tisdag 11 mars 2014

Studiebesök


Planritning på det nya flexkontoret. Arbetsplatserna ligger överst på ritningen.

Idag var mina kollegor och jag på studiebesök på mitt företags nya kontorslokaler ditt flyttlasset går vid årsskiftet. Konsulten pratade som vanligt på konsultspråk och bekräftade det vi redan visste, nämligen att kontraktet hade ”signats” mellan fastighetsägaren och mitt företag. Vad är det för fel på det svenska ordet ”underteckna” undrar jag.

Läget
Läget vid Odenplan är bingo, speciellt efter 2017 då hela bygget med Citybanan - inklusive en ny galleria - lär vara klart. Redan nu kan jag ”njuta av” Coop, ett apotek, Akademibokhandeln, läkare och SATS i samma byggnad. Å Drottninggatan ligger bara ett stenkast bort. Dessutom slipper jag busseländet 73:an.

UtsiktHittills har jag från mitt cellkontor på nionde våningen haft en vidunderlig utsikt över takåsarna i Vasastan. I framtiden får jag titta uppåt från första våningen och ser Observatorielunden som granne, baren med biljardspel ingår i utsikten. Alternativt ser jag ner och kollar in trafiken på Odenplan…

Kontoret

Den här sötingen hittade jag lite undangömd på väggen i lokalen som nu håller på att byggas från scratch för mitt företag.

Från och med årsskiftet kommer jag att arbeta i ett flexkontor utan hemvist. Alla arbetsplatser har dubbla skärmar och växeln kommer – precis som mina layoutprogram – sväva på moln. En cloudy växel med direktnummer till himlen om man så önskar;-)

Golvet och väggar

Jag kommer troligen att få sätta mina fötter på en blandning av ursnyggt ljust oljat ekgolv och en absolut gräslig heltäckningsmatta vars färg är förväxlande lik – glöm det (bilden jag lägger upp ger mattan inte rättvisa;-). Där är dock sista ordet inte sagt än som tur är. Även väggfärgerna som man brukar se på sjukhus, som inte målats om sedan 1970-talet är fortfarande under diskussion. Tackar för det.

Tills vidare ska jag dock njuta nio månader till av min älskade cell på nionde våningen;-)

Det här är mitt elfte bidrag till Blogg 100. Eleven down, 89 to go.

20 kommentarer:

Margareta sa...

Nu har jag läst allt jag missat och det är inte lite, men kommer inte att orka kommentera allt då jag har något i kroppen som spökar och jaghar absolutinte tid att vara sjuk så det blir att försöka med en snabb kur av piller, droppar och varmt.

Funderar vad som är bäst nionde våningen eller bottenplan, kanske läget överväger och är bättre - vet ej.

Jag ska också vara i nya lokaler någon månad innan mitt uppdrag är slut, mellan maj och augusti. Får ett toppenläge för att vara i lilla Luleå.

Dina vårbilder - superhäftigt.

Tvätta sig med wet and dry servetterna - bra att vet om våtservetterna tar slut i stugan någon gång. =) Men smart tänkt av en smart IT-kille - gissar jag att han är.

Nej, nu ska jag vila kroppenett tag och se om jag kommer mig upprät igen.Hade behövt få upp ett inlägg - ett. Ha en bra kväll.

Olga T sa...

Molnen....funderar jag över. Antar att det är ngt med lagringen då, typ i-cloud eller så. Ja du, det där med förändringar. Flexkontor..., sitter du i olika rum varje dag då?, hör det ihop med flextid? Beroende på vilken tid du kommer till jobbet får du ta det rum som är ledigt ;)) Hi hi! Heltäckningsmattor är inne igen ja! Så även i skolorna, det läggs in i de nya klassrummen som också har ett nytt namn som jag inte kommer ihåg.

Geddfish ♥ sa...

När jag jobbade, hade jag ett inloggningskort som hette FlexOMat. Kortet räknade banne mig allt. Usch.
Och flexibel fick man vara.
Nu är jag panschis och försöker vara flexibel. Får jag en besökstid 08.00 ringer jag omedelbart och meddelar att "jag är pensionär o inte alls intresserad av tidig uppstigning med omedelbar verkan ut i kylan". Jag vill vara hemma och gossa morgon.
Idag har jag varit i mitt jobbs gamla lokaler, som numera är ombyggt snygg bibliotek.

