söndag 30 mars 2014

Skyltsöndag: Unexpected shopping


Den här helgen hade Täby Centrum en - inte nödvändigtvis oväntad – kampanj – "Unexpected Shopping". Nu tänkte centrumsledningen knappast på att jag kommer att tolka kampanjen på ett helt annat sätt än vad den hade förväntat sig. Centrumet har ju många butiker med så kallade udda märken som inte finns någon annanstans i stor-Stockholm, och det är ju bra. Men det finns ett stort MEN…

Jakten efter en toaborste

Tänk er att toaborsten på bilden har gjort sitt. Eller, nej den är fortfarande i ett dugligt skick, men maken tycker att den visserligen är snygg, men totalt funktionsodugligt. Det har han helt rätt i, men design är min grej, funktion hans;-) Alltså skulle det köpas en ny. Clas Ohlson hade lika odugliga borstar som den vi redan har, samt varianter för 19 kronor med en borste som var lika stor som en lakritsfärgad glasskula.

Bara ”fina” affärer
Ett besök hos Åhlens resulterade i samma slutsats som ovan, fast glasskuleborsten lyste (som tur är) med sin frånvaro. Återstod bara favobutiken Järnia, undangömd utanför centrumet. Eller man kan väl säga som så – affären fanns inte längre. Den hade helt enkelt slagit igen portarna och lämnat ett centrum, där en dum kund letade efter något så banalt som en toaborste. Odd Molly, Tiger, Solo, Vans och snart Habitat/R.O.O.M. med mera – helt ok, men med kläder och designade möbler kan jag tyvärr inte göra toaletten ren;-) Unexpected shopping - eller kanske ändå inte...

Kampanjskylten är mitt bidrag till Skyltsöndag.

Det här är mitt 30:e bidrag till Blogg 100. 30 down, 70 to go.

21 kommentarer:

Marit Johansson sa...

Haha.. ni får åka ut till IKEA!

Husbilen-Ellen sa...

Härliga du!!!
Idag har vi övergett landet för att komma till en gammal stad, men inga såna borstar här heller, jag lovar! Elisabeth

Monica sa...

Ja du ibland kan det vara svårt att få tag i dom mest vardagliga saker, det är samma här ute.
HAHA vilken kul toaborste behåll den, har aldrig sett något liknande;-)
Ha det bra
Det är Signe som ligger och sover ;-)

Stare Ström sa...

Ha! Så blir det när man letar efter fel saker! :-D

Susjos sa...

Din färg ser jag! Jadu, var hittar man en bra toaborste?

MaMalena sa...

Älskar dina bilder! :) Jag tror säkert att det finns en massa konst i Tel Aviv, men Konstfacks sammarbetsskolor ligger i Jerusalem och Ramallah. Magnus sms:ade nyss och skrev att även han är kär i det här landet. Så nu blir det alldeles säkert en resa till Tel Aviv!!

Olga T sa...

Vilka problem man kan ha ;)
Beundransvärt kämpat för att hitta rätt design och funktion. Återkom när ni hittat rätt och vem vet, kanske du får tips här i cyberspace!

Freja sa...

Annars kan jag tycka att odd molly nog skulle göra sig bäst som toaborstar... IKEA nästa för er!

Anders W sa...

Din bild från Täby väcker gamla minnen. Har fotograferat en sommar åt Täby kommun för länge sedan. Och vilken toaborstejakt, lysande!

Linda på Markbladet sa...

Kul, du är också med i Blogg100 - jag med ;-)

KajsaLisa sa...

Men med Odd Molly, Tiger och sådana märken förstår man ju att du fick leta. I modeblaskorna är allt på bilderna så rent och antiseptiskt att toaborstar inte behövs. Dom har nog inga behov att uträtta.

Marina sa...

Det kanske är det man ska göra vid ett eventuellt karriärbyte - designa toaborstar!

cat sa...

Upplever samma problem med att hitta toalettborste. Funktion går före för mig med, men det är ju helt ok om den även är snygg.

ansepanse sa...

har du inte Hornbach i närheten? där finns toaborstar, det vet jag :)
kramar

Ama de casa sa...

Haha! Snopet... Jag brukar slå till på ett gäng toaborstar när jag är på IKEA. Sen är det bara att gå ner i garaget och "shoppa" vid behov :-) Eller kanske EFTER behov? ;-)

LissenTo sa...

Alltså din toaborsthållare är supersnygg. Går det inte bara att byta borsten, så får den bo i hållaren.

Ha en bra dag, med finväder

Anki sa...

Hm... inte lätt att hitta både snygg och funktionsduglig toaborste... svårt problem det där. Snygga bilder blev det i alla fall :)

Kerstins foto sa...

Ja jag säger som Lissen, går det inte bara att byta borsten? Ni har ju en toppensnygg förvaring till den.
Om inte, lycka till med letandet! Förresten....varför var den lakritsfärgad den där glasskuleliknande saken? Var den svart eller är lakritssmak din favorit på glassen? Blir nyfiken. :)

Carita Liljendahl sa...

Kanske tanken är just det, att du ska jaga runt hela TC för att hitta en toaborste. Det du INTE hittar är en toaborste, men du kanske köper nåt annat, eller åtminstone får du en massa intryck och KANSKE en annan dag köper nåt annat... hahaa :-)

Hörni sa...

Men åhhh! Nu måste ju jag också köpa en fin designtoaborste! De vi har är från IKEA. Jag bara varnar, köp inte! :D

Unknown sa...

Toaborstproblem, låter som problem på lagom nivå. Kan vara något att fixa i en 3D-skrivare.
Jag önskar dig god jaktlycka
/Kiki