lördag 8 mars 2014

Veckans fönster: ”Köttigt”

Om ni bara visste hur länge jag funderat på om jag skulle lägga upp dessa två bilder till veckans fönster. Även nu, när jag skriver inlägget undrar jag hur ni kommer att reagera. Är nästan rädd att jag kommer att ”åka på stryk” här, inte minst av ”mina” två feminister Freja och KajsaLisa. Men jag chansar (än en gång). Å vet ni varför? Jo, har kollat in några (= många) köttiga bidrag och de flesta visade bilder på – just det – styckat kött med fönster från ”exotiska” platser. (Då slog det mig förresten att jag knappt fotat kött utomlands utan bara fisk – väldigt konstigt. Men det är ju jag det;-))
Ja och då bestämde jag mig för att ändå lägga upp dessa två bilder. Å vet ni vad!? Jag tog bilderna igår morse när jag stod och väntade (som vanligt) på 73:ans buss vid Roslagstull, utan att jag visste temat. Ett sådant sammanträffande kan jag ju inte låta bli att ”dokumentera”. Observera att jag är väldigt omtänksam och suddade bort registreringsskylten och inte gör jag reklam för klubben i texten heller;-)

Fler köttiga fönster hittar ni här.

Det här är mitt åttonde bidrag till Blogg 100. Eight down, 92 to go.

PS. För att göra ”mina” två feminister och er andra, som kanske fördömer bilderna lite mindre upprörda kan jag väl säga att jag hellre hade velat se samma bil med dekaler av en snygg bringa och en läcker häck av en kille. Nej, nu blev det ju ännu värre, speciellt då jag läste på några bloggar att det är internationella kvinnodagen idag – oooooops;-) DS.

31 kommentarer:

Monica sa...

Tycker det var riktigt läckert, är inte feminist eller något annat tror på allas lika värde.
Ha en bra dag;-)

Rantamor sa...

Hahaha där fick du en helt gratis sväng på temat köttigt fönster.
Måste ju vara så att det var någonb mening med det hela när du väntade på bussen.

Inte har vi sådana målade dekaler på bilarna här uppe.
Vi hade en pup där det dansades på stången..men puben brann upp, vet inte om det berodde på friktionen på stången blev för het...

Tjing tjing från Rantamor.

Rantamor sa...

Hahaha där fick du en helt gratis sväng på temat köttigt fönster.
Måste ju vara så att det var någonb mening med det hela när du väntade på bussen.

Inte har vi sådana målade dekaler på bilarna här uppe.
Vi hade en pup där det dansades på stången..men puben brann upp, vet inte om det berodde på friktionen på stången blev för het...

Tjing tjing från Rantamor.

Rantamor sa...

Två kommentarer och så står det pup då det ska stå pub och någonb när det bara ska stå någon...

Leena sa...

Bra tolkning - kött som kött, i mångas värld. Jag blir rätt upprörd när jag ser kvinnor reducerade till köttstycken men så är ju världen.

Pumita sa...

Njae, jag skrattar inte... eller skrattet fastnar i halsen snarare. Du kanske har fler feminister än du anar. ;) Och då menar jag inte att det skulle vara mer OK i Mexiko än i Sverige utan det är snarare "graden av tydlighet" (mer "pang på" om du förstår vad jag menar) i dina bilder som gör mig illa berörd och framför allt upprörd. Men köttigt är det, absolut! Och för dem som behöver köttstycket finns både e-postadress och gatuadress. Det kallar jag för service. ;)

Guldkryckan sa...

Har aldrig besökt nån sån klubb, inte min grej om man säger så.

Här i Sverige ses det ju som "snaskigt" o fult, har väl lite att göra med hur landet är uppbyggt på nåt vis, i ett o annat land ses det som nåt som är helt ok, där klubbarna sköts mer seriöst och med insyn från myndigheterna. (Har jag hört i alla fall)

Nja, skulle inte besöka ett sådant ställe ändå...men underliga äro herrens vägar.

Ha de bäst BP

KajsaLisa sa...

Oj oj oj, här skall minsann pekas finger :)
I och för sig var det en rätt kul tolkning och tack för länkningen.
För övrigt så innehåller min feminism mer pragmatiska saker som har mer med folks livssituation att göra, så jag bryr mig inte så mycket.
Men jag måste ju säga att det var ett jävla sätt av dig att dölja nummerplåten.
Annars kunde jag ju smygfotograferat ägaren, Satt ihop hans huvud med en naken hunkkropp som han troligtvis inte har i verkligheten.
Satt det på min rostiga Toyota och glidit runt på stan med den.
Dont get mad, get even liksom :)

Olga T sa...

Ha ha! Var hittade du den tänkte jag först. När jag sen såg vilken klubb det var (har ju läst om den) förstod jag att du hittar den i din stad. Nu tyckte jag att ditt inlägg var riktigt roligt. Roligt också att läsa kommentarerna. Min spontana tanke efter att jag undrat var du hittat den: Hur kan man ställa upp på att åka runt sådär och visa upp sig?
Måste vara j...t bra betalt. Men inte vill man att barnen eller morsan o farsan ska se en sådär eller ens arbetskamrater!! .....fast de sistnämnda ser förmodligen henne dagligen ändå;)

Freedomtravel sa...

Väldigt bra bidrag på temat tycker jag! Och börja inte censurera dina bilder för mycket, det skulle bli tråkigt! ;)

Olga T sa...

