fredag 14 november 2008

Fyra favo ställen

Hade semester idag trots eller rentav på grund av det regniga vädret. Man hinner med förvånansvärt mycket när inte solen distraherar, ha, ha.
Okvista är ett ställe ute i Vallentuna vars namn låter precis så tråkigt som stället är i verkligheten. Dock finns där Sveriges modernaste bilprovning (enligt deras egen utsago...) och dit fick "Tintin" (vår Peugeot 206) åka på efterkontroll idag. 10 minuter och 200 kronor senare var han äntligen friskskriven, skönt.

Fika i Viggbyholm
I Viggbyholm finns inte bara mitt favo café Konst och Kakor utan även min favo bilverkstad. En fika där och lite bilsnack med Roffe och killarna bland annat om tredje favon (i det här stycket) - Top Gear - samt nya Fiat 500 (som förresten vann "Car of the Year award 2008" och framkallar ett extremt "vill ha"-begär hos mig) och det regniga vädret var nästan glömt.

Hötorgshallen
För att helt bli av med resterande gråa, regniga och ruskiga tankar var en raid på Hötorgshallen på sin plats. Vad jag köpte där vill ni inte veta (det är ju inte alla som gillar bläckfisk vinaigrette och grönt samt svart sjögräs) men favoställe nummer fyra är defintivt Hav. Mmmmhhhh.

Sergelminnet
På väg till T-banan tog jag den här bilden. Är mäkta stolt över den med tanke på vädret och mörkret. Den föreställer "Sergelminnet", en bronsskulptur av Göran Strååt och står mitt på Sergelgatan närmare bestämd på den plats där statybildhuggarbostället en gång låg, och där Sergel bodde från 1786. Statyn visar Sergel i färd med att hugga en kvinnogestalt. En hyllning från en skulptör till en annan alltså. Måste medge att jag aldrig riktigt lagt märke till statyn förrän idag, konstigt!!!

Inga kommentarer: