är en träningsgrej, kanske en motionscykel, en crosstrainer, eller ett löpband. Sådant blir man andfådd av.

Carita Liljendahl sa...

Oj oj, det här var svårt!
En vas, en lampa?
Alla äger.. men inte männen?
Jag har inte många prylar jag heller.
Kvinnligt således? Parfym kanske?

Olga T sa...

Tavla?
Ett ansikte räcker inte som du förstår inte ens att det är ett glatt ansikte!

Maria sa...

Alltså jag har inte en susning. Jag är helt lost!!
Jag tror att det är en flaska av något slag - parfym kanske. Dina killkompisar är kanske allergiska eller så ;-)
Den luktade så gott/starkt/illa att den tog andan ur dig!!

LissenTo sa...

Hmm, vad svårt. Kan ju inte vara en parfym, fast jag tyckete den snitsiga stilen påminde om det.
Något flott verktyg till köket kanske?

KajsaLisa sa...

Hmmm gissar på en mascara, men det är säkert fel :)

Per-Anders sa...

Jag gissar på en blomvas, en designad sådan.

Ditte sa...

God afton! Timmen är sen för att gissa. Svårt brukar jag tycka att det är och i kväll är det än värre. DEt stpr en text här och det skulle kunna vara "Lama"....någonting. Men vad är det? Kanske en dusch eller bodylotion eller shampo. Men det verkar lite långsökt.
Och något som tog andan ur dig. Då tänker jag på antingen en lyftkran eller pistmaskin och det känns inte helt ok i sammanhanget.
Är det nu inget för kroppen så blir den vilda gissningen ett knivsett.

Ditte sa...

Min kommentar försvann spårlöst, tror jag.
Svårt att gissa men den först gissningen blir ett hårshampo och den andra ett knivset.
Bra fantasi har jag förvisso. Men när du skrev att du föll pladask tänkte jag på grävskopa ellee pistmaskin och det verkade lite långsökt.

Anki sa...

Alltså... något som jag har eller i alla fall borde ha - och jag har inte den blekaste aning av vad det är. Jag vill ha en Ipad, men det har nog både Steve och Guldkryckan. En tavla kanske, eller en bok - får nog fundera en gång till!

Susanne sa...

Min fantasi verkar helt försvunnit eller så har du då svåra bilder.
Sv: Det blev inte så rosa :) Fyllde på med en massa blonda slingor.

Unknown sa...

Intill kranen till handfatet har du din face-off kräm Xama..nåt. :-)
/Kiki

cissi sa...

Den var svår! Har faktiskt ingen aning, men chansar ändå på att det är ett skohorn.

Comsi comsa sa...


Strumpbyxor :D

Steve sa...

Nu blev jag riktigt nyfiken eftersom du inte tror att jag har "det". Då jag på min blogg visat det mesta av vad jag har och jag vet att du är en noggrann bloggläsare så är jag benägen att tro att du har rätt. Att du sedan tror att två av dina manliga bloggkompisar kan ha "det" gör inte saken lättare så jag avstår att gissa för stunden.

Geddfish ♥ sa...

En flaska med underbart bubbel Cawa!

Eller en vrålstark flytande krydda, men jag tror på bubblet!

Tredje året i Hjo sa...

Lessen, jag har ingen aning och kan inte gissa. Även om jag har en sådan pryl. Enligt dig då då.

Ama de casa sa...

sv: Perrosarna har varit tomma sen julgranarna åkte ut (ner i garaget) till tjugondag Knut. Du har rätt, dags att investera i nya blomster... :-)

cat sa...

Jag sällar mig till dina två nya, manliga bloggvänner och gissar att jag inte har en dylik, är ju pojkflicka ut i fingerspetsarna :-). Har inte ens en okvalificerad gissning den här gången.

Geddfish ♥ sa...

Jag måste ju gissa på en "vanlig" cykel också! Hihi...

Days by Johanna sa...

Hmm, detta var lite svårare än förra veckan. Får fundera och återkomma!

Ja, jag tror inte jag var redo för börja blogga igen förra gången, nu är jag mer peppa, och mår bättre än jag gjorde innan och efter operationen! :) Så det är kul så många hälsar på :)

Days by Johanna sa...

Nääe, blirint klok på vad det är... :( Blir säkert ahhhh sen! :)

Ja, han äter barnmat på burk mitt på dagen, men kvällarna äter han vår mat och han älskar det. omdagen åt han 2 stora pannkakor :) Vi skall sluta med barnmaten på burk men nu är han så bar igång på kvällen att vi låter han göra det innan vi ger han vår mat på dagen med.. :)

Haha ja nu kladdar han mycket med, men det mesta hamnar i munnen, man får inte vara rädd för kladd och mat i hela köket haha

Anki sa...

Nu har jag ingen koll på vad jag redan gissat på men en tavla... undrar om jag skrev det...

Ulla Maria sa...

Det känns som om jag med lätthet borde klara det här. Du tror ju också att jag har en sådan här. Bilden är mycket skickligt beskuren för jag har ingen aning. Något vill jag ju gissa på. Men jag kommer banne mig inte på något.

Anita Malta sa...

Vad sjutton kan det vara som tog andan ur dig så totalt !? Kan det vara ett klädesplagg kanske. Som sitter tajt om benen. Nej, jag måste nog tänka om helt och återkommer:-)

Anita Malta sa...

..kan det vara skidbyxor men du åker ju inte skidor vad jag vet men du kanske ska börja ! Nä, det tror jag faktiskt INTE så jag gissar på... ;-) ..ett par tajts !!! Så nu måste du börja gå på F&S :-) Men det var nog fel iallafall för då hade färgen gått i en annan kulör.

anemonen sa...

Jag har varit så upptagen och har minimalt med tid nu med. Vänta med rätt svar tills jag har gissat snälla. Kommer igen efter Yogan vid halv nio tiden. En snabbis nu men det kan väl inte vara en tavla för det har ju alla ja även män så då är det inte rätt. Ett komihågblock,

anemonen sa...

Jag ser att alla redan har gissat så det syns, och min kommentar är inte med. Jag ser den inte jag la in den runt 17-18 snåret. Jag tror det är en kökshandduk eller en disktrasa det finns ju moderna med snygg design.
Hoppa spå att få se mina kommentarer.