torsdag 18 februari 2016

Rundvandring på Caravan 2016

Idag tänker jag göra ett stort antal av mina läsare riktigt glad – ja, förhoppningsvis alltså. Ni är ju många som äger husbil och Caravan 2016 på Kistamässan visade just bilar, husvagnar och mycket annat smått och gott. Här får ni ett litet axplock av vad jag fastnade för. Om ni som inte bor i stor-Stockholm och därför inte kan besöka mässan vill se fler bilder är det bara att säga till. Jag tog totalt 73 (mera eller mindre) lyckade kort;-)


Redan vid entrén blir man glad:-)Utställningslokalen på Kistamässan är inte så stor. Här gäller "fransk parkering" och kärlekfullt beteende mellan husbilarna.


Maken är uppväxt med husvagn och kunde konstatera att de vuxit rejält sen han var ung. Tänk er bara att backa med det ekipaget. Nej tack. Å då prisskillnaden mellan husvagnen på bilden och en 5,99 m lång husbil är "bara" 100 000 kronor så vet jag vag jag skulle köpa.


Det fanns en massa "big brothers" som följde oss med blicken kan jag säga;-)


Den här lilla batteridrivna el-scootern är ihopfällbar och får lätt plats i en husvagn eller -bil. Den gör 25 km/h och klarar 40-45 kilometer per laddning. Inte dumt alls.

PS. Hälsar på hos er under kvällen. DS.

32 kommentarer:

Ditte sa...

Tack för besöket här på mässan! Trevligt att se dina bilder och jaghade gärna sett fler. Jag har varken haft husbil eller husvagn, men hyrt husbil på Nya Zeeland ett par veckor och åkt med en gammeldags Volkswagen camper genom delar av USA så lite har jag provat detta. Har också bott en vecka i Sälen i husvagnm hyrd sådan, på vintersemester.
Båt livet är jag mer välbakant med efter många års seglande och vissa likheter finns med campinglivet.
Har förstått av "Freedomtravel" att en för stor/lång husbil begränasr en hel del om man tänkt sig Sardinien, Korsika och delar av Norge plus andra bergia trakter lite här och var.
Vet att vi inte kommer att köpa husbil...Hotellcamping passar oss.Steve sa...

Husvagn ( Cabby ) hade mina föräldrar på 60-talet så det prövade jag tidigt. Då var det förstås spännande, men det blev inget jag fortsatte med i vuxen ålder. Jag blev alltför bekväm för campinglivet.

Som tidig körkortsinnehavare åkte jag med husvagnen till Norge med en kompis. Att köra Trollstigen med husvagn var sannerligen ett äventyr.

1971, efter att ha muckat från lumpen, köpte jag en VW-buss som inreddes som campingbil och sedan åkte jag med tre lumparkompisar runt i Europa under några månader.

Jag har några bekanta som skaffat husbil och stortrivs med det livet.

anemonen sa...

Wow så trevligt och mycket brandgult som var min favoritfärg när jag var barn för att senare övergå till rött som fortfarande är min färg. Jo husbil skulle jag vilja ha . Mysigt och jag har bott lite i husvagn med min kvinnliga kusin som har en. Vi gjorde en räd hos de andra kusinerna i skåne. Hur trevligt som helst. Min bästa väninnan och hennes man har en sådan här ny snygg sak och de är borta nästan jämt året runt utom just nu. Härligt men alla kan ju inte ha en sådan lyxig vagn. Däremot den lilla elscootern skulle kanske va ett alternativ men då får jag inte ha bråttom. Kul den där och så smidig så den skulle kunna få plats i min lilla bil. Tack för jag fick se mässan.

Geddfish ♥ sa...

Oj, så många husvagns- och husbilsutställningar jag varit på. Har varit med om att äga några. Senaste var http://www.kabe.se/se/husvagnar/smaragd-xl/
och den har jag kört några gånger. Numera såld. Det var annars ett härligt liv. Dock lite trång i Danmark.
Verkar som om marknaden ökar, särskilt för husbilar, trots dyra campingavgifter.
För mig gäller hotell numera ;)

Ulla Maria sa...

