torsdag 27 mars 2014

Två generationer med MinecraftIgår lärde ni känna tre personer som inte var tre generationer. Idag kan jag berätta att generation 3 – den 14-åriga praktikanten - tog sig an generation ettans (min) chef. Och det hela handlade om Minecraft.

Minecraft
Minecraft är nämligen chefen Håkans senaste intresse. Med hjälp av dataspelet Minecraft ska ungdomar i Nairobi visa hur de vill bygga om en stor offentlig plats i slumområdet Kibera. Projektet är det första inom ramen för ”Block by Block” – ett samarbete mellan UN Habitat, mitt företag och spelutvecklaren Mojang. Ett reportage om projektet visades på svt:s Kobra igår.

App store
Det var allt som behövdes för att få chefen att tända på alla cylindrar. Han ville också bygga och beslöt sig för att ladda ned Minecraft till sin iPhone. Nu är han lika ”app-fattig” och därmed ”ap-pokunnig” som jag, det vill säga han lyckades inte ens hitta App Store för att ladda ned spelet.

För dyrt
Då kom den 14-åriga praktikanten väl till pass kan jag säga. Det tog honom sisådär 10 sekunder att lokalisera appen för nedladdning.

Praktikanten: Ska jag ladda ner appen?

Chefen: Visst gör det, tack!

Praktíkanten: Appen kostar 50 kronor. Då får du fylla i numret på ditt kreditkort.

Den väldigt ekonomiskt lagda chefen: VA!!!!!! 50 kronor. Nej det är alldeles för dyrt!

Det här mitt 27:e bidrag till Blogg 100. 27 down, 73 to go.

PS. Bilden (tagen med iPhonen) jag lägger upp är en ”nästan solnedgång” klockan 18:00 ikväll. Jag föreställer mig att en solnedgång in Kenya kan se ut så här – ja på ett ungefär alltså;-) DS.
17 kommentarer:

Unknown sa...

Lustigt! jag tittade på just den där, nästan Kenya, solnedgången vid 18-tiden lite mer söder om centrum. Skönt att du fotade den, för det hade jag velat göra om jag ej suttit på en buss.
Humoristiskt att din boss föll på 50:-, roligt.
/Kiki

Rantamor sa...

Funkar din dator som den ska nu ???

Tjingelingen.

Margareta sa...

Egentligen ska jag inte ens kommentera det här inlägget då jag både är totalt ointresserad av att spela, förutom patiens och wordfeud någon gång - har spelat kanske högst sex gånger =) sedan är jag helt okunnig så jag vet inte ens vad du skriver om.

Men visst kan de ungdomarna, de behöver inte ens ha blivit ungdomar för att vara proffs. Idag sitter ju treåringar med både datorer och paddor.

Tre generationer, hmmm ... men gillar bildtolkningen av medelålderns lyten eller om man vill - det syns att man levt.

Jag har varit med en gång, länge sedan men något jag aldrig glömmer för att jag inte vill glömma, här blev två generationer istället en generation - mor och son blev syskon. =) Skulle inte se ske idag.

Ha en bra helg och nu hoppas bara jag att solen lyser lika starkt under helgen som den gjort de senaste dagarna.

Margareta sa...

Ps. Ser att du inte skrivit om datorn idag, det har kanske löst sig nu.

Margareta sa...

Visst har det blivit djurlikt hos mig? =) och det finns chans till ytterligare levande varelser, kanske.

Susjos sa...

Hehe...ja, det gäller å hänga med i teknikens värld!!!
Underbart foto!

KajsaLisa sa...

Jag ligger ytterligare ett steg efter din chef med min Nokia kontantkortstelefon.

Kerstins foto sa...

Hahaha, stackars chefen. Det är inte lätt att hänga med i svängarna och inte är det lätt när en liten app kostar 50 pix. Tur att vi har ungdomarna att luta oss mot när tekniken blir för svår. :)
Skön bild, känns väldigt mjuk och fin i färgtonen.

cat sa...

Appar är inte min styrka heller. Har några få som är gratis. Minecraft verkar beroendeframkallande, så det är bäst att hålla sig undan.

Läcker nästan-solnedgång :-)

Ama de casa sa...

Haha! Ja, det var ju väldans dyrt...

Själv har jag inte laddat ned en endaste app, däremot har jag sett solnedgången i Kenya - och den ser faktiskt nästan ut sådär :-)

Marina sa...

Ja, det finns en snårskog av appar och jag kan tycka det är lite kul att kika runt lite och det händer att jag laddar ner nån som ser lite spännande ut, men lika ofta konstaterar jag att den inte var så spännande och tar bort den. Fast jag får väl erkänna att jag är nog lite snål när det handlar om appar, för hos mig är det bara gratisappar som gäller.

ansepanse sa...

hahaha - det gäller att hänga med :)
Sv: idag skiner solen för fullt här hos mig :) och det har redan hunnit bli + 10,9, annat än de senaste dagarnas kyliga väder
kramar

Kicki sa...

Haha, allt är inte gratis! Jag är inte mycket för spel möjligen sällskapsspel...wordfeud har jag spelat men det var länge sen!
Vacker solnedgång!
Kram

Monica sa...

Riktigt snyggt BP, härligt att du fångat solnedgången så fint :-)
Man ska vara rädd om numret på sitt kreditkort också
Ha en skön fredagkväll;-)

Guldkryckan sa...

Jo, vi fick ju ett nytt arbetsredskap på jobbet, en i-pad, jösses va appar det finns att tillgå, själv använder jag endast ett fåtal i mobilen min, men på mitt operativsystem på min pc ör det fullt av dem, fick ta bort en hel hög för mig oanvändbara apparnär jag köpte den.

Men Ipaden då, jo, ungarna har en hög de ska använda i sitt skolarbete, och naturligtvis är det ju bra om vi vuxna kan nåt om dem också, ett program som jag hade glömt att ladda ner och därför inte kunde nåt om förevisades för mig av ungen som jag skulle hjälpa, där ser man, inte bara vuxna som kan lära ut, ungarna kan de också ;)

Men nu får du ha en fin helg BP.

Hörni sa...

Hahaha! Till och med jag kan ladda ner appar. ;)

Linnéa sa...

Väldigt spännande projekt! OK 50 spänn men vad gör man för nytänkande. Jag kanske får pensionärsrabatt?

Som vanligt är jag sen med kommentarer, har veckans BP genomgång. Har häckat ute i våtmarkerna så jag har varit helt slut om kvällen! Snart är jag ornitolog.