måndag 24 januari 2011

Några heta tips inför en lyckad vecka

Tips 1
Om ni använder juice i flaska som måste skakas om innan ni häller innehållet i glaset rekommenderas att skruva fast locket ordentligt. Om ni inte har gjort det och skakar flaskan med öppningen ifrån er behövs torkning av till exempel diskbänken. Innehåller juicen mycket fruktkött är det ingen dum idé att byta Wettexduken efteråt.

Tips 2
Om ni gör samma sak som i första tipset men råkar skaka flaskan mot er rekommenderas klädbyte samt tvätt av eventuell köksmatta eller golv. Innehåller juicen mycket fruktkött räcker det inte att bara torka av köksmattan med den nya Wettexduken. Maskintvätt är oundviklig.

Tips 3
Om ni ställer juiceflaskan i kylen utan ordentligt fastskruvat lock händer det som beskrevs i tips 1 och 2. Lägger ni däremot flaskan i kylskåpet slipper ni första och andra tipset helt. Om ni inte hade öppnat kylskåpsdörren för att ta ut flaskan hade endast rengöring av kylens olika galler och lådor behövts. Men då ni öppnat dörren för att ta ut flaskan rinner dess innehåll även ner på köksgolvet.

Beroende på vilken slags juice ni dricker blir tips 1-3 en färgglad upplevelse som kan ta en hel söndagseftermiddag i anspråk. Hade vi kunnat ha roligare (och framför allt renare i vårt kök) igår – nej, tror inte det;-)

23 kommentarer:

Jess sa...

Alla 3??
Hahaha, förlåt...
Lite nya Wettex på inköpslistan då antar jag eftersom du inte tvättar de.! ;)

Jane sa...

ha ha ha, typexempel två har jag varit med om så där har jag erfarenhet!Likaså har jag viss erfarenhet av nr tre fast då med läckande filmjölkspaket ... torka filmjölk med Wettex är heller ingen höjdare :)

Pysselfarmor sa...

Jiddrans oxå så illa ;-)
Juicen blandar vi själva i tillbringare med lock (gammal tupperware som är outnötligt)....

Aha nu fattar jag du har mig på din blogglista och det har hänt nu några gånger du har kommenterat på något inlägg och jag har farit som en jehu här på din blogg och letat letat och letat och nästa svurit (cross my fingers) var fn har hon inlägget ha ha ha så det kan bli....får känna mig hedrad att du är inne och glor på mig ;-) eller ja bilderna då förstås ha en skön måndagskväll

anne sa...

Och jag som trodde att det var bara våra ungar som ägnade sig åt sådana övningar!!!!

Jag har tänkt att de kommer att växa ifrån sådan...dumhet...

Caja: sa...

Hahahaha tack för tipsen ;-)

Jah Hollis sa...

Har någon möjligen råkat ut för en olycka? :-)
Brämhults är fina grejor och bara man skruvar åt korken brukar förpackningarna vara pålitliga med.

Susanne sa...

Någon i vår familj skruvade inte åt korken på en soyaflaska som trillade omkull. Som sedan sakta droppade från översta hyllan hela vägen ner. Det var många, många soyastänk att torka....

Rantamor sa...

Gör som Rantafar, pressa färska apelsiner, då slipper du korka på, eller skaka.
Jag har det bra eller hur ????
Och gott är det också.

Ha en finfin kväll, trots att du saknar en del kanaler.
Rantafar har inte lyckats pejla in någon extra kanal, trots att han köptr en stor antenn som han kutat med här sen nyår....men den ska upp på taket...hujedamig den dagen blir det nog ett bloggämne är jag rädd.

Ikväll blev det ingen rolig blogg....men ibland måste man få skriva av sig.

LissenTo sa...

Sådana där onödiga extrajobb vill man inte.

Fast vad fint ni måste ha i kylskåpet nu!

Elisabeth sa...

Så åkte mungiporna upp. Trevlig ansiktsgymnastik.Ha dé!

Bildgatan sa...

Det går inte att vara allvarlig även om jag försöker tänka att det kunnat vara jag. Har man inte att göra så fixar man det snabbt. För mig var det nyligen något kolsyrat.

Hade velat ha ditt nystädade och blänkande kök, började idag men hann inte klart. Dammsugarpåsarna var slut och jag ides inte åka och köpa under dagen så nu blir det att ta itu med det om jag inte ska åka och kolla efter lite älgar. =)

Du kanske skulle tvättat dina Wettex så hade du inte behövt slösa så många. =)

Förresten inhandlades en ny juicepress som kom i förra veckan så det är kanske dags att inviga den - vad kan hända?

Godnatt.

Simon sa...

haha :) Lite förvånande att det ändå värkar vara juice kvar i flaskorna :) eller är det en gammal bild. :)

cat sa...

Ha ha det är så skönt att läsa att det finns fler klantar där ute i vårt avlånga land.
Att spilla och söla ner hör till mina specialiteter ;)

Petra sa...

Tar dig på orden.

SoF sa...

God morgon min vän.

Tack för att gillade min skrotbilsbild. :)

Inte långt härifrån ligger ett ödehus med diverse skrotfordon, där jag brukar smyga omkring och försöka hitta motiv ibland.
På denna bild har jag fotograferat in genom f.d. bakrutan och det som syns är framsätenas metallkonstruktion.

Glad tisdag!

Monica sa...

Haha vilken tur att man inte är juiceoman verkar vara förenat med livsfara. Sånt flyt som jag har nu skulle nog korken hamna i ögat ihop med en massa fruktkött huvaligen.

Monica sa...

Haha han sa till mej Argos att han tycker det är lite otäckt med människor som har så starka tänder och undrade om du varit med i någon Bondfilm;-);-)
Nej du har inte missat något, synd bara när folk ljuger på en det gör mej lite upprörd faktiskt. Men när det börjar det lukta lägger man på locket;-)värre är det inte.

Kicki sa...

Jag är bra på att inte skruva åt korken ordentligt och det är alltid någon annan som kommer efter(:

Lysande ögonblick! sa...

baaaaaah. Nr 1 och 2, i helgen. Med en likadan juice som på bilden. Apelsin och Jordgubb. Jag kan inte sluta skratta över ditt inlägg. hahahahaha.

4U2 sa...

Men stackars dig. Tur jag inte dricker juice då?

Hörni sa...

Hahaha, tack för tipset. Jag kan även tipsa om att om man befinner sig i New York och lägger en flaska vatten i sin nya dyra väska tillsammans med pass och pengar är det en klar fördel om man skruvat på korken ordentligt. ;)

anne sa...

Jag har äntligen fört din ljug-och-sannings-award vidare! :)

Se om du hittar ljuget! :)

Ellis sa...

Vilket gott råd! De har faktiskt inte hänt mig - alls! Trots min klantighet! :O

Sv: Meeeh Beateeeeee de var ren skoj och hennes ord och inte mina - jag bara publicerade! :)

sv2: Lovar att läkarn ej va snygg - men jag fikc iallafall den hjälp/info ja behövde och så fort de blir fel är de ba o ringa dit - de var trevliga och jag går gärna tillbaka dit. :)