fredag 19 februari 2016

Aptitretare i väntan på ett seriöst reportage

Kan inte låta bli att lägga upp ytterligare en aptitretare inför Freedomtravels utlovade reportage nu på söndag som handlar om pågående Husbils- och husvagnsmässan – Caravan 2016. Jag menar Helena och Peter är ju proffs på det där med husbilar och på deras blogg lär ni säkert få läsa om nyheter samt få tips och tricks om både det ena och det andra. Jag är helt säker på att mina inlägg och bilder inte kommer att kollidera med Freedomtravels, för min blogg är bara ”Konst eller konstigt” och ingen seriös, proffsig och ambitiös reseblogg.


Här har vi en riktigt snygg logotyp. Maken trodde att den föreställer svalor. Vilket bilmärke den tillhörde tog jag aldrig reda på, men borde kanske ha gjort;-) Å min limegröna kameraväska är som vanligt med på bild... igen.


Vilken smart idé av Memira att ställa ut en läcker limegrön husbil på Caravan 2016. Företaget sysslar med ögonlaser & ögonoperationer. Å på långresor med husbil/-vagn är det ju ganska så smart att slippa linser och/eller glasögon.


Här lärde jag mig nå’t nytt (igen). En långbädd är lika med två färdigbäddade (hur vet dom det?) enkelsängar - ofta längst bak i vagnen med ett nattduksbord mellan. Detta är ett sängalternativ som är populärt bland medelålders till äldre personer. Nej, det alternativet är ingenting för oss (än), men en 2,10 meter lång dubbelsäng är ett måste för den 1,96 m långa maken.


Här fastnade jag främst på den där söta retro mini-Vespan och den läckra LEDade akrylplattan. Företaget E&P har kommit med den briljanta idén att skaffa ett nivåsystem som gör att husbilen på bara två minuter ställer sig i våg, i fall ni råkat få en plats som lutar vill säga. Genialiskt!


Dom här grunkorna ser onekligen ut som ett konstverk tycker jag, men jag är rädd för att de är tekniska pryttlar.


Det svenska företaget Semona ser till att ni kan dricka er cava/öl/konjak med mera ur plastglas som ser nästan ut som äkta varan;-)

17 kommentarer:

cissi sa...

Ojoj, tänk om man hade råd med en sån där bil med plats för cykeln där bak! :)
Ha en skön helg!

Helena sa...

Jag gillar verkligen den där limegröna färgen. Och glaset ser faktiskt ut att vara gjord i glas. :-)

Ulla Maria sa...

Gillar och är imponerad av din förmåga att få till alla dessa läckra färgkompositioner i dina foton. Dina humoristiska kommentarer sätter sedan pricken över i. Jag tycker verkligen om att gå på mässa med dig.

Geddfish ♥ sa...

Åter igen en härlig mässrundvandring!
Kul!
Vilka färger och påhittigheter. Allt för att kittla nyfikenhetsnerven.
Åh, du. Långbäddar, nä, det var då inget för oss. Gud, så gott vi sov tätt i husvagnen, så ombonat.
Sista bilder, grönt superläcker!!!

Kicki sa...

Sängarna är säkert alltid färdigbäddade!;)
Retrovespan på ledskivan gillar jag och "glaset" ser. ut som glas med extra piff!
Svar: Jag kan kanske mycket ( men inte allt), har alltid velat kunna klara av och försöker alltid hitta lösningar och klura ut saker!:)

Comsi comsa sa...


Herregud här hamnar man i Universums alla färger, så läckert och så bra fångat av dig....

Kramen ❤

Ditte sa...

Jag tittar och funderar skarpt på den där vespan. Eller måst eman har husbil för att köpa den? Inser att den måtte vara gjord med tanke på mig. Men jag behöver ju inget nivåsystem utan nöjer mig med vespan.
Enkelsängar låter trångt och bäddar de sig själva...
Och även om plastglasen är snygga så är det ju lätt hänt att de blåser iväg när de är tomda. Men ett alternativ är ju att ha i de vackra gröna iskulorna. Ska fundera på saken.
Tack för besöket och din fina bilder och härliga tolkning. Det piggade upp.
Men nej! Vi ska inte skaffa husbil eller husvagn.
Möjligen en sidovagn till vespan.

KajsaLisa sa...

Jättefina reportagebilder, fast jag känner inte heller igen bilmärket tyvärr. Vespan var jätteläcker.

Meta sa...

Det var länge sedan vi var på såna mässor, nu är det bara kanot, tåg och koloni som intresserar oss. Men kul att se lite bilder är det allt från annat. Blir lite insnöad ibland.
Ha det gott i helgen
Kram Meta

Ama de casa sa...

Fortfarande inga tält... ;-)
Plastglas är praktiskt, men engångs är bättre (dock ej ur miljöhänseende). Det är väldigt sällan man har diskmaskin i en husbil, tror jag... :-)

Steve sa...

Tack föe den aptitretaren. Jag googlade på "bilmärke + logo + svalor" och när jag klickade på bilder så kom din bloggbild upp allra först. När jag sedan klickade på "besök sidan" så kom jag till din blogg.

Eva Trillian sa...

Knaus Tabbert - de har det märket med två svalor :) Googlat och klart!
färdigbäddade sängar? ;)= Det skulle man ha hemma!

Anki sa...

Mycket ögongodis idag! Färdigbäddade sängar ... hm - det vill jag också ha!

FREEDOMtravel sa...

Men åh vad kul med ytterligare ett reportage! :) Vi var på mässan en kort sväng igår, men fick ont i magen (igen) och blev tvungna att avvika... Ska se om vi kan ta oss dit idag igen, är inte riktigt klara! Men jag ska försöka få ihop ett första reportage nu på morgonen! Långbäddar är inget för oss heller! Vill absolut ha en gemensam säng! :) Och så vill jag ha ugn, det plockar de gärna bort i de nya bilarna till förmån för nåt tjusigt vinställ med ljuslist eller nåt annat onödigt...

Margareta sa...

Efter att ha läst och tittat på bilder kan jag nu konstatera att du skaffat dig ett nytt yrke, eller kanske en ny hobby - mässor av olika slag och intresset för dem verkar variera stort vad utbudet gäller. Caravanmässan hoppar jag absolut men den där furnituremässan,Wow - där skulle jag kunna gå runt länge med en önskan om ett välfyllt bankkort. =)

Anonym sa...

Ett kul reportage från mässan. Vi träffade en man för många år sedan som hade beställt en husbil med extra lång säng. När han skulle hämta den så var det standard längd. Han gick där ifrån på kvällen ringde säljaren och frågade MEN ska du inte ha bilen. Men den var inte färdig svarade han. De fick rätta till det och mycket annat.

http://husbilochresor.com/

Carita Liljendahl sa...

Blev sugen på olika resor nu, vad som helst egentligen... långbädd lät väldigt lockande. Är ju minsann van att åka buss i många timmar och inte ha det så bekvämt alls, så en säng skulle inte sitta helt fel.