torsdag 13 november 2008

Trettio Sverigestolar

Har lärt mig något nytt idag... igen. Det finns en kontorsstol som heter Sverigestolen (beviset att den verkligen kommer härifrån är en blå-gul flagga på sidan av ryggen). Har också förstått att Sverigestolar motsvarar Hästens sängar i kvalitet... och pris. Vad man lär sig!!!

Rekord: fem stolar i en hiss
Trettio svarta exemplar lastades av lastbilen idag. Vi var några stycken som hjälptes åt att transportera dem från bilen till hissarna och upp till kontoret. Jätte roligt att "tävla" om vem som kunde få in flest stolar i en hiss som vanligtvis tar åtta personer. Rekord: fem stolar. Vinnare: Rikard.

Min stol uppkallad efter Håkan
Jag fick en Sverigestol och döpte den tveklöst till Håkan. Denna tekniskt begåvade civilingenjör visade nämligen hur man använder alla knappar, spakar, klämmor och andra reglage - totalt åtta stycken. Har alltid sagt att civilingenjörer är bra att ha ... för tekniskt avancerade prylar som inte ett dugg simpla kontorsstolar.
Personligen vill jag bara sitta på den, inte gunga, inte dansa salsa, inte sova eller ha rätt ryggstödsläge för att lägga fötterna upp på bordet.

Stol som mobil
En kontorsstol ska vara bekväm att sitta på - that's it. Ungefär som en mobiltelefon ska vara bra på att ringa med - basta. Kan berätta att stolen Håkan är mycket bra att sitta på, den är bekväm och sittdynan lagom hård. Att jag klämde fingret i ett av reglagen gör bara att jag aldrig kommer att röra det igen...

PS. Kollegan Thord, som ni känner till från tidigare inlägg har bett om att jag ska skriva ut hans efternamn också... en gång i månaden typ. Varför: Jo, han har svårt att komma ihåg min bloggadress och han räknar kallt med att Google kommer att "nappa" på hans efternamn, så att han slipper söka efter bloggen. Mmmmmhhhh det finns någonting som heter "Favoriter" för detta ändamål, eller vad tycker ni?! DS.

2 kommentarer:

Mrs Bettan sa...

Vi hade också Sverigestolar på U. Fantastiska stolar faktiskt. Hur man kan klämma fingret är ju en gåta. Hi hi. Höll på att skratta ihjäl mej. Typiskt dej.
Du får lära Thord hur man lägger upp sina favoriter, eller hur.
Kram och sov gott (det gör du antagligen redan) dt är bara jag som är lite nattuggla.
Kramis MrsBettan

MaMalena sa...

Jag har fått en stol idag. Har ännu inte givit mig på regalgen, du kanske kan visa mig....
/malena