söndag 2 januari 2011

I stället - vattenfyrverkeri


Jul- och nyårshelgerna 2010/2011 var ju totalt befriade från klämdagar. Ni vet sådana extra perioder inarbetad ledighet som man kan njuta av. Med detta i åtanke kan jag berätta att ”i stället” har fått en hel annan innebörd för mig. Läs vidare så förstår ni:

Grävning utan skyffel
Det har ju snöat en hel del. Bilarna på parkeringsplatsen har 30 cm nysnö på taket och en 60 cm hög snövall bakom efter noggrann plogning med en hjullastare. Visst hade det varit smart att gräva fram fordonet igår. Några armmuskler hade man kanske fått på köpet. Den hurtiga grannen gjorde det jag tänkte göra.
Istället kollade jag hennes ansträngningar under en halvtimme och bestämde mig för att överlåta det jobbet till maken. Det är ju jag som behöver bilen imorgon . Med tanke på att vi inte har en skyffel värd namnet så är ju faktiskt hans händer dubbelt så stora som mina…

Snögubbe
Istället för att ”somna om” föreslog jag maken att vi skulle röra på oss lite och bygga en snögubbe nere på innergården. Har nämligen inte sett en enda trots mängder med snö sedan mitten av november. Ni borde ha sett hans blick… det blev ingen snögubbe i år heller;-)

Vattenfyrverkeri
Att lägga sig i ett värmande bad är ju höjden av lyx. I stället för att bara ”bada” roade jag mig lite med vår (okej då min) nya leksak: ett LED-ad duschmunstycke som är så himla coolt. I ärlighetens namn ska sägas att det faktiskt var (den betydligt mera tekniskt begåvade) maken som lekte och jag som fotade. I stället för mina totalt misslyckade fyrverkeribilder från nyårsnatten bjuder jag er på lite vattenfyrverkeri. Enjoy!

18 kommentarer:

Susanne sa...

Åhh, va avund jag blir, har sneglat på ett LED-duschmunstycke ett tag.
Vill ha...

Jess sa...

Ingen snögubbe!? Kan nog hålla med maken om att det inte är det roligaste att göra.
Barnen byggde en snögubbe i trädgården, riktigt fin, fast det tog inte många timmar förrän den var täckt med snö...
Duschmunstycket är riktigt coolt! Byter det färg?

anne sa...

Det blev verkligen läckra foton!

Är det bara för ditt höga nöjes skull som ni bytt till denna?

cat sa...

Ja du ibland blir inte dagarna som man tänkt sig. Jag hade tänkt mig en lugn dag hemma, men fick i stället ge mig ut på en vild jakt efter en koppling till tvättmaskinen.

Jag gillar ditt duschfyrverkeri skarpt!

Jane sa...

Hade jag en sådan dusch skulle jag nog glömma bort varför jag var i duschen ... det skulle vara mer intressant att kolla färgerna, speciellt om de ändrar färg efter temperatur :)
Här är snön alldeles för lös för att göra snögubbar - om man nu inte slänger sig ner och gör "liggande" gubbar i stället, s.k. änglar (vilket jag nu lovade att jag inte skulle vara i år ...)

Bildgatan sa...

Ler stort, jag som trodde att du varit inne i PS och lekt. Supercoolt och att det fanns sådana visste jag inte. Vår dusch har fått så dåligt tryck så sambo sa för någon minut sedan att vi måste byta. =) Jag fick en idé. Nu förstår jag din passion för ordet LED.

Jag hade verkligen velat se din snögubbe, synd att maken tog fram en sådan blick så här på det nya året. Jag har inte heller sett någon snögubbe i år men så har det inte snöat lika mycket hos oss, men snö har vi så det räcker. Förstår faktiskt inte när den kommit.

Du kanske kan fota liknande foton som jag lade upp igår? Verkar som att ni snart har kommit ikapp. Jag ska ner till Linköping om drygt en vecka och hoppas att allt tinat bort, tillråga på så ska vi åka tåg mellan Sthlm och Linköping vilket inte lockar med tanke på allt jag läst.