PS. Apropå kött..är det inte mycket silikon där?

Erik Semlan sa...

Du har verkligen funnit ett "köttigt fönster", på sitt sätt. Rolig vinkling med ett visst djup så här kring internationella kvinnodagen! Man kan ju se någon "köttslig lust", kopplingen naken tjej, pengar och champagne talar om hur en del ser på saken.
Jag har sett den där bilen glida förbi på gatorna inne i stan några gånger.
Blev inte ägaren till klubben nyligen mördad?!

Susanne sa...

Hihihi, tycker att du fångat temat klockrent.
Sv: Jag kommer bort till dig nästa vecka och hämtar bollarna. Det var kanonkul ;)

Hörni sa...

Hahaha! Det första jag tänkte när jag såg bilden var.. var sjutton är bröstvårtorna??? ;)

Stare Ström sa...

Det var lyckade bilder till temat! Om innehållet kan man ha mycket olika åsikter!

Nu ligger det en bild hos mig på resultatet som damen snurrade till.

ansepanse sa...

nog var det riktigt KÖTTIGA bilder alltid, mer än så säger jag inte :)
Sv: mm, vi får hoppas att solen skiner även i morgon, det vore härligt
kramar

Susanne Hultman sa...

Nää, du menar inte att sådana reklambilar verkligen får lov att köra omkring på det där sättet. Hade det varit i min ungdoms dagar och jag sett en sådan hade nog vad som helst kunnat hända. Minns när jag var ute på olagligheter (preskriberat nu tror jag) och klistrade upp pamfletter på sexklubbar. Efteråt läste vi i tidningen att klistret vi använt inte gick att tvätta bort. Jisses, vad vi tyckte det var bra.

Men ok, som bidrag till fönstertemat får det väl godkännas då. ;)

Eva Trillian sa...

Obehagskänslan finns där när jag ser på bilderna! Fy så nedvärderande!
Samtidigt kan jag tycka att det var ett bra val till temat då frågan om det här är rätt (eller inte) bör lyftas, och ju fler som skakas till liv i frågan desto bättre!

Husbilen-Ellen sa...

Köttigt var ordet! Bra exempel på att Internationella kvinnodagen behövs. Elisabeth

Freja sa...

Hahaha, köttigt så det förslår! Tack för länken, och det skulle väl aldrig falla mig in att bli arg på dig. Jag har ju jobbat som nakenmodell själv, det är en försörjning det med... Fast jag gillar Kajsa-Lisas förslag, hosta upp nummerplåten nu!

Ama de casa sa...

Haha! Du snodde min kommentar där i slutet. Väl vald dag att publicera dessa bilder på ;-)

Anitas Malta sa...

Haha.. du kan inte ana vad jag varit nyfiken på ditt bidrag till veckans tema. Har ju läst hos andra att de ska få sig ett väldigt gott skratt. No comments... tror det mesta är sagt här ovan ;-) Kram tjejen !!!!

MaMalena sa...

Förstår din tolkning, men tycker inte det på något sätt är ok med såna bilar. Och det är precis därför det tyvärr fortfarande behövs en internationell kvinnodag. Dom på bilarna är den polerade ytan av kötthandeln. De rumänska flickorna på den nyligen avslöjade bordellen på Kungsholmen baksidan. Btw finns det en mansdag 19/11.

larans sa...

Är lite frågande, skrattar nog inte egentligen...men vilket kommentarfält, intressant att läsa hur man reagerar lite olika på ditt "vågade" :-) bidrag .

Della sa...

Ha! Där prickade du verkligen rätt på int kvinnodagen Klart du ska utnyttja att du var så framme att du fattade vilket fönstertema det skulle bli redan innan du visst. Typ.

Gunilla sa...

Att inte visa bilderna vore väl att blunda för det faktum att kvinnor (och ibland även män) ständigt förnedras, sexualiseras och objektifieras?

Benita sa...

Ingen bil jag skulle vilja köra i alla fall. Köttigt värre! ;)

Pumita sa...

Hur menade du här?
http://frejareddevil.wordpress.com/2014/03/08/snurrigt-kottigt-feministiskt-mello/comment-page-1/#comment-19738

Jag var tvungen att komma tillbaka och läsa vad jag skrev... men inte tycker jag att jag slog (till) nåt speciellt. Uttryckte min bedrövelse mest. Är inte så mycket för att "jamsa med" utan säger vad jag tycker, som du vet, och där är vi ju rätt lika. ;)

Linnéa sa...

Bilden kan sägas vara väldigt feministisk därför om man vill så kan ta på sig sina ironiska glasögon se det som ett verkligt bekymmer när det gäller den "köttmarknad" som våra gubbar verkar inom samt all trafficing där kvinnokroppen används en marknadsanpassad köttbit.
Tycker du gjorde rätt som publicerade.
Hoppade fönstertemat även denna vecka. Har kastat in 20 bilder till Fotografiska Höstutställningen som även tar emot amatörer. Vet att jag är chanslös, men la in ändå!

Anni sa...

Ja du, även här tänker jag på Ugglas "Varning på stan" där kvinnorna reducerats till köttstycken. Inser att jag också har bilder på den där bilen. Någonstans.
Synd att du inte retuscherade adressen ...

(Och tänk, AIK som ägdes av porrkungen ...)

Marit Johansson sa...

Skönt att se inte åkt på stryk.. än i alla fall :) men den som valde att dekorera bilen så borde få stryk!