onsdag 19 januari 2011

Att vara man för en dag

Y-kromosomen
Y-kromosomen är den manliga könskromosomen hos däggdjur och groddjur. Det visste ni ju redan.
För länge sedan bloggade jag om att jag definitivt har en del av Y-kromosomen i min kropp. Idag kan jag bevisa det för er: jag är man för en dag. Är dödssjuk som bara killar blir när dom är förkylda. Jag har högt feber (37,5 mot normal 36,3), fryser som en hund, mår allmänt yuck och vill att någon (=alla) ska tycka synd om mig.

Pilbågen
Dessutom spände jag mig som en pilbåge på vägen till bussen för att inte halka och fick ryggskott, vilket är föga förvånande då jag inte vet hur en pilbåge fungerar än mindre hur den används. Det visste nog inte min rygg heller.

Sista måltid
Som dödssjuk så tyckte jag att jag förtjänade en sista måltid – av den lyxigare sorten. Kollegorna Eva och Yvonne följde med till Hotell Norrtull där grönsakslasagne och persiljejärpar stod på menyn. 95 kronor, billigt med tanke på ”ändamålet”. Rättarna serverades – iskalla. Nu vaknade den dödssjuka BP-mannen genast till liv och krävde rätt temperatur på maten. Nya "dagens" ställdes fram varav Yvonnes lasagne var varm, medan Evas och mina järpar var på sin höjd ljumma. Kall potatispuré, en äcklig gräddsås med hinna och två gummibollar till järpar – nej tycker nog att jag förtjänade ett bättre sista mål.

Nu hoppas jag på (åtminstone) en kram - från någon av er därute i bloggosfären. Jag lovar att inte nysa på er. Dessutom är det ju bara virus som smittar via nätet. Maken som är man på riktigt blir dödssjuk av förkylningar och vägrar kramas. Nej, att vara man för en dag är inte kul, inte inte kul alls;-)

PS. Bilden jag lägger upp föreställer viktig dokumentation. Det ni ser är ett mycket sällsynt fenomen i 08-området sedan 15 november 2010 – en blå himmel. DS.

18 kommentarer:

Petra sa...

Vet du vad jag hade gjort om jag var man för en dag!? Då hade jag hoppats att det var snö ute och så hade jag greppat snorren och gjort mönster i snön.
Tjipp.

Jane sa...

>------(`~´)------<
en bamsekram till en sjukling ;)
Ibland har man riktiga svackor (ja, att känna av de där Y-kromosomerna menar jag) men det går öööööver! Sedan kan bara formtoppar komma - det märker man när man väljer rätt matställe ;)
Förresten så ska jag söderöver på fredag - studiebesök fram till 17.00 och mitt tåg hem går 20.00 - fika eller så om du står på benen?

Olga T sa...

Massor av kramar här!!! (Hade inte gjort det IRL då jag också blir dödssjuk av förkylningar.)
Krya på dej och nog orkar du en runda i bloggvärlden trots temperaturen?

Monica sa...

Håller med föregående talare men jag skulle ha skrivit skitmat istället för att göra mönster med snorren. Man för en dag, nej tack var gör man av alla hjärnceller man inte behöver ASG. Bäst jag skickar det här fort som f-n så inte Jacob ser hihi.
Klart jag tycker synd om dej /Krya på dej

Jess sa...

En härlig blå himmel!!!
Skickar många stärkande kramar till dig och hoppas du mår som en kvinna i morgon! :)

Bildgatan sa...

F*låt mig men jag gapskrattar. jag tycker ofantligt synd om dig, vet inte när jag tyckte så synd om någon som jag gör just nu. Fast =) ett litet sådant ligger på min läppar hela tiden, jag kan inte hjälpa dig.

Jag kan ge dig en mycket stor kram (och flera om så behövs) för att ge dig styrka och komma tillbaka som ett X. Sedan är jag inte så rädd för varken baciller eller virus (bara på datorn) och jag har inte så många tider att passa nu så om det skulle drabba mig så drabbar det ingen mer än mig själv och lite sängläge är jag ju van vid. =)

Synd att du inte bor i USA med tanke på ryggskottet - att spänna sig för att inte halka och få ryggskott på kommunal mark borde ge miljarder där. Peppar, peppar eller salt, salt borde jag skriva när det gäller halka så har jag aldrig i mitt liv haft ryggskott.

