fredag 28 mars 2014

Att jobba hemifrån…

… har sina för- och nackdelar, mest de sistnämnda faktiskt;-)

Fördelar

Man kan gå ut på balkongen och titta på förskolebarnen som leker och sedan lydigt packar ihop sina leksaker för hemtransport till förskolan. Kunde även nöjd konstatera att en av de två förskolelärare var en medelålders kille. Kan just nu komma på fler positiva saker med distansarbete.

Nackdelar

Helt bortsett ifrån att det är ganska svårt att prata med väggarna kan man inte ens tacka kollegan H personligen för den här bilden med en betongvägg som fick mig att dregla hela dagen. Det fick bli ett tackmejl i stället!

Ja och tänk vilka vyer man missar om man inte tar t-banan till jobbet. Den här kvinnan var så uppkopplad och multitasking (även väskorna på golvet innehöll datapryttlar) att jag gärna tagit den bilden själv. Det är maken som tog fotot för några veckor sedan och berättade att alla resenärer stirrade på henne. Att han vågade fota henne måste bero på att han har lärt sig ett och annat av sin bloggande fru;-)


Det här är mitt 28:e bidrag till Blogg 100. 28 down, 72 to go.

PS. Ni alla som tror att mina/våra dataproblem är lösta har tyvärr fel. Vi orkar helt enkelt inte ta itu med datastrulet just nu = 17 000 arkiverade bilder som skulle kunna användas till mina inlägg ersätts helt enkelt med endast nytagna foton eller de få som ligger i telefonen. Som tur är kan jag använda mig av min sprillans nya jobbdator med upplyst tangentbord för att blogga:-) DS.


19 kommentarer:

Freja sa...

Jag gillar oxå den maffiga väggen!

Anitas Malta sa...

...jag med !!
Vaddå jobba på distans ??

Tror jag missar väldigt många vyer som inte (kan) tar t-banan till jobbet. Har inga nya vyer alls bortsett från att blommorna på terrassen ändrar skepnad beroende på årstid.

Tror faktiskt ärligt talat att du är bättre på att hantera kameran än maken din men en suddigt intressant bild blev det och modig var han ;-) Lika modig som du !!


Anitas Malta sa...

...på söndag går flyget till Skavsta och jag följer med rent fysiskt men mentalt är jag kvar på ön !!
Undrar just hur det ska gå ihop med Blogg100...

Hörni sa...

Åh jobba hemifrån skulle vara perfekt för mig!
Kul att du tycker förskolebarnen är en fördel. :)
Häftig vägg!

KajsaLisa sa...

Tycker synd om människor som måste jobba på tunnelbanan, själv älskar jag att titta ut genom fönstret och filosofera.
Väggen var jätteläcker.

Marina sa...

En helt fantastisk bild, den på väggen!!!

Stare Ström sa...

Så trist med dina datorproblem. Vi är ju beroende! Kul att du lyckas göra inlägg ändå. Här är det mest den blå himlen och den strålande solen som hindrar bloggande! :-D

Rantamor sa...

Nog mitt fel att du inte hittade Skeppsmalen när du googlade, googla igen men stava då med två p.
Det var en otroligt vacker plats ligger strax utanför Örnsköldsvik, och området var så enormt stort att vi hann bara med en liten del, bra det så får vi komma åter.
Ska ta me Colin dit för det skulle han gilla, ska få ha han nå dagar i Påsk. Just nu är han i fjällen å åker slalom.

Men så synd att era datoter fortfarande är medvetslösa, men vet ni vad som hänt då, jag menar att båda datorerna bara dör vad betyder det ????

Syns på ditt foto det första att du också har fin väder.
Här skiner solen idag..igen och vi ska göra en Beer can chiken (kanske felstv men du kanske förstår va jag menar en kyckling som sitter på ölburken i grillen i 1,5timmar)

Ha en finfin dag du .

LissenTo sa...

Glad när det är män som jobbar i barnomsorgen, dom är för få.

Tala med väggar kan ge bra svar.

Du det där med data, åh, så struligt att man vill &¤##%&///.... ibland

Ama de casa sa...

Men DUMMA datorproblem... Hoppas ni får ordning på det snart!

Haha! Visst är det ändå bra när man har dresserat maken in i bloggtänkandet :-)

ansepanse sa...

vilken vägg!!! wow
tur att du kan blogga med jobbdatorn :)
kramar

Guldkryckan sa...

Gillar att "planera" mitt arbete hemifrån jag, man kan ta ett glas vin och slipper en massa stressade kollegor som springer runt i lokalen man sitter i, inte vågar man prata med dem heller då man ju inte vill störa dem i arbetet.
Så..jag går alltid hem, fast den sista tiden har jag haft lite mindre planering att klara av av olika anledningar, barn utvecklas ju och då behöver jag inte planera lika mycket, då kan jag ta ett glas vin till istället ;)

Gillar sådana där "smygtagna" bilder, har börjat lite smått själv, man fångar ett ögonblick som "objektet" har glömt ganska omgående.

Intressant.

Ha de gott nu BP, själv ska jag bara städa lite, sen ska jag det med :)

MaMalena sa...

Håller tummarna för att du får tillgång till alla dina bilder igen. Ja Magnus åkte idag på studieresa till Israel. En vecka. Med jobbet, de kommer inte hinna med Tel Aviv. Vi funderar på en weekend dit i höst, och då blir det garanterat the rock. Och vid påsk nästa vår åker vi dit med hela min släkt. Så det blir i alla fall minst en resa dit framöver!

Carita Liljendahl sa...

Läste i en artikel häromdan att vi får gräshoppshjärnor av att vara uppkopplade helatiden. Den här kvinnan har nog sedan en fullt utvecklad sådan hjärna.

Linnéa sa...

Gillar ditt inlägg. Jobba hemma, jo har gjort det väldigt mycket, när jag skrev min bok så satt jag länge här på torpet, sen när jag skrivit föredrag osv. Fördelen och nackdelen, jo, hasarbrallor på ingen onödig tid till resor, sen blir tiden liten lustig, men också skön. Deadline gäller, eller gälde, då blev jag mest intensiv.
Kvinnan med alla aparater, är ju helt outstanding.

Unknown sa...

Datorproblem stoppar inte dig, så ska det låta.
Gillar också den där väggen, om man bara hade lite mer plats här hemma skulle jag slå till.
/Kiki

Marit Johansson sa...

Det verkar hända betydligt mer utanför ditt fönster än utanför mitt, jag har ju i alla fall haft hantverkare senaste tiden utanför fönstren att titta på men nu är fönsterbytet klart så det är slut med det :)

Husbilen-Ellen sa...

Nog var hon uppkopplad!! Elisabeth

Eva Trillian sa...

Den där väggen gillar jag med, faktiskt! Gillar att fundera över hur den blev till i huvudet på någon innan den hamnade där :)