måndag 3 november 2008

Linnea och Bo

Som ni kanske vet (och sett på min blogg) har Google utlyst en tävling om alternativa logotyper på sin svenska startsida. 2008 års vinnare av "Doodle 4 Google" blev Linnea Selin med loggan bredvid. Ingen kraftfull loggo direkt men en smakfull sådan (inklusive några små svenska kännetecken - älgar - tycker jag. Min "höstfågel" Michaela hade nog kunna åstadkomma något liknande, det är jag helt säker på. Mer om Linnea och alla andra tävlingsbidrag hittar ni här, ganska roliga förslag faktiskt.

Bo
Då jag är förkyld (typ drip-drip-drip, dock ej host-host ...än) vågade jag inte göra några egna tavlor ikväll (ytterligare ett bakslag förutom avsaknad av ramar) utan tog isär en DVD spelare istället. Gud, va fult tyckte jag först, tills jag såg att det skulle kunna bli en konst(ig) robot. Den en-ögade kreationen döptes till Bo. Han håller ju också upp "BO" skylten själv med sin högra arm. Kanske Bang & Olufsen känner sig hotad på grund av den snygga designen (knappast, ha, ha...). Bo står på en 486 processor som sitter fast på en kylfläns. "BO"-tangenterna kommer från en Mac laptop. Okay, kan konkurrerar inte med IT-kollegan Rikards Robby... men han lever åtminstone...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Coolt å fränt, ser stabil och bra ut, hålbar helt enkelt. Jag har lärt min läxa och kommer satsa på stadigare fötter. Jag hade gissat på delar från en gammal scanner om jag inte hade läst texten. Saknar en terminator-röd-glimten-i-ögat på Bo, hade passat som handen i handsken.

Mrs Bettan sa...

Jag säger bara det - Top Hat - vet du inte vad det är? När jag var liten var det en tidning för herrar eftersom det fanns damer i den som visade tuttarna.
Men nu är Top Hat en glass. Finns i Multipack och innehåller 6 st strutar. Skitgoda. Rånet är segt och inte sprött som andra glassstrutar vilket gör den utmärkt till barn och äldre som saknar tänder.
Kram MrsBettan