Jag tycker synd om er hårt jobbande skattebetalare, fast jag tror att jag betalar mer skatt som straff för att mitt arbete försvann i tomma intet. I gengäld har jag dagar helt utan minsta lilla stress. Trodde aldrig att jag skulle skriva detta men jag skulle vilja stressa lite. =)

I stället ska jag börja med sambons bokslut lite tidigare och ska ha klart det mesta i veckan, tänkte jag eller -kan göra imorgon.

Ha en bra söndagskväll och hoppas att dagen varit bra förutom att du inte fick göra en snögubbe.

Själv ska jag fixa mig i ordning, för klockan 18.00 ska jag sitta vid dukat bord hos goda vänner. =) Som man bäddar för man äta. =)

Bildgatan sa...

Från det ena till det andra så satt sambon och tittade på denna film - http://kossan.se/roliga-filmer/saa_fungerar_en_digital_klocka.htm

Fråga mig inte varför. Jag såg bara dig och din klocka där och vet ju att du har haft lite tester och annat med den. Därför tänkte jag att detta onödiga vetande om hur den fungerar vore något för dig att briljera med, inte kul men som sagt nödvändig onödig kunskap.

SoF sa...

Jäkligt snyggt! P u n k t.

Monica sa...

Härligt med folk som har barnasinnet kvar, med tanke på den globala uppvärmningen kanske ni skulle investera i en snösläde det kanske finns någon med LED lampor i ;-)
Snögubbe ja, någon hade gjort en i skogen haha, hade tre piggsvin med mej som undrade om den tänkte överfalla morsan. När dom väl kollat den var det ok att den stod där med sin grennäsa och stenögon och glodde elakt;-);-)

Per-Anders sa...

Det är ju inte för sent än att bygga en snögubbe på innergården. Ser fram emot bilderna på snögubben.

Hörni sa...

Det är kul att bygga snögubbar om man har någon att göra det tillsammans med. Nu är ju ungarna stora, men snart får vi bygga med barnbarnet istället-
De är så snygga de där ledmunstyckena! Blir ju extra roligt att duscha på det viset!

Malla sa...

Hoppsansa, visar jag det munstycket för Leon törs jag lova att vi har ett här hemma inom kort ;)

Marita sa...

Trots att jag är 50+ såg jag gärna till att bygga snögubbe/snöfru när vi bodde i huset som vaktade entrén. De var alltid jättefina och hade alltid ljuslyktor. En gång frågade grannen om jag inte var nykter. Men jag berusar mig med att ha barnasinnet i behåll. Bästa rusmedlet :)

Ellis sa...

Haha jag har inte lekt i snön alls, de brukar va en prio, men tänkte på de idag på väg till solna sjukhus att jag inte ens ägnat nå sekund till ute lek eller utepromenad om jag inte ha varit tvungen.

Häftig sladd var jag nära o skriva. Grym ... vattenSLANG! Så vare! :D

Sv: Killarna ville ej va me på foton - alla är släkt men Mary är ingift :) Vi var även vänner INNAN hon föll för min kusin :)

Shannara sa...

Hahaha, blev du inspirerad av mitt inköp för att roa ungarna i väntan på tomten? *asg*

Kan lova att ungarna tycker det är skitkul med mörkerduschning numera!

Jag köpte mitt munstycke på teknikmagasinet, tyvärr visar det grönt vid kallt och blått vid lagom vilket jag tycker är helknas!

Btw... Såvida inget oförutsett inträffar så befinner jag mej i Tumba från tisdag kväll till fredag!

Shannara sa...

Faaast det munstycket jag har påverkas av temperaturen... Det är jag helt säker på... hmmm... Tror jag... JO, det är jag! =)(eftersom jag kände ett plötsligt tvång av att gå in på deras sida och dubbelkolla)...

Nu är det natten för minst tre timmar sen... Sov gott när du ska å hälsa maken! =D

Petra sa...

Läckra foton.
Hade ju velat träffat dig BP men nu var det Body Pump som jag fick träffat :-)
Kram

Nina sa...

Kul dusch, en sån kunde jag tänka mig! Snyggt fotat oxå och bra gjort att komma på ett annat motiv än fyrverkerier! :-)