lördag 8 januari 2011

Shannaras SaturdayMix: "City, stad"

Det är ju ganska logiskt att Shannara valde temat "City" till mixen idag. Hon var ju på besök i huvudstaden för några dagar sedan så...

Saltsjöqvarn
Efter många funderingar vilken bild jag skulle lägga upp - japp, jag har ju några att välja på då jag besökt flera städer under 2010 - valde jag Saltsjöqvarnen i Stockholm. "This one's for you Shannara" då jag inte tror att du har sett den gamla tullkvarnen från 1861 IRL. Den ligger vid Saltsjön precis vid inloppet till Mälaren i Nacka. Den fantastiska tegelbyggnaden har renoverats 2005-2010 och är nu ett hotell - Elite Hotel Marina Tower, Stockholm. Har du/ni vägarna förbi så utlovas en fantatisk utsikt över Djurgården och Waldemarsudde. Eller så tar ni båten över till Finland (troligen mycket billigare), då ser ni hotellet till höger och Djurgården till vänster - det gjorde jag;-)

Besök fler städer här.

8 kommentarer:

Jess sa...

Verkligen roligt att de har renoverat och att det används! Det är tråkigt när man bara river allt gammalt i stället för att bevara det!

sv: I den cupen gick man inte vidare, räknar inte poäng än, så alla fick medalj. Men det var sista matchen de spelade utan poängräkning, så nu börjar allvaret! ;)

Anonym sa...

Tänk att det liksom alltid finns mer Stockholm att upptäcka.

Jane sa...

Underbar byggnad! Vad är det för gul, äldre byggnad där bakom? Den ser också intressant ut.
I konstvetenskapen läser vi arkitektur så nu sitter jag som klistrad när miniserien "Svärdet och spiran" går på 3:an ... den handlar ju om katedralbygge ;) de kunde ju ha haft liiiite mer om själva byggandet (så är det i böckerna)

Monica sa...

Snyggt, dom kunde bygga förr i tiden annat än dessa boxar man smäller upp nu.

Ellis sa...

Den har jag faktiskt aldrig sett.

Elisabeth sa...

Jag har sett byggnaden, men den är så vacker att den tål att ses många gånger.

Bildgatan sa...

En fin stadsbild av en del av Sthlm som jag aldrig sett, men nu är det mycket som jag aldrig sett i den staden. Lite skämmigt med tanke på att det även är min huvudstad, men så är det. Jag kan Göteborg betydligt bättre men har bestämt för att ta igen det senare i livet. =)

Jag har ju åkt Finlandsbåten från Sthlm så kanske, men inte har du tagit fotot från båten, eller? De är höga men är de verkligen så höga, mycket jag inte minns. =)

Shannara sa...

God kväll!

Helt perfekt bild till temat...

Och som svar på din fråga: Mobilt bredband suuuger ute i skogen, får knappt in någon signal alls. Just nu står det signalstyrka 0% och det går långsammare än mitt gamla 56 k modem!

Ha en go kväll!!!