lördag 15 januari 2011

Bilduppdraget: "Händelsen"

Nina valde temat "händelsen" idag, ett riktigt svårt ämne tycker jag. Visst händer det alltid mycket runt omkring mig - det vet ni som följer min blogg men en händelse med stort "H"...
Då jag sitter i ide (med träningsvärk efter powerwalken i bloggosfären igår kväll) och måste få igång mina två små grå i hjärnan så bestämde jag mig för bilden som ni ser ovan. "Think outside the box" skulle man kanske kunna säga:

Ramadan
Ramadan är en årligen återkommande händelse. Den infaller den nionde månaden i den muslimska kalendern och är den heliga fastemånaden, som är en av islams fem pelare. I år infaller den 11 augusti - 9 september.
Genom att från gryning till skymning helt avstå från mat, dryck, sex och rökning ska muslimer som deltar i fastan lära sig tålamod och ödmjukhet och öka sin medvetenhet om det gudomliga i skapelsen. Ramadan är också en tid för festligheter då familjer, släktingar och vänner träffas för att bryta fastan eller äta senare måltider tillsammans. Företag sponsrar banketter för medarbetare och kunder. Ramadan följs av högtiden eid al-fitr. (Källa Wikipedia)

Öppettider
Med den informationen i åtanke så förstår jag att öppettiderna hos mäklarfirman Wafa är anpassade till händelsen Ramadan: årets öppettider hittar ni överst, i mitten ser ni när man kan besöka kontoret under sommaren och längst ner vad som gäller under Ramadan. Vad som förvånar mig att man över huvudtaget orkar ha öppet med tanke på "omständigheterna"...

18 kommentarer:

B i r g i t t a sa...

Ha ha vilket festligt bidrag. Kommer ihåg hur det var på Ramadan när vi bodde i Dubai. Fest varje kväll :)

Olga T sa...

Gillar din tolkning. Att Ramadan är en stor händelse är uppenbart men jag instämmer i din fundering kring öppettiderna just då.

LissenTo sa...

Fest varje kväll? Kanske vi skulle ha ramadan här också!

Petra sa...

Underbar tolkning.

Det glädjerik mig att du har träningsvärk efter gårdagen *blink*

Lennart sa...

Franska är ett härligt språk, många gånger rabblar jag veckans dagar på franska i hjärnan. Brukar också räkna på franska flera gånger. En gång då jag var någonstans i Tyskland och frågade efter något med min underlig tyska så fick jag en knäpp i hjärnan. Jag förstod inte vad tyskarna sa och de förstod inte mig. Då började jag bara prata franska, hur eller varför förstår jag inte, munnen gick utan att jag kunde hjälpa det. Jag minns inte hur det hela slutade. Minns inte vad jag frågade efter heller.

Anneli - A'la Foto sa...

Kul och annorlunda tolkning!

Jag önskar dig en riktigt skön lördagkväll!

Anonym sa...

Du grep tillfället, bra tänkt

Bildgatan sa...

Jag gillar din tolkning. Någon som inte gör det? Tror inte det med tanke på vilken viktig händelse det är för en muslim, den viktigaste kanske.

Mer än mitt i prick tycker jag. Synd att du fick lite träningsvärk under gårdagen, det går över. Jag kan få lite träningsvärk av att försöka tyda texten, tack för att du förklarade och hjälpte mig.

Misstänker att Shannara blivit sjuk, synd för en annan sitter vid datorn och kan inget annat idag.

Ska åtminstone röra på mig lite innan axlarna och delar av ryggen fastnar i detta läge.

En bra lördag och vi kanske syns senare här i bloggsfären.

Jane sa...

Jag gillar öppettiderna under Ramadan, de är ju perfekta om man skulle jobba där - zzzzzovmorgon och tidig eftermiddag :)
Själv har jag just bakat en kaka som står på balkongen för avkylning, glasyr ska på ... fast jag måste passa så inte skatorna kommer, det vore inte så lyckat när man ska ha kaffefrämmande :/
Må så gott!

Jess sa...

Det var ju ett bra bidrag till temat!

Tycker givetvis synd om dig att du har träningsvärk, men jag skrattar ändå! ;D

Rantamor sa...

Vilken härlig tolkning på händelse, och klart att det skulle komma från dig =)
Kanske vi borde ha lite sådant vi med här i landet och lära oss lite tålamod.
Men tänk vilket blodsocker dom måste ha....jag skulle nog bli livsfarlig.

Ha en finfin lördag.

Monica sa...

Ja det är ju en stor händelse, personligen tycker jag att allt religiöst kan vi vara utan;-)

Ellis sa...

Jag har ingen kommentar.................


sv: Jag kommer aldrig äta musslor söta Beate, never ever!!

Snöflingan var apsvår o fota, för hon varken stod still och sen tutade en bil i världens fart så jag var tvungen o klicka fort innan jag blev påkörd o tills dess hade den smält.

Bildgatan sa...

SV. Tack för gratulationen på 10-årsdagen den trettonde. =) En liten kärlekshandling varje dag gör kanske att fler förhållanden skulle hålla. Tänkte kanske inte så förr men är glad för det idag.

Jess sa...

F`låt.....

Jag visste ju redan att du hade gissat på rätt ändå!!! :)

anne sa...

Bra tolkning av temat!

Det är väl just utmaningen att genomföra livet under Ramadan som är grejen? Eller?

Bildgatan sa...

Har du läst hos Shannara?

Hörni sa...

Det kanske är träningsvärk jag har? I handlederna..? Tack för tipset.:)