måndag 10 januari 2011

Rapport från familjen ”TT – Teknik i Täby”


Som ni vet så har det tekniska kunnandet i vårt hushåll sina begränsningar. Att det är jag som står för limitationen behöver jag inte påpeka. Maken är betydligt vassare på området – men det beror ju på vad/vem man jämför med. Allt är ju relativt...

Byte av glödlampa
Ytterligare en av våra relativt nyinköpta energilampor tackade för sig igår. Maken ville absolut inte lämna över jobbet att byta den åt BP. Nej då, han skulle minsann skruva in den nya själv. På bilden ovan ser ni resultatet. Makens iskalla fyndiga kommentar som gjorde att vi var dubbelvikta av skratt igen:

- Well, that was like pulling a tooth, wasn’t it?!

Ny digitalbox
I tre veckor har maken nu slitit sitt hår (han har ganska långt hår = mycket hårt slitage) för att få den nya digitalboxen att fungera. Det lyckades han bra med. För att ge några exempel: i igår låg TV4 på plats 36, SVT1 på plats 5. De flesta av våra betalkanaler – bland annat vår älskade BBC World News – var borta. Ett lyckovrål för några minuter sedan förkunnade att BBC återigen finns att beskåda. Yiieepphhiiie!!! Just nu kan vi titta på BBC på kanal 1-48. Resterande tv-stationer finns säkert i cyberrymden någonstans. Kommentera gärna om och i så fall var ni har hittat dom;-)

22 kommentarer:

Jess sa...

Det där med var tevekanalerna ligger någonstans har jag ingen aning om, lämnar gladeligen över till maken när det gäller det tekniska!

Hahahaha, gillar makens kommentar om glödlampan!

Petra sa...

Hoppas att tvkanalerna hittar boxen igen.

anne sa...

Hahahahaaaa!!!!

Inte undra på att han blev lycklig om han fick favvo-kanalen på alla 47 platserna!!!!

Hörni sa...

Hahaha, kolla under inställningar, kanallista kanske? Fast i vår digitalbox låg alla kanaler på rätt ställe redan.:)

Fint skruvat med lampan, man kan inte vara bra på allt.;D

Jah Hollis sa...

Somliga tv-kanaler är bäst osedda.

Tingeltangel sa...

När det kommer till det där med tv-kanaler är jag så glad att jag har en fjortonåring att lämna över till. Utan henne hade jag fått nöja mig med radio... Makens kommentar om lampan var klockren.

Susanne sa...

Hihihi, underbar bild på glödlampan.
Hoppas att maken inte stoppar in fingrarna i lamphållaren (eller vad det heter) för att kolla vad som händer. Jag vet vad som händer ;)

Shannara sa...

Hahahaha... Älskar den kommentaren då...

Tv-kanalerna är det värre med... Jag trycker bara in mej på menyn, klickar kanalsökning och efter någon timme så finns allt där det ska (eller så lär man sej helt enkelt var kanalerna som byter plats hamnar...).

Kan bli en aningens långtråkigt i längden ifall man gillar att sitta och flippa mellan kanalerna om det bara finns EN kanal... Tur att det är en av favoriterna ändå... Hehe ;)

Jane sa...

ha ha ha, kan ni inte hyra in någon tonåring från grannskapet? De brukar vara specialister på det där med kanalsökningar ... fast då kanske ni bara får MTV på alla 48 ...
Ni kan oxå göra en lek av det hela, typ Bingo, när ngn får rätt program ringar ni in kanalnumret på er spelbricka som ni gjort i förväg - fem i rad vinner, vinsten är en biobiljett *fniss*

PS hälsa maken att man brukar SKRUVA ut lampan, inte dra den rakt ut ;))

SoF sa...

Tack för att jag också fick avsluta dagen med ett skratt. :)

Natti natti.

Olga T sa...

Vilket vackert och färgglatt kort ni fick till boxen!
Fast det var väl en kommentar som inte hörde ihop med din text precis...

Malla sa...

Hahaha - älska tekniken! :D

LissenTo sa...

Hihi, här hos mej är inte heller kanalerna i ordning. Kommer säkert aldrig att bli det heller.

Tänk jag som funderade om bild var bra, tack för dom orden.

Kram

Rantamor sa...

Kan bara meddela dig om att Rantafar inte lyckats få in en enda jävla kanal ännu....även fast han köpt en antenn stor som ett utedass, som han sveper med överallt.
Den blir nog bra till sommaren att ha med sig i husbilen när jag ska hänga tvätt...kalsonger, trosor och sockar....för det finns många pinnar...!!!!

