onsdag 19 november 2008

Kult och nostalgi

Ni som är lite (?!) äldre och ha varit med om datorutvecklingen - från flera tons stordatorer till dagens minsta laptops - kommer kanske ihåg Commodore C64, också kallad Vic som lanserades i augusti 1982. Men innan dess gjorde Commodore faktiskt LED räknare. Just en sådan - ett specialexemplar i guld(!!!) från 1979 fick jag idag av ja - gissa - Totte förstås.

Kult-godis
Nu var det egentligen Tottes svåger som rensade hemma och visste att jag är extremt mottaglig för "skrot". Kult-godispåsen innehöll också en Casio MQ-2 kvarts mikro dator med timer, alarm och kalender - även den från 1970-talet. Yummmmy!!!
Vidare fick jag en Casio ML-78 miniräknare från 1983 samt en gammal hederlig mini-alarmklocka.

Visst blir man "nostagiskt rörd" - vi gamlingar alltså - vid anblick av dessa "kultisar". Jag lovar att de kommer att bli konst så småningom. 1 000 tack Totte och svågern. Jag kommer att tänka på er snart... när jag tar isär dom och förvandlar delarna till en tavla.

3 kommentarer:

Anonym sa...

När jag var 14 fick jag en ZX Spectrumdator av mina föräldrar och en kompis fick en Vic 64 av sina. Vi satt mest och spelade tetris och gjorde program som det blev roliga ljud av har jag för mig.

Mrs Bettan sa...

Kan tala om att jag fick den första räknemaskinen på jobbet med elektronisk disply´. Fattade först inte vad de talade om, året kan ha varit 1969. Helt otroligt var det med en räknemaskin, stor som ett hus, men utan räknerulle. Den gick i soporna när vi flyttade från Kungsholmen 2005. Däremot tror jag fortfarande vi har kvar gamla små räknemaskiner.
Kram MrsBettan

Christian sa...

Kan du mig en stor bild av Casio ML-78 laddar upp? Jag är ledsen utrustningen har tappats. Knapparna är utspridda ... Vänliga hälsningar från Tyskland, Christian