lördag 6 juli 2024

Hoppa på tåget – ”Kyrkorgel”




Att hoppa på tåget idag var ingen självklarhet för min del. Jag menar, vilken privatperson fotar kyrkorglar, dagens tema alltså? Svenska Kyrkan och Wikipedianer tar absolut bilder av kyrkorglar (antar jag), men att kopiera deras foton kändes aningen fel. Jag har ju en tramsblogg, ingen dokumentationswebbplats.

Uppenbarelsekyrkan
Så jag sökte efter ”kyrka” i min egen blogg. Hittade inte många kan jag säga och inte en enda interiörbild än mindre ett foto av en kyrkorgel, bara kyrkor utifrån. Den mäktigaste och väldigt osvenska Uppenbarelsekyrkan i stockholmsförorten Aspudden får bli mitt bidrag till temat idag. För jag slår vad om att det finns en kyrkorgel i denna ovanliga kyrka;-)

Hos Åke hittar ni länkar till alla som hoppat på tåget. Om ni också hoppar på är det bara att lämna ett meddelande i hans kommentarsfält här.

Karin har uppfunnit temat.

17 kommentarer:

Guldkryckan sa...

En och annan kyrkorgel har jag väl sett, bror min var ju präst en gång i tiden.
Men fotat dem har jag aldrig.
Tramsig tycker jag inte din blogg är, absolut inte.

Ha nu en fin kväll. ❤️🙏

femfemman sa...

Fick testa att spela kyrkorgel under lärarutbildningen. Av den anledningen att jag redan kunde spela piano. Rätt kul... men nån kantor blev jag inte.

Äventyret framtiden sa...

Jag gillar dina klockor ...de är ju som rena rama orgeln på sitt sätt. Bra tolkat BP!

LillaSyster sa...

Du gick på samma linje som jag =)
Foto på en kyrka. Ha en bra kväll, här öser regnet ner. Vi piggar upp oss med ost och ett glas rött.

Åke sa...

Trams blogg håller jag inte med om på långa vägar hörre du! Jag som trodde ni val "lite" gudfruktiga där uti Täby och hade ett Guds hus :) Byggnaden på din Uppenbarelse kyrka tänk om den innehåller en orgel i hela bygget som ser ut att hänga utanpå ? Trevligt att du var med ombord och tack för länken :)

Ditte sa...

Hej!
Har just mailat en bild på orgeln här i Uppenbarelsekyrkan, så du vet hur den ser ut. Orgeln alltså. En otroligt vacker kyrka med fantastiska glasmålningar. Var där 2022 och skrev ett fint blogginlägg om kyrka med fina bilder. Men min blogg är och förblir borta. Har dock bilder kvar från besöket. (Mitt i förlängningen av Schweiz- England. Spännande match)

Hannas krypin sa...

Jag kan inte heller vara med. Har inte många orglar (heter det så i plural?) att bjuda på. Det är en väldigt originell kyrka du bjuder på!H%a

Marita sa...

Där har jag varit på dop. Otroligt fin innifrån med de färgade glasen i fönstret.

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

Men BP din blogg är absolut inget trams.. jag tycker om det du har i din blogg! :)

Denna kyrkan du bjuder upp med idag var annorlunda men väl så snygg med sina klockor som jag anser kan agera en spelande "orgel" på sitt sätt! :)

Önskar dig en fin helg!
Kram

Susjos sa...

En väldigt cool och annorlunda kyrka må jag säga, bara det måste ju vara godkänt hos Åke idag!
Nej, jag var aldrig in i Rådmansö kyrka, bilden jag tog på kyrkan gjorde jag från bilen, det regnade!

Vad tyckte du om kvällens matcher? Första matchen England -Schweiz såg jag knappt, då lekte jag med Samuel, men såg några av straffarna, hade hoppats på Schweiz, men min man blev så glad att England vann.

Vi båda blev glada att Nederländerna gick vidare mot Turkiet ;-)
Kram!

Stefan sa...

Jag fotar gärna kyrkorglar :) och andra interiörer och exteriörer runt kyrkor. Vackra och spännande platser, ateist som jag är.

Anki sa...

Fel, fel, fel ... din blogg är ingen trams-blogg alls! den är underhållande och allmänt trevlig med både allvar och skratt!
Du löste veckans tema galant, för såklart finns det en orgel i den fina kyrkan!

www.saramadeleine.se Orsakullan sa...

Svårt instrument, vi hade en i mitt klassrum på lågstadiet som min häxa till lärare spelade på. Förmodligen därför jag ogillar orgel.

christian sa...

Hahaha....spännande inlägg, nu måste man ju nästan besöka kyrkan för att kolla orgeln..... :)

Hanneles bokparadis sa...

Kyrkorglar är intressant, tittar alltid och har varit på många orgelkonserter.

Paula sa...

Det var mig en annorlunda kyrka, så kul att se! Något sakral i utformningen men ändå rätt långt ifrån de kyrkobyggnader vi ofta ser. Som en uppenbarelse kanske, hihi
Bra jobbat!

LillaSyster sa...

Pampig orgel. Snart kanske du är hund eller kattägare =)
Ha en bra kväll i blåsten.