söndag 16 mars 2014

Skyltsöndag utan grodprespektiv


I Vasastan har förbudsskyltarna fått reflekterande kläder. Parkeringsförbudsskylten är klädd i blått och rött. Det gillar den röda cykeln som matchar perfekt.


En av få korvmojor som finns kvar i Stockholms innerstad. Den svarta tag köper jag, resten - suck...


Utsikt över Plattan.

SMHI
SMHI – jag bara älskar er! För idag hade ni - som så ofta - helt fel! Ni hotade med regn, snö och en blandning av dessa. Å vet ni vad – det var strålande solsken här i Täby. Satt på balkongen iklädd endast T-shirt (ok, jag hade jeans på mig också) och njöt av sisådär 20 grader. Att termometern sedan bara visade 1,5 grader på andra sidan huset där det blåste småspikar är en helt annan sak.

Grodperspektiv
Fototriss har grodperspektiv som tema idag. Då jag är väldigt nöjd med vår lägenhet i ett av miljonprogrammets 10-våningshus gav jag mig ut på innergården och fotade i det härliga solljuset. Helt rätt perspektiv ansåg jag. Riktigt balla bilder blev det också om jag får säga så själv. Det tyckte då inte maken – alls.

Maken: Frog's eye view means that the camera has to be on the ground.

BP: Menar du att jag ska lägga mig raklang ner på innergården, sätta kameran på marken åsså ser jag ändå inte vad jag fotat.

Maken: That’s exactly what I mean.


Det får bli några bilder till Skyltsöndag i stället, mycket enklare…

Pumita är upphovskvinnan till Skyltsöndag.

Det här bidraget är mitt 16:e bidrag till Blogg 100. 16 down, 84 to go.

28 kommentarer:

Stare Ström sa...

Du gjorde helt rätt som inte la dig på marken! Den här trissen blev mycket roligare. Och när det gäller grodor så håller jag med dig- grodlår, ja!

Benita sa...

Lyckans dig som har så varmt. Soligt har även jag men svinkallt, det kändes som -20 fastän det bara var -1.

Rantamor sa...

Men det är ju klart att du skulle ha lagt dig i grodans perspektiv, men man kan ju lyfta upp grodan som jag gjorde, du som har så snygga grodor du med !!!
=) =) =)

Men den där cykeln påminner om min cykel, iallafall färgen då, sen tar nog liknelsen slut, verkar vara nån sportvariant som sitter fastnitad i stolpen.
Här i Nordmaling låser vi inte fast cykeln i nån stolpe...

Jo just kom på att jag skulle förklara vad en springform är...Rantafar hade en bra förklaring : om man hittar en kakform i en affär och stoppar den under armen och tokspringer ut genom kassan med den..och lyckas, då är det en springform.

Min förklaring lyder som så att det är en kakform där man kan lossa kanten så att kakan blir kvar på fatet under, snyggt när man ska göra just den där pannacottapajen, och du det går säkert lika bra med selleri....nej jag menar jordgubbar.

Tjingelingen från Rantamor.

Monica sa...

Bra att du gjorde en egen triss man blir ju bara smutsig av att kräla på marken;-)
Plattan ser tråkig ut som vanligt och dessa tags förfular det mesta.
Vasastan däremot var ren och snygg,-)
Ha en skön kväll;-)

Carita Liljendahl sa...

Hahaaa! Du verkar ha en make med humor :-)
Klart att man ska ligga platt på mage eller raklång på rygg för att få de bästa perspektiven.
Gillade fina färgstarka bilder och gillar allt jag läser om Täby!
Kram!

Unknown sa...

Jag älskar din lösning...– Varför ligga raklång, det blir bilder till skyltsöndag istället. Det är min melodi, man måste helt enkelt välja sina tillfällen av hårt arbete.
Underbart.
/Kiki

Freedomtravel sa...

Visst var det skönt idag att de hade fel om vädret... Vi hängde i närheten av plattan, i diverse klädaffärer, och fick höra hur besvärad personalen i de här butikerna bli av narkomaner och andra snattare... I en butik berättade personalen att det nästan varje dag kommer in någon som är hotfull eller plockar med sig varor, helt synligt, och bara traskar ut. Vilken arbetsmiljö...!

