onsdag 5 november 2008

Alla dessa nymodigheter

Förutom att fira att Obama är USAs nya president passade vi på mitt jobb också på att gratta en arbetskollega till hennes 40-årsdag. Hon fick en present som hette duga: ett gammalt dragspel från cirka 1930, som en arbetskompis gav henne i present. Istället för att bara kasta instrumentet efter ett arv, så tyckte hon att det kunde vara roligt att ge det till någon som alltid önskat sig ett sådant. Hur trevligt som helst... och återvinning av högsta klass.

Resor och vykort
Härligt med retro alltså... fast inte när det gäller resor. Kommer ni ihåg när man reste utomlands och köpte ett antal vykort sista semesterdagen för att skicka hem till alla vänner och bekanta. De brukade komma fram cirka två veckor efter man själv återvänt. Här föredrar jag verkligen resdagboken eller en blogg.
Har haft förmånen att följa kollegan Olles resa i Sydafrika under oktober månad. Nu är det dags för nästa äventyr - en rundresa i Thailand. Kompisen M-Js dotter har varit där i en vecka och hon bloggar i stort sett dagligen. Roligt skrivit och kommentarerna är "sylvassa". Bra läsning med andra ord.

Billigt, bra och bekvämt
Perfekt för en här hemma som klagar över dimma och kyla. Man följer resenären, kan njuta av roliga "vykort" - inte bara av ett utan massvis och man är uppdaterat. Man följer helt enkelt med på resan. Två månaders gratis semester, inte helt fel! Billigt, bra och bekvämt, ha, ha!!!
Apropos retro
Apropos retro så kollar in detta tidningsklipp som är bara lite äldre än dragspelet. Mmmmmhhhh...

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Perfekt när de skriver dagböcker under resans gång, det gör ju att det blir mycket billigare för oss eftersom vi slipper betala för att åka dit, bara att läsa.
Kram MrsBettan