Kul med besök på Caravan-mässan. Sambon och jag pratade senast idag om att det kanske inte skulle vara så dumt med en husbil. Något köp är emellertid inte nära förestående. Vad gäller husvagnar är jag uppvuxen i det lilla småländska samhälle där man tillverkar Kabe men har aldrig ägt eller semestrat med hemmet på släp.

FREEDOMtravel sa...

Oj har du redan varit på mässan!!? Och jag som tänkte att vi kanske skulle träffas där... Vi kommer inte dit förrän imorgon! Nåja, kul att se en liten "teaser" i alla fall!

SV: Man laddar ner färdiga teman i WordPress, så det är inte så fasligt svårt egentligen. Nu har jag laddat ner temat ”Hoffman” och då kommer alla de här olika delarna (annan sorts rubriker, en annan sorts header, bilder som lägger sig ovanför rubrikerna osv) mer eller mindre automatiskt… (även om det alltid blir en del efterjobb och fixande)

Anni sa...

Det skulle vara kul att åka runt med husbil en gång, tror jag. Har aldrig gjort det, men det verkar väldigt bekvämt. Fast jag kanske skulle sakna hotellfrukostar ...

Per-Anders sa...

Elscootern ser cool ut. En sån skulle man ha.

Ama de casa sa...

Inga tält? ;-)

llh sa...

Exotiskt värre! Läckert lockande för mig som aldrig tältat, bott i husvagn(men på husbåt)eller åkt i husbil. Tänk om man skulle skaffa sig en husbil att töffa runt i (istället för en lägenhet i Berlin, det där krypinet under takåsarna i Rom eller fabriksvinden i NYC). Fast måste nog erkänna att den lilla el-scootern är mest begärlig - kan nog komma väl till pass i Berlin Rom NYC eller vilken annan storstad som helst.
Ja du ser, vilket strålande inlägg, fick mig att spinna loss totalt i fantasier. Tackar :)

Och tusen tack för underbart peppiga kommentarer hos mig! Gör mig glad och får mig att vilja försöka fortsätta bloggandet :)

KajsaLisa sa...

Tänk att köpe en sån där husbil, sen på hösten drar man söder ut, när hösten hunnit ikapp så åker man bara ifrån den :)

Comsi comsa sa...


En husbil vore inte dumt, bara köra iväg och bo nästan var man vill...
Husvagn har jag haft i flera omgångar, hus bil blir lite annorlunda. ...
Tack mässturen. .. :)

Kram ❤

Ama de casa sa...

sv: Okej, jag köper din förklaring till detta tältfria inlägg - men nästa gång, kanske... Eller så kan du fota nåt parador ifall du springer på nåt :-D

Ama de casa sa...

sv: Haha! Ja, hamburgardieten kanske inte är så känd... ;-) Men det var mer en köttfärsbiff eftersom den var helt utan tillbehör. Ja, ett stekt ägg och sallad fick jag till ändå.

Anki sa...

Tack för titten ... vi lär inte komma iväg på någon mässa i år heller, eftersom Lasse inte klara att vandra runt ... och det är inget kul att gå själv. Den där el-scootern var lite tuff - en sån kanske han skulle ha :)

cat sa...

Vilken tur att husbilarna var på sitt bästa humör och inte lackade ur på varandra i den trånga mässhallen ;-) Är inte husvagnsmänniska eller campingmänniska, men i valet husvagn eller husbil så är den sistnämnda att föredra enligt mig.

Den där lilla elscootern skulle jag gärna vilja ha dock!

Emma sa...

Oj, undrar hur många gånger och hur många timmar man har legat bakom husvagnskaravaner på väg ned från Stockholm till Öland där min farmor bodde... Och sedan hem igen.

Gillar den där elscootern! Såg en liknande ihopfätbar ihistoria här i Spanien men den hade ingen motor, där fick man trampa själv. :)

cat sa...

