söndag 23 november 2008

Konst(iga) reflektioner i kylan

Nu när det är kallt i noll-åtta området så märks det på olika sätt. Här är några iaktagelser och reflektioner som låter kanske konst(iga) men stämmer enligt vad jag upptäckt:

Parkeringsplats
I normala fall är det omöjligt att hitta en ledig parkeringsplats i Täby Centrum en lördag eller söndag klockan 13:00. Idag gapade alla rutor tumma då folk hade gått i ide. Klokt, säger jag bara.

Högrev
ICA har sänkt priset på högrev med 20 kronor till 79,90. Smart tänkt!!! Det enda som får en att hålla värmen i det här vädret är ju rykande varma soppor. Och man kan ju göra många varianter helst med lite wasabi och peparrot så att det blir lite "svettigt" också.

Iskristallerna vinar
Termometern visar bara några minusgrader men den verkar inte ha tagit vinden med i beräkning. Ute i blåsten när iskristallerna vinar runt ansiktet känns det som 20 minusgrader. Fejset liknar ett uttorkat russin, läpparna väntar på att deras cerat-missbrukande ägare ger dem lindring och tasserna ser ut som om de hade misshandlats med ett rivjärn (vilket i och för sig är lite sant).
Höstbilden ovan har min kollega Anders tagit. Jag lägger upp den som "nostalgi-trip" tillbaks några veckor, då vädret vara mera mänskligt och till och med vackert.

PS. Efter tre sovmorgonar i rad kommer jag att vara hur pigg som helst imorgon bitti. 6:45 kommer jag att studsa upp ur min varma säng och längta till promenaden i isande kyla. Då SMHI desutom har "lovat" snökaos, snöstorm och ishalka så ser jag fram emot att vänta på bussen i den vindpinade kuren. Nej, jag går i ide istället. Alternativt kanske jag sätter på mig två par osexiga långkallingar under jeansen, min nya hoodjacka och tre tröjor under den, GoreTex dojjorna med reflex, så att jag syns i snöstormen samt en balaklava rund fejset. DS

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Stackare som måste ut i den förb-e kylan och blåsten i morgon. Jag tycker synd om dej. Här sitter man inne i kammaren och har det hur skönt som helst. Snygg bild din kompis Anders har tagit förresten.
Kram MrsBettan