Monica sa...

Härligt att det finns fler teknikbegåvade människor, tur att vår box sökte upp alla kanaler alldeles själv. Att dom ligger lite huller om buller får man leva med, sätter man igång och lägger dom i ordning ger jag mej f-n på att det blir svart i rutan.
Det där med glödlampan har man inte lyckats fixa ännu, hulkenvarning eller;-)

cat sa...

He he jag har själv många limitationer när det kommer till teknik, speciellt digital sådan. Så eventuella tips och råd från mig skulle nog leda till mer hårslitage för din stackars make.

Ma.links sa...

Vi kanske är hemliga tvillingar!!! :D Må väl.

oumberligating sa...

En rad ifrån Oumberlige Peter! Jag vet inte om jag tackat för alla underbara kommentarer som jag får ifrån dig? Jag gör det nu i allafall! Dina härliga inlägg läser jag i vilket fall som helst...alltid...ibland flera på en gång...men skrivarfingrarna orkar inte alltid med!
Var inte orolig, det är som det ska, jag har två jobb.....eller rättare sagt två deltidsanställningar och det ena utesluter inte det andra........ibland blir jag så in i helvete trött på allt som har med "sjukdomsproblematik" att göra och då är det skönt att avreagera sig med motorsåg eller hammare....men jag är perfektionist i allt jag gör så jag byter lika bra vuxenblöjor som jag lägger parkett.....var det någon som viskade ordet "Oumberlig" (ler).
Igår helt otroligt så kändes det nästan som om vårljuset var pågång och viljan att var med att bygga ett hus vid havet började åter att ta plats i hjärnan! Sedan att huset inte är mitt spelar ingen roll....det är skapelseprocessen som är skön.....kan man sedan bada på rasterna mellan plattläggningen under sommaren så är livet perfekt!
Dessa två jobb kan tyckas lång ifrån varandra men om du går in på min andra blogg www.jernsaxen.blogspot.com och tittar i vänstermarginalen så finns förklaringen.......jag håller på att projektera ett mindre småhusområde för handikappade, bara en tidsfråga när det blir av, intresserade kunder och byggföretag finns! Idén är att jag och Lilla Frun ska bo där själva såklart, men just nu så är vi lite trötta på våra "handikappade vänner", en del är djävligt stökiga personligheter, det blir lätt så efter lång tids sjukdom! Så inget ont i det!
Dessutom är jag en lite "kollektiv människa" och det har en del svårt för! Fast jag har det ganska bra och behöver inte anpassa mig efter någon.......en del kallar det "skitstövel".....andra ser att sådana som jag får saker gjorda!
Därmed inte sagt att "ensam är stark"....dina rader på min blogg är en viktig del i "måbraprocessen i livet"!
Stor Kram och Tack ifrån Oumberlige Peter!
PS: Gillar verkligen dina inlägg!

Lysande ögonblick! sa...

Ni är inte ensamma. Hänger inte med någonstans med någonting som har med någon teknik att göra. :-)

Hoppas du har en fin dag kära du!

Ellis sa...

HAHAHAHA tekniken har tagit över - de går bra för er! Mest för maken då! :D

Bildgatan sa...

=) Sådana glödlampor har jag också fixat - din make är minsann inte ensam men det har skett när jag ska skruva ur dem så i är han ensam om. Han fann sig bra och kände smärtan.

Hos oss har vi delad vårdnad om tekniken, jag = datorer, allt övrigt = sambo. Resultatet av mitt teknikansvar har vi sett resultatet av i veckan. =)

Fördelen med att ha barn - när det ska ställas in TV-apparater och dylika ting så ringer man till dem eller avvaktar till de kommer på besök till dess får kanalerna ligga huller och buller i en helt ologisk ordning (oordning kan det också kallas)

Min äldsta brukar ibland fråga om jag spelar dum, eller? Sedan trycker han på någon tangent i fjärren och så är det klart. =)

Lennart sa...

Jag har nästan bara energilampor hemma hos mig. Tycker de är suveräna eftersom de håller i många år. T ex så bytte jag lampan över köksbordet för drygt ett år sen. Den som satt där tidigare köpte jag för runt 14 år sen. Det jag inte tycker om är att det tar lite tid innan de når full styrka, vilket innebär att i badrummet har jag en vanlig. Gillar inte fumla runt i halvmörkret för att leta efter toa och handfat på morgonen. Har provat men jag slog knäna i kaklet en gång. I min golvlampa i vardagsrummet kan jag inte ha energilampa, det sitter en dimmer på sladden.