Fy tusan vilken äcklig lunch du fick när du behövde motsatsen. Hoppas att maken kan bjuda dig på en stor ... whisky kanske, för hälsans skull. Om han inte vill vara nära och servera dig kan han lämna hela flaskan.

Härligt i alla fall med en sådan blå och vacker himmel, det har inte jag sett nu på ett tag.

Ps. Du ska få en krya på dig tröst till din samling. Hade ändå tänkt ge men har glömt det för länge sedan och kom ihåg när jag läste en grej i veckan -så i morgon lägger jag på posten.

Bli nu frisk från din nästan dödligt höga feber =)

Per-Anders sa...

Himlen var faktiskt blå idag här i Norrland också.

LissenTo sa...

En stor styrkekram till dej. Ligg nu i sängen med en massa täcken och få mannen att springa och pyssla om dej.

Det lunchstället får väl inga fler besök av er, fy på dom.

Här var strålande sol idag och du det skimrade så vackert om snön.
Njöt av promenaden.

Var hemma imorgon, basta.

Jane sa...

SV: Ja, vi hörs i morrn!
Är det så du känner dig hängig så blir det andra tillfällen vi kan ses över en kaffe, jag åker ju ner då och då :)

Simon sa...

Kram på dig Beate, jag tycker synd om dig :) Det e aldrig kul att va sjuk.
krya på dig!

Rantamor sa...

Klart du får en kram, förkylning är inte alls rolig och ryggskott är definitivt något jag aldrig skulle le åt eftersom jag själv sitter i skiten.
Näe en stor kram ska du allt ha.
Och en kram till för en *skratt* rolig blogg...

cat sa...

Jag skickar jättemånga krya på dig kramar!
Jag tror att en del av oss med x-kromosomer har en liten bit av y-kromosom i sig och den lilla biten blir större ju äldre man blir.
Jag skulle numera aldrig finna mig i att bli serverad dålig mat på krogen och jag blir också väldigt dödssjuk när jag får influensa och andra otrevligheter.
Så var det inte bara för några år sedan.
Med tanke på att man också får väldigt otrevliga hår på hakan efter en viss ålder, så är det nog så att vi delvis förvandlas till en man ;)

SoF sa...

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaam - Åh vad det är synd om dig!! ;)
(nu är önskningarna uppfyllda väl?)

Gissar på att jag som är uppvuxen med 3 bröder, på nåt vis har smittats lite av deras kromosom-sammansättning. Finns/fanns nog lite av en pojk-flicka i mig.
(undrar vad det blir i mogen ålder?)
Man-kvinna, gubb-kärring, farbror-tant... :)
Überkvinnlig har jag nog aldrig känt mig.

Detta märks bl.a. när det kommer till sport. Sinnebilden för en sportintresserad man är väl en person som lätt sitter i timmar framför tv:n.
Hos oss är det tvärtom. Här är det jag som kan sitta i timmar och kolla på fotboll och vintersport. Maken sitter framför nåt annat. ;)

Hoppas nu att du så fort som möjligt frisknar till och får må som bäst - igen!

Här är så soligt och fint (och kallare igen) idag och jag pustar en massa VÅRsol upp till dig.

Anonym sa...

Tycker så synd om dig!!! Krya på dig!
Du själv omkullkastade din teori o din Y-kromosom: en man vet hur en pilbåge fungerar!
/R

Unknown sa...

Extra stora kramar kommer naturligvis från mig också. Tycker jättesynd om dig med så hög feber men allra sämst måste det ha varit att få en sådan måltid som beskriver. Jag tycker att du ska gå ut och fira ordentligt när ryggen mjuknat och förkylningen gett sig.
Kram/SA

Lysande ögonblick! sa...

Stackare. Krya krya krya krya krya. Och KRAM!!!

Ellis sa...

SKICKAR EN STOR KRAM till bästa Beate!! :)

Hoppas du blir bra!

Vi sjuklingar borde hålla ihop!

sv: enligt röngten fanns de ingen tandbit kvar :S de därför de är ett STORT JÄVLA ENORMT frågetecken...

Susanne sa...

Här kommer en massa krya-på-dig-kramar!!!
Att läsa din blogg förgyller mina dagar... Sitter uppkrupen och skrattar gott =D