Freja sa...

Jag sitter gärna i kontorslandskap, men jag tror att nackdelarna är större än fördelarna om en ser generellt på det. Många av mina medarbetare skulle helt klart må bättre och prestera bättre om de inte satt i en öppen miljö. Sen hade jag inte velat byta bort din vidunderliga utsikt över kranar och allt. Fast bussen kan ju vara skönt att slippa...

Hörni sa...

Oj vad spännande med nya lokaler! Det blir säkert jättebra, bara alla fantastiska jobbarkompisar flyttar med så. :)

Susanne sa...

Jag gillar idén med fullflex och ser fram emot flytten. Ska bli såååå skönt att slippa dessa fula lokaler, slitna toaletter, dåliga luften och det gräsliga golvet.
Kan hålla med om att det nya mattan inte föll mig i smak, men den är iaf snyggare än golvet som ligger på plan 9 idag ;)

esterii sa...

<och jag är helt efter nu:)

Eva Trillian sa...

Förändringar är ju på gott och ont. Du verkar ju trivas gott med ditt jobb, så jag tror du kan trivas var du än sitter (nåja, nästan i alla fall)!
Snart bor vi all bland "molnen" med allt vi gör - och går elen försvinner våra liv ;)

Unknown sa...

En spännande framtid du går till mötes.
/SA

KajsaLisa sa...

Kräkvarning på den mattan. Jag tror jag var nedanför ditt nuvarande kontor i höstas och fotade klockhuset, tyvärr numera rivet på grund av klantiga politiker.

Monica sa...

Öppen arbetsmiljö har ju diskuterats, själv föredrar jag att kunna låsa in mej;-)
Hoppas ni kommer att trivas, mattan lämnar jag okommenterad.
Ha en bra dag

cat sa...

Jag hoppas att du får det bra på din nya flexarbetsplats. För mig låter det lite konstigt, för man har ju en massa grejer man behöver varje dag och det är ju bra att de ligger på samma plats.

Filter var kul den här veckan :-)

Ama de casa sa...

Både för- och nackdelar, alltså. Men kul med helt nya lokaler, det blir nog bra. Nu kan du ju skryta med att du tar trapporna varje dag också - om du ids... ;-)

Datafolk pratar också konstigt. Jag minns på min bajsskottartid när Anders kom hem och pratade om "manualer" och jag undrade vad det var.
- Men varför säger du inte "handbok" då, när det är det du menar? sa jag när han förklarat.
Jag lovade mig själv att ALDRIG börja prata sånt där nördspråk när jag började som programmerare.
Efter några år pratade jag med en engelsman och kunde inte alls komma på vad "printer" hette på engelska. Slog till med "writer" :-D
Haha! Så mycket för att inte falla dit på nördspråk... :-D

Kicki sa...

Det är alltid bra med miljöbyte, det kommer bli så bra så! Nya friska tag!:)

ansepanse sa...

jag skulle inte vilja sitta i en öppen arbetsmiljö men det kanske blir bra och du kommer att trivas i allt det nya men utsikten, utsikten kommer du nog att längta tillbaka till
Sv: fästingar är verkligen något jag hatar
kramar

Della sa...

Kul att få ta del av och kul att det händer något, men kontorslandskap - nej tack.

Rantamor sa...

Jag tycker inte alls att du ska byta din arbetsplatslokal du som sitter så fint där uppe i ditt kontor.
Men klart att nytt är ju nytt och då blir det säkert också bra.

Tjingelingen.

Benita sa...

Spännande med ny kontorsmiljö, det blir nog bra. :)

PS. Alla finnar pratar inte svenska :) DS

Marit Johansson sa...

Ja inte var det ju lika tilltalande utsikt som från nionde våningen, men det låter ändå som en förbättring i hela arbetsmiljön och det är ju positivt!

Husbilen-Ellen sa...

Jag trodde man hade slutat med flexibla kontor. Jobbade tidigare med arbetsmiljö och erfarenheten därifrån var att flexibiliteten till stor del åts upp av en massa störningar + att de flesta människor vill ha sitt revir. En effekt blev att många jobbade hemifrån, för att få lite lugn. Är det ett av delmålen? Elisabeth