Eva Trillian sa...

*S* Håller med "Maken" men blir väldigt nyfiken på dina bilder - och, egentligen ska väl en konstnär följa sina instinkter och strunta i konventionerna? ;)

Olga T sa...

Funderade lite över grodperspektivet i dina bilder men sen kom förklaringen ;) Givande att ha någon att diskutera med! Blev ändå lite nyfiken på dina bilder på huset, vet ju att ert hus är stooort!
Gillar cykeln och stolpen och kul att cykeln gillar stolpen också! ;)

Anitas Malta sa...

Så där varmt har det inte varit här. Ja, okej då, i solen som tittat fram ett par gånger mellan molnen och i lä. Men termometern i bilen envisades med att bara visa 15 grader. Inte vet jag var den har sin sensor men utanför bilen är den.

Blev inga grodperspektiv hos mig heller men jag försökte faktiskt lite. Lade kameran på marken och vinklade den uppåt. Har en display som jag kan vrida för att se vad jag fotar. Fotade skyltar underifrån, höga palmer, höga hus och en och annan avlång röd och hög brevlåda och några dörrar. Längre än så sträckte sig inte min fantasi innan jag tröttnade. Det var ingen överraskning om man säger att bildern nu är raderade.

Fina starka färger i din första bild :-)

Som du säkert redan förstått är jag inte vän med klotter. Tycker faktiskt riktigt synd om Matteus som en gång valt att väggen skulle vara faluröd.

Utsikten över plattan tittar jag gärna på en stund och inser snart att den ser ju ut som det alltid har gjort ;-)

Nu ska jag gå igenom dagens bilder efter vår söndagsutflykt runt ön i lilla Larnita. "Bara" 84 dagar kvar i BLogg100. Då gäller det att ha några bilder extra i arkivet om det kniper. Ska vi till Stockholm i månadsskiftet vet jag inte hur det ska gå. Reser vi till Borneo går det inte alls men det får jag fundera på då. Bye Bye från Malta :-)

Anonym sa...

Jag ser inte riktigt vad det är för bokstäver på taggen men siffrorna står inte för något vackert.
Janne

Anders W sa...

Vilka läckra färger du hittat. De gör mig glad!

Susanne sa...

Tur att SMHI hade fel. Nu får vi hålla tummarna att de även har fel den kommande veckan. SMHI "lovar" 5-15 snö imorgon och -11 på torsdag morgon.

MargaretaG sa...

Läst igenom hela veckan och är ganska imponerad över vilken variation du har på dina bilder och hur du hittar allt.

Det var varmt på min balkong idag också, men jag valde att åka ut där det blåste som värst - iskyla. Ångrar det inte och det var bara att klä sig ordentligt, har nog inte känt av kylan så mycket i vinter så något borde jag få utstå.

Den överfulla bilen - kul. Här klarade du verkligen galant temat, brukar du göra.

Jag vet vem Allbäck är och visst är han tjusig.

Sedan var det dag för en del skratt och funderingar var du får allt i från. Utomjordingar och hela följetongen - mycket skratt har det blivit i kväll - både här och där.

Golfreparatörerna? Ett är då säkert de lagar inte golfbollar, mina söner har spelat golf och spelar när tillfälle bjuds så jag vet. Nej, bollar lämnas där de hamnar om de hamnar utanför och sedan plockar barn upp dem och tvättar, putsar och säljer vidare till golfspelarna. Vet jag också även det förekommit hemma hos oss - tjänade en hel del slantar och de skulle packas fint i gamla äggkartonger- Golfspelare är lite fina och noggranna. =) Så vad de gör skulle vara intressant att veta, går över det förstånd jag eventuellt har.

Isfria tak, ingen komentar. Men det där med färskfrysta - hur dumt som helst men det låter bättre - om man som du inte tänker vidare.

Ha nu en fortsatt bra söndag.

Mias Mix sa...

Haha hade velat se din min när maken dissade dina bilder :) Så skönt att sitta i solen o njuta på balkongen! Hoppas SMHI har fel om morgondagen också...

Ama de casa sa...