Använde kamerans solnedgångsinställning :-)

Mias Mix sa...

Vilken söt liten scooter! Och så klart du blir glad av att hälsas välkommen med orange ballonger :) Husbil/husvagn är inte vår grej men har vänner som lever det livet och bara älskar det. När vi var uga tältade vi mycket, nu är vi för bekväma för det och tar in på hotell :)
Trevlig helg!

Days by Johanna sa...

Rätt färg på ballongerna ser jag. Tummen upp! :)

du vet, ni har flygplats i ert län och vi er en precis vid mitt med, tar ca1 timme, tadaaa! inte långt bort längre :) Tänk på du kommer till söder haha

Kicki sa...

Det var perfekt att låna svärisarnas husvagn när vi var på fotbollscuper! Nu finns inte husvagnen kvar...vill inte ha någon men kan sakna det där mysighetskänslan!

First Camp sa...

Hej, vad roligt att du har besökt mässan och vilka fina bilder! Om du är här fler dagar får du gärna komma förbi vår monter, First Camp och säga hej - vi har bra erbjudanden och rabatter på sommarsemestern i samband med vår nystartade campingklubb. Hör av dig till oss (info@firstcamp.se) eller kom förbi vår monter F:03.

Idag kl 15.00 - 15.30 och imorgon 13.00 - 13.30 pratar dessutom vår VD Unni Åström om campingtrender på Stora scenen.

Hälsningar
First Camp

Eva Trillian sa...

Skulle inte ha emot att äga en husbil. Men jag har inte lust att köpa en ... så ... ja, det var det det!
Var det framlyktan på en brandgul husbil i bild där? ... då skulle jag kunna tänka mig att köpa en, förstås. Men inte för mer än 4.50:- ;)

Susjos sa...

Snacka om att stå tätt parkerade! Husbil verkar bekvämt. Jag har aldrig "campat" med husvagn eller husbil, däremot tältat, vilket jag numera är för bekväm med! Nu är det hotell som gäller :-)

Rantamor sa...

Tack Beate jag tar gärna flera bilder från den mässan,
och då vet du ju att jag gillar bobilar.
Så härligt, träffade du på nån kändisbloggare där ???

Tjingelingen från Rantamor.
Och du TACK för dina snälla kommentarer.

Unknown sa...

Ja husbilsliv är ett jag inte har någon erfarenhet av...tror jag ska pröva det i Australien om/när jag kommer dit.
Husvagnsliv har jag bara erfarenhet av från tonårstiden då jag följde med en kompisfamilj till Sälen vintertid.
Fast jag typ bor i en lägemnhet så stor som en av dina fardon du visar (lite överdrivet, men nästan)
/Kiki

Days by Johanna sa...

Tack, jag är jätte nöjd med håret =)

Stare Ström sa...

Tar hellre elskotern än en husvagn!

Helena sa...

Tjusiga husbilar och närgången parkering. Själv tror jag att jag föredrag ett hotellrum eller ett tält. ;-) Önskar dig en fin fredagskväll! Kram

Susanne ❤️ sa...

Fanns det inga Eriba husvagnar ????
Det är dom sötaste husvagnar som finns :)
Hoppas du har det bäst, försöker läsa när wi-fi funkar :)
Men skriver inte så mycket som du förstår haha ;)
Stor Kram från klantskallen Sanna
PS har länkat och skrivit till Carita :) Tack för att du sa att hon också la upp GW

Marit Johansson sa...

Vilken cool el-scooter. Ditt inlägg får mig att tänka på vårt misslyckade husvagnsprojekt för några år sedan. Jag fick för mig att vi skulle bli en husvagnsfamilj och köpte ett vrak som vi drog iväg med. Det blev totalt 2 nätter i husvagnen den sommaren och jag säger aldrig mer. Bortkastade tusenlappar hahaha..

Anders W sa...

Tack för titten! Hade varit kul och vara på plats. Men du finns ju!