fredag 7 januari 2011

Veckorapport

Nu har jag ju varit ensam hemma hela veckan – förutom igår då jag var ensam borta. Det är kul att vara ”med sig själv” ibland. Just ja ibland…

Ja-sägare
Jag gillar att prata med mig själv. Då får jag garanterat rätt svar. Jag håller alltid med mig, det är enklast så och är ett bevis på att jag inte är schizofren, vilket ju är bra att veta. Det här är himla roligt i en och en halv dag – för egentligen avskyr jag ja-sägare. Alltså måste jag komma på nå’t nytt för att få tyst på mig själv;-)

Skafferiet
Något nyttigt hittade jag faktiskt på – städning/urrensning/sanering av skafferiet. Jag hade förväntat mig lite hysterisk spänning i form av sex- respektive åttabenta småkryp, en och annan silverfisk och massvis med bråte och smulor samt enstaka linser som inte ville vara med i grytan. Det sistnämnda hittade jag i och för sig två exemplar av, men totalupplevelsen var föga spännande. Jo, jag upptäckte några oöppnade matvaror som jag inte visste att jag hade och ärligt talat – i vissa fall – inte ens visste vad det var.

Vinst
Envis som jag är gav jag mig också in i Margaretas kluriga och mycket finurliga tävling. Okej, jag hade hjälp av maken, men jag lät mina kvarvarande hjärnceller göra en powerwalk som hette duga. Det lönade sig – jag vann. Kolla här och klura själva, det var riktigt, riktigt kul hjärnjympa - men fuska inte med att läsa kommentarerna;-)

Vad jag vill säga med det här inlägget är att jag nästan längtar tillbaka till jobbet på måndag. Jag saknar mina arbetskamrater och mina fyra bästisar. Dom gillar nämligen inte ja-sägare heller;-)

PS. Bilderna jag lägger upp visar lite mera snökonst i form av en säl, en armadillo (på besök från Cape Canaveral Air Force Station, Florida) samt en krokodil från Everglades, Florida. DS

17 kommentarer:

cat sa...

Jag älskar din snökonst!
Jag får dåligt samvete för att jag inte städar ur mitt skafferi och andra skåp, men jag har å andra sidan inte varit ledig så mycket.

Om du vill veta vad bilderna jag har på bloggen är för något så finns svaret i mitt kommentarsfält nu :)

LissenTo sa...

Kan du inte ta lite mer semester och komma hem till mej och fortsätta rensning och städning.
Håller dej sällskap :-)

Bara att gilla läget Beate, vi bor ju i Sverige. vinter tål jag bättre än regniga sommrar. Då ska solen skina.

Ska försöka ge dej färglada bilder ibland, promise!

Mås så gott. //Lissen

tPix - blindstyre.se sa...

Snacka om öppna ögon och fria tankebanor när du är ute och fotar!

LissenTo sa...

Må så gott. //Lissen

Svorskan sa...

Jag gillar mycket egentid och jag kan argumentera med mig själv, däremot är det svårt att komma på något nytt. Men jag säger ibland "nej". :D :D // Att se med fantasi är viktigt, gillar hur du har gjrot med snöbilderna.

anne sa...

Mera Beates snökonst!!!! :)

Ja-sägare är kul i... 5 minuter?

Bildgatan sa...

Håller med om att det kan vara skönt att vara ensam hemma ibland -precis som när man var tonåring och hoppades att man skulle få vara det, men jag fick aldrig.

Jag pratar med mig själv ofta men det lustiga är att jag inte alltid håller med -är jag schizofren? Sambo pratar också för sig själv och ibland går vi här hemma och pratar men inte med varandra. =)
Jag gillar inte heller ja-sägare och det är kanske därför vi ibland retas lite extra för att få igång någonting här hemma.

Nu gav du mig ett tips på nyttigheter att utföra som jag misstänker att vore dags, men lämnar det till jag kommer tillbaka från Linköping.

Din snökonst är helmysig, jag bytte ord om du märkte.

I morgon skickar jag din vinst, blev inte mer uteliv idag.

Nu fortsätter jag med det jag gör, en flaska gott vin och lite annat smått och gott.

Jane sa...

Städa skafferiet är ingen sport, det är bara att vänta tills skafferiinnehållet vandrar ut av sig självt ;) jag lovar - det gör det förr eller senare!
Eftersom du inte gillar "ja-sägare" skulle jag vilja komma med lite bildkritik ... Sälens morrhår, var är de? Lite bättre skärpa där kanske? Du kunde oxå haft lite bättre ögonkontakt med armadillon, jag menar ... det är inte var dag man får besök från Florida. För att inte tala om krokodilen ... den såg inte ens farlig ut. Har du inte sett krokodiljägaren - där var det action ;))
Kram!

Monica sa...

Ja jag beundrar verkligen din konstnärliga ådra, i dag har du lyckats riktigt bra sälen är ju jättesöt.
Om du har fritidsproblem finns det en massa snö här ute som behöver skottas bort;-);-)

Jess sa...

Härlig snökonst!

Men du fick ju i alla fall lite gjort när du var ensam!
Tänk att inte ha ett jobb att gå till, det skulle verkligen bli tråkigt i längden!

Pumita sa...

Hehe, du har ju en hel zoo på bloggen. Lättskötta verkar de vara också. ;)

Jane sa...

jo, jag målar :) när jag inte flyttar garderober ... en del av tavlorna kan du se på en "undersida" på min blogg (kolla precis under headern)

Rut-Knut-Tjut sa...

Vilken härlig snökonst. Snön ute kommer kännas betydligt roligare när jag går ut på djurjakt.

B i r g i t t a sa...

Ha ha :) Jag trodde du hade härbärge för sjöodjur som blivit landkrabbor ... och det var det ju :)
Läste om gummistövlarna - ha ha - jag ville ha rosa men de var slut så det blev svarta Grrr!

Ellis sa...

Sicka söta djur! Krokodilen såg jag bums! :D

Jag talar också med mig själv, tyvärr hålller jag inte ens med mig själv ibland - högsta grad av schizofreni! Men jag är stolt ändå hahahaha

Petra sa...

Snökonsten som du visar upp är extra fin idag tycker jag, det regnar här.

Lennart sa...

Sälen ser ju mysig ut, verkar trivas att ligga där och spana. Inlägget om larmet fick mig att tänka på en sak som hände mig. Stod på ett varuhus i Hamburg, plötsligt börja en telefon att ringa, Det var inte till mig, tänkte jag. Det fortsatte att ringa, ringa och ringa. Undrade varför ingen svarade. Då kommer det fram en tysk kvinna till mig och säger Telefon! Det var min mobil, jag hade bytt signal några dagara tidigare men glömt det!