torsdag 6 november 2008

Konst hittar man överallt

Visst kan man hitta konst och konst(iga) saker överallt, där man minst anar dem till och med. Gick på lunch date på restaurang Cliff Barnes idag. ("Cliffan" har förresten stans absolut bästa och coolaste restaurang-/pub-/inneställe-hemsida, kolla här. Många skratt utlovas!) På vägen dit korsade jag en park som ligger bakom restaurangen. Har gjort det många gånger förr men idag fanns det något nytt där.

Tre hästhundar eller hundhästar
Tre varelser, som inte fanns där för två veckor sedan hade "förirrat" sig till parken. Trodde först att det fanns en fjärde kreatur längre bort, men när den viftade på svansen så ...
Jag menar om älgar kunde hälsa på i en bilverkstad vid Roslagstull för några år sedan så kan väl en kombo häst-hund-skulptur trivas i en lekpark i Vasastan.

Exotisk trädgårdskonst
Sedan några dagar tillbaks har den tråkiga ingången på nedre botten i fastigheten där jag jobbar förändrats helt. Den har blivit en exotisk park med levande(!!!) växter och träden. De sist nämnda, som finns vid sidan om rabatten syns inte på bilden (uppenbarligen) men de är "riktiga" dom med. Hur snyggt som helst!!! Stor eloge till trädgårdskonstnären.

Ja ni ser, konst kan man nästan hitta överallt, bara man inte blundar!

PS. Är inte säker på om pluralisformen av trä är "trän" eller "träden". Kollade i två ordböcker men blev inte klokare av det. DS

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Det heter "levande växter och träd". Där behöver man inte böja. Annars kan man säga att träden fanns i långa rader. Trän är slang.
Man börjar inse att man slutade jobba för tidigt, missar ju massor med sevärdheter som poppar upp i stan. Häftigt.
Kram och sov gott MrsBettan