Klart att du skulle ha lagt dig ner och fotat! Allt för konsten... Eller åtminstone Allt för bloggen ;-)

Jag gillar mina grodor från Costa Rica:

http://amacasa.wordpress.com/2011/02/09/ama-gor-en-groda/

:-)

sv: Den där mojängen som låg på datorn var inte en mus, utan en sorts router som gjorde att jag fick kontakt med cyberrymden... Jag har svårt att "data" utan mus, men nöden har ingen lag... I riktiga nödfall så kan jag hantera en musplatta. :-D

KajsaLisa sa...

Cykeln var läcker, lär synas i trafiken.
Visst är det tråkigt när folk försöker vara offentliga konstnärer och inte begriper att dom inte är det.

Freja sa...

Jag kröp runt på golvet och fotade mina katter... Den första bilden har snygga färger, den cykeln hade jag gärna ägt!

Linnéa sa...

Det var du en rolig ihopslagning. Men du har inte lagt in på trissen, eller är det jag som är halvblind. 20 grader varmt på din balkong???? Här är det svinkallt, på torpet alltså. Isspikar i fejset vid försök till promenader. Jag som skulle öva pensionärsliv en vecka här nere. Då väntas "skitväder" Den röda cykeln helt suverän bild.

Marina sa...

Härligt för er att våren verkar vara på gång.(Även om det verkar ha blivit bakslag på en del platser, men mars är ju mars...)

Carita Liljendahl sa...

Svar till din kommentar hos mig:
"Ja, ibland brukar jag sätta kommentarer både här och kopiera över dem till bloggaren, speciellt om han/hon inte har wordpress.
Svärmor och svärfar åkte hem i dag men jag ska visa henne bilderna nästa gång vi ses (de har inte dator själva)."

cat sa...

Hi hi det hade varit en syn det! Att se dig krypandes omkring på marken med en kamera ;-)
Visst är det underbart när smhi har fel om oväder. Förvisso har vi haft och har en hel del blåst, men det har varit soligt.
Igår satt jag ute på en servering och åt hummersoppa.
Hoppas att vi får en fin vecka.

ansepanse sa...

hahaha - du får ta grodperspektivbilder till sommaren istället, då kan du ju ligga skönt på en grön gräsmatta och ta bilder :)
Sv: ja, var får du allt ifrån?? :) fast jag tror att du har en livlig fantasi :) det har jag också, by the way :)
jodå, J gillar tacos, han får skylla sig själv som inte var hemma :)
kramar

Anni sa...

VARFÖR skulle du håna SMHI? Se som det ser ut idag! Straffet. Skriv nu genast snälla rara ord om SMHI så att vi får tillbaka det vackra vårvädret!
Please!

Susjos sa...

Idag däremot hade de rätt om all snö som kommit...usch och fy!
Jag tänker inte gå ut, bara åka till F&S ikväll!
Gillar den röda cykeln! och underbara Sergels torg!

Carita Liljendahl sa...

Hahaaa! Nu var jag här igen och väntade på inlägget du sa att mina svärföräldrar skulle gilla.
Nå, den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge.

Svar på din kommentar hos mig: "Den där gröna färgen hette "wasabi-grön" på färgkartan och den är en del av tidningens färg.
Östra Nyland kommer ut tre gånger i veckan, tis-tors-lör. På webben hittar du oss på www.on.fi.
Jag läste också Mitt-tidningarna då jag bodde i S:holm."

En plats i solen sa...

Haha låg och kräla på marken och Erik skratta gott åt mig, ett under att han inte fotografera mig med mobilen och la upp på fb. Han våga väl helt enkelt inte ;) Jag fotograferade honom iaf :P

Ja precis, jag är 32 (snart iaf) och han 30 (snart) vi har en del med oss och vet vad vi vill, så vi gör som vi vill, sen får de andra tänka vad de vill :)

Erik Semlan sa...

Trevligt med korvmojen, även om dess baksida är nerklottrad.
Sergels torg är en småblåsig plats.
Ibland med viss mänsklig värme när något uppmärksammas och folk samlas på och kring torget.
Fina skyltar!
Passerat blåsiga Göteborg, mindre vår där än här tyckte jag.