torsdag 18 juli 2024

Tråktorsdag

Idag behövde jag inte ens anstränga mig för att hitta motiv till ”Tråktorsdag”. De kom till mig istället – motiven alltså. Ungefär som skyltar, de söker sig ju också till oss som deltar i Skyltsöndag. Var befann jag mig idag då? På Starfish & Coffee, som öppnade igen efter en veckas semester. Det var panik berättade ägaren. Han trodde att det skulle vara dött i tråkvädret, men det var precis tvärtom. Kul för honom!

Återigen – det är ingen redigerad bild. Den är tagen i färg. Trots det vill jag förtydliga att min parasoll är knallorange.

Ett bildbevis på att det måste ha regnat rejält under natten. Jag hörde som vanligt ingenting. Ogräset frodas såklart;-)

Den bjäbbiga, ouppfostrade olyckan i arbetet har jag bloggat om förut. Hunden är en Pomeranian, och rasen är känd för att hunden skäller hela tiden. Och det gjorde den också idag. Hade dock nästan förståelse för jycken – jag menar det var ändå 22 grader varmt och ägaren hade klädd hunden i en vinterkappa…

Den bilden är inte tråkig, bara tidstypisk. Killen har ögonen på mobilen medan han väntar på sin korv. Han stod före mig i kön. Det är därför jag hörde vad han beställde;-)

När gammalt möter nytt. Älskar den soptunnan:-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

14 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Stackars vovve, vinterkappa i 20 grader, det kunde vovven varit utan tycker jag.
Bjäbbande hundar är ju ett litet aber kan jag tycka, men de är ju söta trots allt, om än på avstånd. ;)

Ha det jättefint nu Bp.

nalta norrland sa...

Små hundar skäller ofta konstant och rent statistiskt är det fler som blir biten av små hundar. Min halvsysters sons hund, en chihuahua vrålar ständigt OCH nafsade mig i benet… då fick jag höra att jag fick skylla mig själv då hunden vaktar‼️ det var nere hos min mor och varför ska en hund vakta ett ”främmande hus”?

Vi höll på att drunkna idag jag och Elin 😅 regnet vräkte ner och det var översvämning på gatorna inne på samhället.
Vi hade tänkt gå på invigningen men J vägrade då regnet vräkte ner 😜

femfemman sa...

Hundskrälle. Väl uppfostrade hundar skäller inte. Usch, så irriterande.
Ogräset frodas i regn och relativt varm luft. Har tgit mig halvannan timme till att få bort slik växtlighet idag.
Ser ut som om det är lite rättvist idag. Gråväder även his er. Här har det varit blandat, sol och stora moln. Men INGET REGN! Jippi!

Susjos sa...

Gråväder verkligen, tur att jag sov idag, och jodå, jag fick cykla hem i duggregnet i morse, tur det inte spöregnade!

Min schlagerkompis har en liknande hund, en blandras där bl.a Pomeranian ingår, och hen på bilden liknar verkligen min kompis hund som heter Holger!
Hoppas kvällen inte bli lika tråkig för dig, jag hoppas på en lugnare natt på jobbet!
Kram!

LillaSyster sa...

Stackars hund. Samma himmel här i eftermiddags då jag var ute på promenad, trodde jag skulle bli blöt, men det kom inget regn- men en tryckande värme. Blåst storm hela dagen, så pass att blommar blåst i golvet och spräckt blomkrukor.... som tur var klarade sig blommorna hyfsat.

byblixtra sa...

Regn även här idag och som det verkar i morgon också.
Tycker att det liknar regnkläder på hunden. Spetsar är väl kända för att skälla? Pomeranian kallas också dvärgspets. Läste lite snabbt att de är bra vakthundar eftersom de är mycket högljudda.:-)
Javisst, inte går det att bara sitta och tomtitta medan man väntar på sin korvbeställning, utan fram med mobilen. ;-)
Jag gillar också den röda soptunnan.

Ditte sa...

Jodå! Visst regnade det en hel del i natt. Jag hörde inget men maken meddelade att det var så. Han hade stängt balkongdörren och räddat en del växter.
Trevligt med ett besök hos Starfish & Coffee. Och roligt att många besökare kom.
Att parasollet var knallorange framgår ju inte men visst var det stundtals mörka moln.
Stackars hund i vinterkappa. Kanske kombinerad regnkappa. Pust. Förstår att den skällde.
Och visst piggade soptunnan upp. Nu ska det ju bli mer sol. Känns ändå bra att vi haft bra väder här jämfört med andra delar av landet. Alltid något.

Äventyret framtiden sa...

Regnvädersdagar brukar vara bra dagar för caféer och restauranger...känner till det själv.
Jag gillar alla dina foton idag...alla. De är rakt på och berättar precis hur det var, är...sommar (lite ironisk är jag nu men...) 😉

Hannas krypin sa...

Det ser riktigt varmt ut för den stackars hunden. Tror ägaren att hunden kommer frysa? Det är riktigt irriterande när hundar håller på och skäller. Särskilt när ägaren inte har pli på hunden.

Anki sa...

Inget regn här igår ... och enligt mobilens väderapp blir det inget idag heller :)
Så knasigt att klä på den stackars hunden!
Gillar också den röda soptunnan!
Svar: Den bilden var speciellt till dig! :)

KajsaLisa sa...

Ja idag var det tråkigt väder, varken solsken eller dramatik. Visste du inte att om man vänder hunden upp och ned så sitter avstängningsknappen mitt på magen på den rasen :)
Jag tror hunden var frustrerad på mattes gräsliga byxor.
Tack för länken.

christian sa...

Tänk att det kan bli svart vitt när det är färg, coolt!
Alltså ouppfostrade hundar å ungar, finns det nåt mer enerverande? Tror inte det, å att klä upp hunden i sommarvärmen är väl nästan djurplågeri.
Soptunnan är helt klart en höjdare, inte minst färgen.
Hoppas att du får en glad fredag nu när du haft en tråkig torsdag!

Jossu sa...

Stackars hund. Det verkar vara ett praktexempel på en ägare som inte bryr sig om hunden utan ser den som en accessoar som ska visas upp i sin outfit oavsett väder.

Paula sa...

Jag visste inte att pomeranian-rasen är skällig! Känner en dylik lite grann, han tillbringade mycket tid hos dotterns familj för några år sedan. Soptunnan var läcker, och man kan knappast påstå att man inte ser den om man står med skräp i handen...