tisdag 11 januari 2011

Gladdiator

Kommer ni ihåg det här inlägget? Denna fina manick kändes bara igen av en enda bloggare (av 40 kommentarer) – 900Tpx, IT-kompisen Radde och kollegan Håkan, han som är civilingenjör ni vet. Det roliga är att han hade en snarlik variant hemma som han tog med till jobbet idag. På bilden ser ni storebrorsan och lillen - Gladdiator 1 och 2.
Självklart visste kollegan hur man använder en Addiator. Vi hade faktiskt riktigt roligt – ja Håkan i första hand då… Min IQ räckte nog inte till att förstå den enkla men genialiska logiken av räkneapparaten. Nu har jag skrivit upp proceduren som liknar ett sofistikerat tårtrecept - och då har jag då aldrig bakat något i hela mitt liv...

Min Addiator blir Wikikändis
Som en av Sveriges främsta Wikipedianer så såg Håkan såklart genast sin chans att göra något av/med min Addiator. Han skrev en artikel i Wikipedia (här) och ska fota av den ikväll. Det finns visserligen flera Addiatorer både på Wiki och på andra webbplatser men inte just min modell. Yiieepphhiiieeee! Tänk att lilla jag – okej då, min manick - kan inspirera en civilingenjör till stordåd på nolltid… Riktigt kul det där!!


PS. Om ni har varit på besök hos Margareta nyligen så såg ni kanske att jag vann hennes "Vad är du och vad gör du"- tävling". Idag kom vinsten med posten. Kolla här! Kan ni gissa vad är är? 1 000 tack Margareta!!! Den söta musen är både vacker och otroligt använd-
bar:-) DS

18 kommentarer:

Petra sa...

Grattis till vinsten!

Jess sa...

En äkta Wiki-kändis! Inte illa! Ska gå in och kolla!

Grattis till vinsten! Är det en datormus?

LissenTo sa...

Du måste vara rätt smart Beate, dessutom kändis nu också i Wikipedia!

Fast du har du aldrig bakat, gör inte Jamie det?

Må så gott. Kram Lissen

Hörni sa...

Grattis! Jag trodde det var en cykelhjälm, haha..
Det var ingen dålig artikel han skrivit om din apparat, vilken ära.:D

Susanne sa...

Imponerad!!!! Tänk att jag "känner" en Wikikändis =)
Sv: Bubblar av glädje 4-1!!!!!

Unknown sa...

Hej BP, kul att du tittad in hos mig igen! Själv har jag varit lite slö och missat flera av dina trevliga bloggar, Men nu har kollat dem. Lika trevligt som vanligt.
På din fråga om det är bara killar som kallas till sådant är svaret ja. Enl. den info jag fick drabbas 8-10 procent årligen. Då gäller att få in en skarvslang i tid...
Grattis till vinsten och ha en bra vecka du mångas glädjespridare! /SA

SoF sa...

:) Tror det bor en liten ingenjör i den där tpix.
(tänker på dina kollegor)

Jag har i alla fall hört talas om att när han (tpix) var liten så var han en sådan som skruvade isär saker som fanns runt omkring.
Bara för att liksom kolla inuti hur det satt samman och fungerade.

Förstår att den där lilla räknemanicken på något sätt skall underlätta - men för mig ser det ut som tvärtom.
Vad är det för fel med att räkna på fingrarna?

Jo det där med Unicefs världsföräldrar var ju upplagt på det sättet att man inte stöttar ett specifikt barn, utan alla världens barn genom ett månatligt bidrag.
Unicef ingår i FN och arbetar alltså lite annorlunda mot om man jämför med SOS barnbyar t.ex.

Ha det gott/Natti natti!

Jane sa...

Grattis till vinsten och Wikipublicering med din fina "Gladdiator" :)

Håller med dig om att katten inte är speciellt vacker, han såg ut som en fladdermus när han var liten (dotterns katter), men han är faktiskt väldigt trevlig dessutom funkar det med hans päls för allergiker ;) Varken jag eller dottern tål "vanliga" katter ...
Skipton besökte jag när jag bodde i Leeds några veckor (engelskakurs). Gillar verkligen trakterna däromkring - vackert med både natur och fina byggnader.
PS. har börjat fundera över tavlorna nu - kommer nog ner själv med dem om jag får ledigt :)

Ellis sa...

Vad grymt o få de upplagt på wikipedia!! :D:D

Mus?? Ser ut som nå träsak?

Monica sa...

Aldrig bakat, hade ni inte hemkunskap i skolan. Ja kommer ihåg att jag bakade kanelbullar som blev stenhårda av någon anledning, att äta dom var inte att tänka på.
Grattis till vinst och kändisskap.

anne sa...

En så häftig grej! Jag har aldrig sett något liknande, en moderniserad (!!??!?!) räknasticka?

Vinsten, är det en mus? Urtjusig i så fall.

anne sa...

Sv. Hahahaaaa!!!

Bussbomb??? Låter dramatiskt men jag förstår dig!

cat sa...

Grattis till både pris och rolig manick, som platsar på wiki! Inte illa att få sådana fina utmärkelser i en och samma vecka.

kram från mig

Lysande ögonblick! sa...

wooohohoho. Kändis alltså. Not bad. :-)

Och hurra till vinsten. Vilken fin liten mus. :-)

Hoppas du har en fantastisk dag kära du!

Anonym sa...

Vilken behändig liten manick!

Della sa...

Nemen, jag vet ju inte vad det där är heller... Hm... Grattis till vinsten i alla fall!

Olga T sa...

Gillar räkneapparaterna skarpt! Grattis till vinsten. Musen blir jag lite förundrad över. Hur använder du den?

Bildgatan sa...

Jag förstår att det kan vara som ett sofistikerat tårtrecept -när jag kollar på den ser jag inte hur och kan inte ens tänka på hur den skulle kunna fungera (kanske inte konstigt)

Får gå in och läsa på länken och se om någon liten pollett ramlar ner. Han får skriva in att den unika finns hos BP (inte de med oljan utan den rätta)

Jag kan gissa vad det är. =) Eftersom vi oftast väljer flaskor när vi intar den ädla drycken så kommer den väl till pass hos oss. Jag hade fler utseenden på denna hemma och vet inte om jag valde rätt till dig, genom att han använder olika träslag och strukturerna verkligen kan skilja sig. Han har även fått pris av kungen för sin skicklighet en gång i tiden. Man kan ju vara skicklig på fler olika sätt för att uppskattas att HKM. =)